Reklama

Reklama

VOD (1)

Policista, který v Polsku roku 1987 vyšetřuje případy záhadných zmizení, pronikne mezi osazenstvo kláštera na odlehlém místě a odhalí tam velmi temné tajemství. (Netflix)

Recenzie (179)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Mladý kňaz prichádza do odlahlého kláštora v Polsku, aby sa pridal k miestnym mníchom. Tí žijú v uzatvorenej komunite a pomáhajú osobám posadnutým diablom. V útrobách kláštora sa ale skrývajú omnoho temnejšie tajomstvá, ktorým bude musieť nový člen čeliť. - Neviem, prečo tu obsah od Netflixu hneď v prvom slove prezrádza jeden z klúčových aspektov filmu, ktorý vyjde najavo až takmer v polovici stopáže, ale tak čo už. Bartosz M. Kowalski je bezpochyby talentovaný režisér, ale podobne ako u dvojice filmov Nobody Sleeps in the Woods Tonight mi vadilo, že do svižného deja v závere zase zakomponoval akési nezmyslené presahy, bez ktorých by sa to celé zaobišlo a nebyť záverečných 10-15 minút, vyznelo by to u mňa omnoho pôsobivejšie. Vlastne je to jediná výtka, ktorú k tomu mám, ale zaváži vela. Inak to má skvelú výpravu, mrazivé prostredie starého kláštora plného odporných dedkov, sympaťáka v hlavnej úlohe a vlastne to celé funguje aj ako sociálna kritika cirkvi v Polsku (pedofília a zneužívanie mladistvých, ktoré sa tí na najvyšších pozíciách cirkevnej hierarchie snažia zakryť). Spokojnosť, ale režisér ešte stále nedosiahol svoje hororové maximum. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Minule sice měl svoji slabou chvilku, ale pořád si myslím, že se tady klube jeden z nejvýraznějších hororových režisérů doby současné i budoucí. V tomto případě uzavírá šíleně temnou mysteriózní detektivku patnáctiminutové finále, které vzhledem k úvodu možná působí přepáleně, ale vlastně dává smysl a zapomněl jsem během něj dýchat. Poláci mají své hororové zlato. [Netflix] ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době kvalitní gotický horor z temného kláštera, kde se zastavil čas, a tak nebýt videokamery, pistole a baterky (ok, noviny, fotky...ale to vše v menšině), jeden by si myslel, že jde o středověk. Hlavním motivem je touha po moci a slávě. Velkopřevor si myslí, jak není chytrý a jak vše pěkně narafičil, jenže ono se zdá, že to narafičil někdo úplně jiný. Oranžové svíce vynořující se z tmavomodrých filtrů evokují barokní šerosvit. Hřbitov, starý holý rozeklaný strom, co překvapí, a poněkud děsivá lednice. A co se zdá, že je jen jako, může být nakonec opravdu. Potěšily lovecraftovské odkazy - studna a otevřené nebe s chapadly. Efektní podříznutí, vzývání a mouchy. A protože satanismus obrací vše vzhůru nohama, tak ty kříže rozhodně nejsou svatopetrské a svět už nebude stát pevně nohama na zemi. To je snad logické, ne? A proč Marek nevěděl, kolikrát zapřel Petr Krista? To je přeci také jasné. A proč ho velkopřevor neopravil? Tak to je ještě jasnější. 4,5* ()

Azrael515 

všetky recenzie používateľa

Neinvencne retazenie vsetkych klise okultneho hororu za poslednych 50 rokov. Jedine, co by mohlo stat za pozornost, je mozno pokus o nejaky alegoricky kometar sucasnej socio-politickej klimy v Polsku., No v tomto ohlade mi to pride dysfunkcne doslovne. Church = bad! Much statement, very wow! :D Netflixpico! :D Jedna hviezda naviac za prejav "We fucked up, now back to your rooms.." Alebo i rozbite hodiny ukazuju dvakrat za den presny cas.. :D ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Celým filmom sa prebíja výborná temná atmosféra, ono už tie útroby kláštora samotné majú čosi do seba. Potom sa z toho stáva možný pokus o hororový thriller, ktorý mohol ostať pri zemi. Mohol tam zakomponovať nadprirodzeno, ale nemusel ísť takým smerom, že na konci tam démon s mníchmi manipuluje akoby bol bábkoherec. A s bábkohercami bývajú problémy, jedna je dokonca katastrofálnou ministerkou. V rámci deja dobre, ten záver mi trocha pokazil dojem, ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (4)

  • Titulky v závere filmu idú odzadu. (achnaton43)
  • Marek pri rozhovore spomenie, že sa polícia musí držať v úzadí kvôli tomu, čo sa stalo s Popiełuszkom. Jerzy Popiełuszko bol v kňazom, ktorého v roku 1984 popravili traja členovia poľských bezpečnostných zložiek. (Marceloo)

Reklama

Reklama