Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Bergin jako slavný zbojník Robin Hood úspěšně uniká všem pokusům o dopadení. A když pozná svéhlavou odvážnou dívku Umu Thurman, ve hře je i láska... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (71)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Vo svete v ktorom existuje Costneova verzia je tento film uplne zbytocny. Vyzera to ako podstatne lacnejsia beckova variacia Costnerovej verzie, kde je vsetko ovela horsie. Od scenara, vypravy az po herecke obsadenie. Dokonca aj moja milovana Uma Thurman tu pôsobi dost namyslene a nesympaticky. 4/10. ()

hyde1987 

všetky recenzie používateľa

Jsem asi malinko na hlavu (dle mainstreamového názoru, ale to mě už nijak nepřekvapuje...:)), ale tahle o dost komornější verze slavné zbojnické legendy je mi daleko blíže než velkofilm s Kevinem Kostějem. Je to pro mě prostě daleko atmosféričtější, i když úspornější. Asi jsem vyšinutý, ale pro mě jasných 5 nejen kvůli vzpomínkám, nýbrž i kvůli tomu, že Ir Patrick Bergin vypadá 100x víc jako Robin Hood než Costner a taky kvůli tomu, že je to historicky přijatelnější než Holywoodská verze. A Uma jako vždy k sežrání :-)) ()

Reklama

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Poměrně solidní televizní verze Robina Hooda doplatila na souběžné nasazení s tím "Costnerovsko-Freemanovským" Hoodem, v jejímž lesku trochu zanikla. Svůj podíl na tom má zejména Patrick Bergin, jenž je sice dobrý herec, ale přece jen postrádá ono charisma a vnitřní sílu, jíž by měl titulní hrdina této legendy oplývat. Do popředí se tak dostávají zejména postavy Marion v podání Umy Thurman a pak samozřejmě záporný Jürgen Prochnow. Ani oni přes nesporně dobrý výkon ale nedokáží poněkud (oproti Reynoldsově verzi) plošší scénář "zplastičtit" a tak dosáhnout větší divácké odezvy. ()

TonyStark 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film šel na porážku hned jak ho dostříhali. Všichni totiž v roce 1991 věděli, že Robin Hood je Kevin Costner. Tak snad si našel nějaké příznivce alespoň u TV publika kam vlastně i mířil. Nemá smysl ho srovnávat s Costnerovic megahitem, tohle je okresní přebor.Nicméně jako takový je film příjemný a vůbec to není průser - naopak. Zamlžené a ponuré anglické hvozdy jsou koukatelné a Patrik Bergin je jako Robin také docela sympaťák. Zkrátka pohodová a lehká oddychovka. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

O Robinovi Hoodovi bolo natočených mnoho filmov. Nedávno som napísal o titule "Kráľ zbojníkov Robin Hood" z roku 1991, že je to totálny nepodarok, že Kevin Costner ako predstaviteľ hlavnej úlohy je otrasný a že Mary Elizabeth Mastrantonio je najskaredšia lady Marion. No po zhliadnutí snímku "Robin Hood", ktorý bol natočený v tom istom roku, beriem toto svoje vyjadrenie späť. Pretože najotrasnejší Robin Hood v dejinách kinematografie je kníratý chuj Patrick Bergin a najšerednešia Marion je vychrtnutá Uma Thurman. * ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (14)

  • Princ John (Edward Fox) trvá na tom, aby ho oslovovali „Vaše veličenstvo“, aby zdôraznil, že sa už považuje za kráľa. Prvá zmienka o fráze „Vaše veličenstvo“ v anglickej monarchii sa však datuje do obdobia vlády Richarda II. – takmer o 200 rokov neskôr a od roku 1490 je oficiálnym názvom monarchie. (Arsenal83)
  • Robin (Patrick Bergin) vo filme používa frázu „cash“. Tento výraz sa v Anglicku začal bežne používať až koncom 16. storočia. (Arsenal83)
  • Keď Folcanet (Jürgen Prochnow) opisuje Daguerrovi (Jeroen Krabbé) svoje prvé stretnutie so sherwoodskymi psancami, hovorí, že „ho obkľúčili banditi (thugs)“. Anglické slovo "thug", ktoré však pochádza z hinduistickej sekty Thugs, s ktorými sa Briti stretli až o štyri alebo päť storočí neskôr. (Arsenal83)

Reklama

Reklama