Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (201)

honajz 

všetky recenzie používateľa

Určitě lepší jak Polibky, ale pořád si říkám, čím je Cross tak výjimečný a všichni z něho připo.sraní, když nakonec běhá jak idiot akorát od telefonu k telefonu po městě. Což mi taky vadilo a zde v komentářích to zmiňuje golfista, že začátek je vykradený Cliffhanger a ty telefony ze Simon Says a z Die Hard 3. A celý ten zvrat mi nakonec přišel směšný a pokud si rozeberu, jak složitě se celý ten zločin odehrál (a jak jednoduše se dal vylákat malý Boris ven k telefonní budce, aniž by si ho někdo všiml), tak mi to přišlo tak překombinované, že až na hlavu padlé. Dva roky příprav a takhle zpackaný výsledek. Přitom nikdo nedosáhl toho, čeho chtěl, a podezřelí lezou kriminalistům přímo do rány. Nakonec tomu chybělo napětí, i když se Lee Tamahori snažil tomu dát alespoň nějakou štábní kulturu a výraz - ale když dostane do ruky mizerný scénář a trikaře z první pomocné, pak dost těžko může natočit něco lepšího. A Monica Potter moc hrát neumí. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Bavilo ma to ešte o chlp viac ako predošlý diel. Aj keď je toto podla všetkého prequel, obyčajný diváci to ani nezistia a vlastne to každému je na dve veci, pretože to filmu nič nepridáva a snáď nijak ani neprepája zo zberatelom bozkov. Prvý diel bol fajn, ale dusnejšia atmosféra sa tam nedostavila a nedostaví sa ani tu. Každopádne ma tento diel bavil viac svojím príbehom, záporákom a Goldsmithovou hudbou, ktorá posúva film dopredu aj keď sa nič nedeje. Morgan Freeman opäť skvelý. 70% - 3* ()

Reklama

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Přesně tenhle styl a druh kriminálek mám rád. Knihy Jamese Pattersona jsem četl a v případě Jako pavouk se adaptace jeho knihy povedla. Film je dostatečně napínavý, temný a není vyloženě předvídtaelný a Alex Cross je v podání Morgana Freemana skvělý a charismatický. Tento thriller má sice dost much, ale z globálního hlediska jsou to drobnosti a já jsem se u sledování bavil. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Pěkná nuda, nevim proč se do takový slátaniny Morgen Freeman vůbec pouštěl, nesmyslnej a nudnej děj ho stáhnul sebou a tak i jeho výkon byl spíš průměrnej, scénář mu stejně ani víc nedovolil. Naštěstí film už od začátku je pěkně na hovno, takže očekávání jsou nulový, hlavně po první scéně z filmu, která je po trikový stránce snad nejhorší co se v tý době dalo vůbec vytvořit. Dál se film odvíjí stejně stupidním směrem a vyvrcholí rádoby dějovým zvratem, kterej jsem bohužel čekal, takže se žádný překvapení nekonalo a celej film vyzní do prázdna ()

Luqi 

všetky recenzie používateľa

Už ten tá slabá kvalita úvodnej digitálnej animácie havárie auta a následného pádu z priehrady naznačovala, že asi nepôjde o nič svetoborné. A výsledok je taký, že základný príbeh nie je na zahodenie, má to i zaujímavý zvrat, ale ako celok to pôsobí také prekombinované, miestami zbytočne naťahované a bez napätia............... Ešte že tam hral Freeman, na neho sa dá spoľahnúť. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Alex Cross má v knižnej predlohe 38 rokov a dve deti. (elanius)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama