Reklama

Reklama

Dievčatko Riley sa vracia opäť na plátna, teraz už ako teenegerka konfrontovaná s veľkými zmenami vo svojom mladom živote, s rodičmi sa sťahuje do nového mesta a prostredia, musí si nájsť nové kamarátky, vybojovať svoje miesto v triede, v kolektíve. V hlave nastáva poplach a panika v riadiacom centre a snaha opäť nájsť rovnováhu a spoluprácu s novými návštevníkmi, ktorí sa nám nasťahovali do Rileynej hlavy. Puberta sa môže naplno rozbehnúť. Ešte, že je tu jej obľúbený hokej. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (165)

Vabr 

všetky recenzie používateľa

Chodili jsme po Paříži a zjistili jsme, že máme plno času, tak jsme se rozhodli zajít na V hlavě 2 ještě před premiérou v ČR a rozhodně to stálo za to. Druhý díl toho sice nabízí po stránce příběhové méně, ale zato naopak emoce řádí o sto šest. Nějaké přibydou a jejich úloha ve filmu je dost podstatná. Především úzkost, která se poměrně dlouhou část ani nezdá být záporákem, pořádně zatřese s celým děním a samotnou Riley jakbysmet. Ukazuje se, jak je dospívání a přechod ze základky na střední těžký, co vše přináší hledání své vlastní osobnosti, jak snadné je sklouznout ze spokojenosti do stavu frustrace a v neposlední řadě se emoce vypořádávají samy se sebou. A protože se děj samotný, jak už jsem nastínil, odehrává jen během jednoho víkendu, hrají hlavní roli právě emoce, takže je snímek zábavný a odvázaný, ale za mě je především překvapivě velice smutný a vedoucí k zamyšlení. Hlubokých myšlenek padá plno, dramatický soundtrack hraje perfektně k tomu a musím říct, že takhle dlouho (možná nikdy) jsem neměl z animáku na krajíčku. Dokonce i většina sálu byla jen kousek od toho, aby jim ukápla slza. Vyhodnocení: Velice emoční film (taky, že je o emocích :D) a možná i lepší než jednička ()

Valeria_D 

všetky recenzie používateľa

Co říct no...fajn pohádka :) Wow efekt byl vyčerpaný prvním dílem a teď už bohužel nepřišlo nic, co by diváka překvapilo nebo jinak zaujalo. Flow příběhu je dost podobný jako v prvním díle a kromě nově příchozích emocí a začínající pubertou u hlavní postavy Riley nic nového nenastalo. Pro sobotní odpočinkovou rodinnou podívanou je to fajn a děti bavit nejspíš bude :) ()

Reklama

leila22 

všetky recenzie používateľa

Či už pôjdete s deťmi, bez detí alebo ako skupinka dospelých, je to úplne jedno. Pixarovka V hlave 2 má opäť čo ponúknuť úplne každému. A hoci sú pri pokračovaniach isté obavy vždy na mieste, v prípade tohto príbehu naozaj nemusíme veriť skeptickým myšlienkam vo vašej hlave. Z našej hlavnej hrdinky Riley sa medzičasom stala teenegerka a jej spektrum emócií sa podstatne rozšírilo, pretožeee...dorazila PUBERTA. A tá vie byť divoká. Emočný rollercoaster začína 3-2-1. Na scénu prichádzajú nové pocity ako Úzkosť, ktorá spočiatku novú situáciu s prehľadom ovládne. Nuda prekvapivo prinesie mnoho zábavných momentov a mojím favoritom sa stala Trápnosť, ktorá napriek tomu, že sa iba neustále cíti zahanbene a v tichosti prežíva svoje rozpaky, obnažuje sa nám v tak roztomilom prevedení, že si nás okamžite získava a pocity blízkosti sú namieste. Pokračovanie V hlave je skvelo fungujúcim kokteilom dobrodružstva, humoru a pestrej animácie, ktorá určite poteší aj menších divákov. Pre tých väčších má pripravené hodnotné lekcie. Veľké plus filmu tkvie aj v tom, ako sa ani v jednom ohľade nesnaží tlačiť na pílu. Navyše do deja zakomponováva aj rôzne typy animácií, ktorých prvky prinášajú to správne osvieženie a dokonca sú nositeľmi jedných z najvtipnejších scén. Táto kino novinka o formovaní identity a zachovania si toho vlastného, aj na úkor posmechu a nezapáčenia sa všetkým, prináša na plátna kín ďaleko viac ako len hravosť a pobavenie. Pretože pracovať s emóciami sa učíme celý život a občas si v tom (hádam nielen ja) pripadám ako úplný nováčik. ()

MrPierc 

všetky recenzie používateľa

Film pro holky o dospívání třináctiletých dívek. Barevné, romantické, ale beze vtipu. Trochu to brnká na strunu puberty, ale žalostně nevyužije potenciál. Stále je to ale vyprávěno jako pro šestileté. Už po 10 minutách jsem se začal nudit. V kině se také moc lidé nesmáli. Asi proto, že film chce útočit primárně na emoce a porozumění. Kouzlo z prvního dílu vyvanulo velmi rychle. Ke konci se film táhnul k nesnesení. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Po takmer desiatych rokoch sme sa dočkali pokračovaniu skvelého Inside Out. Chvála Bohu, nedopadlo to zle. Z hľadiska príbehu sa tvorcovia (logicky) vydali na predpokladanú cestu – mladá Riley vstúpi do puberty a k tomu pribudnú aj nové emócie. Viac by som ani neprezradil, pozrite sa na to. P.S.: Pixar takýto animák už potreboval dlho. Osobné hodnotenie: 85% (****) ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (14)

  • Hněv má na poličce vedle postele malou „sklenici na klení“ (s mincemi). (Davidamper)
  • Po skončení filmu vidíme scény, kde sa Úzkosť objaví aj v hlave mamy a otca. Po záverečných titulkoch nasleduje krátka potitulková scéna. (giaruj)
  • Joy má u postele hliněnou sošku Bing Bonga. (Davidamper)

Súvisiace novinky

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (viac)

U Disneyho představili řadu novinek

U Disneyho představili řadu novinek

10.08.2024

Tento víkend probíhá v kalifornském Anaheimu letošní osmý ročník přehlídky D23, což je nejzásadnější událost pro fanoušky tvorby Walt Disney Company za celý filmový rok. Samotné studio si pro tuto… (viac)

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (viac)

Reklama

Reklama