Reklama

Reklama

R. Burton a C. Eastwood musí osvobodit generála, který je uvězněn na nejnebezpečnějším místě Říše - v "orlím hnízdě", zámku Schloss Adler. Akce prokládaná špionážními prvky v téměř nesplnitelném úkolu spojeneckého komanda v jednom z nejslavnějších válečných filmů. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (307)

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Brilantně promyšlený válečný film, který si s divákem ve svém průběhu moc krásně hraje. Akce je efektní a promyšlená (v závěrečném útěku z Orlího hnízda vám postupně dochází i jeho skvělé naplánování). Richard Burton jako drsný kápo, který ví a Clint Eastwood jako ultimátní kosič, který ale pro jistotu neví nic, tvoří výbornou hláškující dvojku. Atmosféru navíc dokresluje špičková vojenská hudba Rona Goodwina. ()

flanker.27 odpad!

všetky recenzie používateľa

Neskutečná pitomina plná neprůstřelných amíckých špiónů s nekonečnými zásobníky, netrefujících se Němců a celkově nevěrohodných situací vůbec. Válka jako dobrodružství pro pár správných hrdinů. Kdovíproč vlastně trvala šest let, když tahle skvadra azura by popadla Hitlera za kšandy a dovlekla by ho na zádech až před Eisenhowera a ještě přitom dvěma granáty zlikvidovala jeho SS pancéřovou divizi. Válčit Němci takhle, bylo za tejden po válce. Další z filmů, jehož proslavenost je mi skutečnou záhadou. ()

Reklama

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Burton bol ten prefíkaný a charizmatický zároveň. Eastwood v podstate zohrával len poker-face s dobrou muškou. Jeho prítomnosť vo filme znamenala asi len toľko, že si už urobil meno na westernoch, tak teraz ho budú obsadzovať vo veľkom. Ale veď to je fajn. Tak asi vznikla jedna legenda. Každopádne, ide o dvoch šikovných agentov v horách proti náckom, ktorí sú vždy o krok pozadu. Ak máte radi tento žáner a nečakali ste klasický vojnový film, mali by ste byť spokojní. Efekty sú na tú dobu úctyhodné, povedal by som ako laik. A nájde sa aj bond girl. :) ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Esence absolutní filmové zábavy v čele s vynikajícím Richardem Burtonem. Clint Eastwood byl lákadlo vždy, ani tady nezklamal. Skvělé, úsměvné, napínavé, perfektně napsané, vidět Marca Antonia po pás ve sněhu je solidní dívanda. Film je cosi jako válečná bondovka se zajímavě pojatou jízdou na lanovce a nevšedním osvětlením jednoho hradu . ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,...SCHOVAJTE MI KÁVU." ,,BUDE UŽ STUDENÁ." ,,TO NEVADÍ, AJ TAK JU NEUVARÍTE DOBRE." __ Toto je jeden zo super starých, vojensky zameraných filmov (spolu s ,,Najdlhším dňom" to najlepšie čo som zatiaľ videl) a ja som si ho takmer náhodným stiahnutím po rokoch krásne pripomenul. Klady tu už boli nespočet krát zmienené a mne ostáva len napísať, že sú z môjho pohľadu určite pravdivé. Richard Burton patrí medzi mojich obľúbených hercov a ak sa k nemu pridá Clint Terminátor, ktorý by dokázal vojnu za pár týždňov vyhrať, výsledkom je inteligentný filmový zážitok, navyše obom pánom to v uniformách SS naozaj sluší. Menšie trhliny a ,,len" 4* má na svedomí fakt, že film je úplne zbytočne občas dopletený a u spomínanej scéne u krbu som mal v hlave len dobrý zmätok. Práve kvôli tejto skutočnosti a tiež pre niektoré ďalšie deje, sa akoby strácala v celkovom kontexte logickosť. Tieto vrtochy však počas filmu prekrýva príťažlivé zasnežené prostredie alpského masívu, len dodávajúce všetkému na originálnej atmosfére. Hudba, výprava, kamera aj strih (nie až natoľko spomínanej rýchlosti) sú aj napriek pokročilému veku snímky na stále skvelej úrovni. Inde možno premrštená stopáž tu nie je žiadnym handicapom. Práve naopak. ()

Galéria (254)

Zaujímavosti (48)

  • Mjr. Smith (Richard Burton) a jeho skupinou při útěku ze zámku vyskočí z lanovky do řeky. V záběru, kdy vylezou na břeh, mají ale všichni suché vlasy. (topesto)
  • Když Kastner vybíral obsazení pro hlavní role, jako první se na jeho seznamu objevil Richard Burton. (ClintEastwood)
  • Ve scéně, kdy Burton s Eastwoodem přelézají pevnostní zdi je vidět, jak je Burton, těžký alkoholik, klidný. Bylo to způsobeno tím, že Burton byl nahoru tahán speciálním jeřábem, který po dokončení filmu tvůrci vymazali. Mladý Eastwood nahoru lezl z vlastních sil a bez pomoci jakékoliv techniky. (Javert)

Reklama

Reklama