Reklama

Reklama

Ako každé iné dievča v Hollywoode, aj Maxine (Mia Goth) sa túži stať  hereckou hviezdou. Je uznávaná a oceňovaná, ale bohužiaľ len medzi fanúšikmi porna. To však Maxine nestačí. Nesporná dávka talentu a ostré lakte jej pomôžu získať hlavnú úlohu v horore ambicióznej režisérky Elizabeth Bender (Elizabeth Debicki). Maxine je pripravená chytiť sa tejto príležitosti oboma rukami a už ju nikdy nepustiť. V tom istom čase sa v nočnom Los Angeles pohybuje nepolapiteľný sériový vrah prezývaný „Night Stalker“. Jeho posledné tri obete patrili do okruhu Maxininých priateľov. Vyvedie ju to z miery, alebo sa naďalej stopercentne sústredí na svoju úlohu, ako to vyžaduje jej náročná režisérka? Je vôbec možné sústrediť sa na nakrúcanie hororu, keď skutočná hrôza je všade okolo? (Cinemart SK)

(viac)

Zaujímavosti (12)

  • Natáčanie prebiehalo od apríla do mája 2023 v Los Angeles celkovo sedem týždňov. (Arsenal83)
  • Maxine (Mia Goth) tričko "Oui" je odkazom na Oui, pánsky pornografický časopis vydávaný v Spojených štátoch, ktorý obsahoval explicitné fotografie nahých žien. Oui prestal vychádzať v roku 2007. (Arsenal83)
  • Zatiaľ čo sa Maxine (Mia Goth) líči pred kozmetickým prístrojom, na stole je keramická hus s veľkým množstvom kokaínu. Hus je odkazom na tú hus, ktorú Pearl zabila v úvode filmu Pearl (2022). (Arsenal83)
  • Mia Goth tvrdí, že pre naladenie sa počúvala hudbu 80-tych rokov, ako napríklad skupinu Blondie, aby sa ponorila do prostredia filmu, ale nedodalo jej to „energiu, ktorú potrebovala“. Namiesto toho preto začala počúvať hip-hopových umelcov ako Kendrick Lamar, J. Cole a Eminem, aby jej dodali viac sebavedomia. (Arsenal83)
  • V januári 2024 bolo oznámené, že Mia Goth bola zažalovaná hercom Jamesom Hunterom, ktorý na natáčaní hral mŕtvolu, za to, že ho údajne úmyselne kopla do hlavy a potom sa mu za to ešte posmievala. Žaloba je zo strany Huntera smerovaná aj voči A24 a Westovi pre neoprávnené ukončenie zmluvy. (Arsenal83)
  • Tanec, ktorý mladá Maxine (Mia Goth) predvádza pre svojho otca v úvodnom flashbacku filmu, je presná tá choreografia, ktorú Pearl predvádza na konkurze vo filme Pearl (2022). (Arsenal83)
  • Mia Goth uviedla, že scenár je podľa nej s celej trilógie zahŕňajúcej X (2022) a Pearl (2024) najlepší. (Arsenal83)
  • Podľa Westa pôvodný koniec zahŕňal nadprirodzený prvok zahŕňajúci prenasledovanie v súvislosti s postavou Pearl (Mia Goth), ale rozhodol sa ho odstrániť, pretože "cítil, že by to bol krok späť". (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

05.04.2023

V současné době se velká studia předhánějí v tom, komu se podaří vytvořit úspěšnější provázané komerční franšízy, a tím pádem většina filmů a seriálů, které něco vydělaly či přilákaly hodně diváků do… (viac)

Reklama

Reklama