Reklama

Reklama

Dievčatko Riley sa vracia opäť na plátna, teraz už ako teenegerka konfrontovaná s veľkými zmenami vo svojom mladom živote, s rodičmi sa sťahuje do nového mesta a prostredia, musí si nájsť nové kamarátky, vybojovať svoje miesto v triede, v kolektíve. V hlave nastáva poplach a panika v riadiacom centre a snaha opäť nájsť rovnováhu a spoluprácu s novými návštevníkmi, ktorí sa nám nasťahovali do Rileynej hlavy. Puberta sa môže naplno rozbehnúť. Ešte, že je tu jej obľúbený hokej. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 17

Recenzie (24)

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Hlad po ideově nezabarvené rodinné podívané vyhnal tržby do absurdních výšin. Ale téhle sérii je přeju. Pokud se vám líbila jednička, na pokračování můžete vzít celou rodinu naprosto bez obav. Vhled do začínající puberty je opět barvitý, inovativní a v emocích se najde doslova každý. Namísto vývoje stávajících se představují nové, což nevím, jak bude únosné do budoucna. Už teď je z toho solidní Babylon se zkratkovitými a méně vyhraněnými charaktery. Vyjma hlavního pilota jsou navíc upozaděny na úkor fungování celého systému. Více prostoru dostává i Riley outside a emocionálně je to oproti jedničce spíše DLC. A jsem zvědav, jak si tvůrci poradí se skutečností, že další pokračování musí zákonitě začít brouzdat v 'R'kových vodách. ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Hra na istotu, ktorá nemení niečo čo funguje, ale v tomto prípade by snaha o epickejší záber za každú cenu mohla skôr uškodiť, keďže Inside Out 2 je o emóciách a v tom je sila jednotky aj dvojky - v tom, že na rozdiel od X rozprávok, ktoré sa snažia obsahovať nejaké pozitívne posolstvo, Inside Out naozaj niečo aj naučiť vie a podáva to veľmi decentne a zrozumiteľne pre každého. Opäť sa dostaví aj dojatie, a aj tentokrát sa jedná o jednu z uvedomelejších Pixaroviek. A dá sa v tom bez problémov pokračovať - Riley má za sebou detstvo, strednú školu a môže nastúpiť vysoká škola, nástup do práce, stredný vek a nakoniec možno aj staroba, hoci to už by bolo na Pixar možno trošku priveľmi vážne a tak dlho nám séria asi nevydrží. Ale minimálne tú vysokú a možno súčasne skúsiť prehodiť dej aj do rodičovských hláv - to by sme ešte dostať mohli. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Takmer vždy sú dvojky a pokračovania slabšie, tú to ale neplatí úspešne to nadviazalo na silnú jednotku a v niektorých momentov ju aj prekonalo. Anímácia super aj zápletka nové émocie vtipné. Fakt nie je čo vytknúť a mladšia sestra má na to vytiahla ešte cez cinemax akciu "rodinná nedeľa", bola ozaj rodinná. Plná kinosalá veľkých aj malých divákov ktorí boli tiež spokojní. Trošku som sa obával od disneyho nejakej propagandy ale chvalabohu ešte tam nie sme a nedovolili si okrem inej rasy hlavnej trenérky nič. Hokej moc nemusím no tu sa na ženské amatérske mužstvo pozeralo dobre. Zrejme animák tohto roku. 5* ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Pixar sú späť v plnej sile vo svojom asi najväčšom projekte, na ktorý som bol veľmi zvedavý. Inside Out 2 bude na konci roka určite jedným z mojich top filmov roku, nakoľko neviem vnútorne nájsť asi nič výraznejšie, čo by tu nefungovalo. Je pravda, že sa tu dočkáme niekoľko momentov deja-vu, no nijakým spôsobom výraznejšie nekazia celkový dojem. Oceňujem tvorcov, že nám ukazujú obdobie dospievania, kedy človek dochádza k svojmu vlastnému sebapoznávaniu, emócie začnú byť oveľa komplikovanejšie, svet samotný nadobudne úplne iné rozmery a veci už nie sú také jednoduché, ako keď sme boli len obyčajné deti. Všetko, s čím sa stretneme je odrazom toho kým sa staneme. Navyše musím povedať, že spracovanie úzkosti patrí medzi asi to najlepšie čo som kedy od Pixaru videl. Myslím si, že nenájdem lepšiu scénku vo filme ako, keď Riley skončí na trestnej lavici a vnútorne prežíva všetko, čo sa okolo nej deje. Nechcem to viac rozoberať, aby som nedával zbytočné spoilery, no ide o momentku, na ktorú asi nikdy nezabudnem. Dabing bol opäť solídny, no som takisto zvedavý aj na to, ako bude znieť originál. Mrzí ma, že "Strach" a "Nechuť" už nedabujú Bill Hader a Mindy Kailing, no som zvedavý, či to nejako výraznejšie pocítim. Hudba stále vynikajúca, animácie však musím totálne vyzdvihnúť. Veľmi ma fascinuje, ako dokázali tvorcovia skombinovať 3D s 2D a dokonca aj v jednej postave zachytiť hernú grafiku starších postáv a spôsob, ako vyzerali. Film však asi nie je úplne pre deti do 7 rokov, ktorí podľa mňa veľa scénok vôbec nepochopia. Je to film o dospievaní a myslím si, že práve od 12 rokov vyššie ide o projekt, ktorí si diváci užijú. Som vďačný za tento zážitok a som veľmi rád, že Inside Out je stále skvelou značkou. Pixar, zachovajte to prosím. Hodnotenie: A+ ()

lucifrid 

všetky recenzie používateľa

Nádherný film, který přinese a probudí velkou spoustu emocí. Nejen ve filmu, ale i ve vás. I když trailer toho ukázal docela dost a natěšil opravdu hodně, bylo to ještě emotivnější, než jsem čekala. Na plátně vidíte odehrávat se věci, tedy emoce, a reakce na ně, které vám teď přijdou naprosto samozřejmé, přitom v minulosti jste se jimi mohli trápit a nechápat je. Někomu to možná může přinést i určité prozření. Mně to přineslo samé nádherné pocity a kromě nich jsem se navíc i skvěle bavila. Opět se povedlo do filmu promítnout spoustu silných okamžiků a hlubokých, i když vlastně ne překvapujících myšlenek. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (6)

  • Scéna, kedy Úzkosť prehovára do kancelárskych priestorov až po kým Radosť rozbije kladivom veľkú obrazovku, odkazuje na reklamu Apple Super Bowl v duchu Orwellovej knihy "1984". (giaruj)
  • Po skončení filmu vidíme scény, kde sa Úzkosť objaví aj v hlave mamy a otca. Po záverečných titulkoch nasleduje krátka potitulková scéna. (giaruj)
  • Postavu Bloofyho v slovenskom znení nadaboval Miro Jaroš, veľmi populárny spevák pre deti. (giaruj)

Súvisiace novinky

V hlavě 2 má miliardu

V hlavě 2 má miliardu

včera

Filmový rok 2024 zná svůj první miliardový hit. Nestala se jím Duna: Část druhá, ačkoliv se svými 711 miliony měla docela dobře nakročeno, ale dosáhlo toho jiné pokračování dalšího populárního snímku… (viac)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (viac)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (viac)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (viac)

Reklama

Reklama