Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (201)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Bavilo ma to ešte o chlp viac ako predošlý diel. Aj keď je toto podla všetkého prequel, obyčajný diváci to ani nezistia a vlastne to každému je na dve veci, pretože to filmu nič nepridáva a snáď nijak ani neprepája zo zberatelom bozkov. Prvý diel bol fajn, ale dusnejšia atmosféra sa tam nedostavila a nedostaví sa ani tu. Každopádne ma tento diel bavil viac svojím príbehom, záporákom a Goldsmithovou hudbou, ktorá posúva film dopredu aj keď sa nič nedeje. Morgan Freeman opäť skvelý. 70% - 3* ()

drozdy1 

všetky recenzie používateľa

Morgan Freeman vždy v detektivních filmech předváděl obdivuhodný výkon (např. SE7EN nebo Sběratel polibků) , ale v tomto filmu se mi zdálo,že se trápí a chtěl by mít natáčení ihned za sebou. Dalo by se říci,že když už selhal Freeman ve filmu žádný herecký um nemá co nabídnout asi jako tento film. Prostě a jenom zbytečná oddychovka. 49%. ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Učitel Gary Soneji unesl z internátní školy senátorovu dceru Megan. Zavolal si ji do kanceláře, kde uškrtil kolegyni, jež nečekaně vstoupí, a opustí s dívkou školu dřív, než vraždu objeví členka ostrahy. Ta zavolá policejnímu psychologovi Alexu Crossovi, který žije v ústraní, a chce, aby se vrátil do práce. Alex souhlasí, protože podle něj nejde únosci ani o Megan a ani o peníze. Když prohledávají učitelův byt, zjistí, že si vše dopředu pečlivě připravoval. Postava policejního psychologa je divákům známá z předchozího thrilleru Sběratel polibků a Morgan Freeman se v této úspěšné roli vrací podruhé a naposled. Film obsahuje většinu ingrediencí, které jsou pro dobrý thriller potřeba, a přesto, že už volné pokračování nebylo tolik velebeno kritikou, stále se jedná o napínavý snímek plný zvratů a kvalitních hereckých výkonů. Takže není důvod být nespokojený. 70% ()

Luqi 

všetky recenzie používateľa

Už ten tá slabá kvalita úvodnej digitálnej animácie havárie auta a následného pádu z priehrady naznačovala, že asi nepôjde o nič svetoborné. A výsledok je taký, že základný príbeh nie je na zahodenie, má to i zaujímavý zvrat, ale ako celok to pôsobí také prekombinované, miestami zbytočne naťahované a bez napätia............... Ešte že tam hral Freeman, na neho sa dá spoľahnúť. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

Celý film som mal pocit, že pozerám nemecký krimi film, jedine mi do tohoto pocitu nepasoval Morgan Freeman. No a na konci som zistil, že pozerám nemecký krimi film :) Takže jeden bodík za Morgana, ktorý odvrátil hrozbu hrozbu úplnej katastrofy a druhý za samotný film (naozaj existujú aj väčšie hlúposti). ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Film sa natáčal v kanadskom Vancouveri, ako aj v Baltimore (Maryland, USA) a Washingtone (Columbia Disc, USA) od 28. februára do mája 2000. (Arsenal83)
  • Alex Cross má v knižnej predlohe 38 rokov a dve deti. (elanius)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama