Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (201)

shantim 

všetky recenzie používateľa

Jde o naprosto prumernou kriminalku-thriller. Freeman hraje sice dobre, na Monicu Potter se dobre diva, ale to nestaci. Scenar je jako opsany z nekolika jinych starsich filmu. Napriklad hra s telefony je naprosto presne okopirovana z Drsneho Harryho. Kdyby bylo alespon dostatecne silne citit napeti a clovek se bal. Ale kde nic tu nic. 55% hvezdicek ()

drozdy1 

všetky recenzie používateľa

Morgan Freeman vždy v detektivních filmech předváděl obdivuhodný výkon (např. SE7EN nebo Sběratel polibků) , ale v tomto filmu se mi zdálo,že se trápí a chtěl by mít natáčení ihned za sebou. Dalo by se říci,že když už selhal Freeman ve filmu žádný herecký um nemá co nabídnout asi jako tento film. Prostě a jenom zbytečná oddychovka. 49%. ()

Reklama

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film beru jako klasický "americký thriller" a já byla nadmíru spokojená již v pubertě, kdy jsem to poprvé viděla :) Mám rády tyto zápletky typu - najdi si svého únosce či vraha :) A postupné nabalování kdo vlastně co udělal a postupné předávání "štafety", kdo je do toho všeho zapletený a vždy to jsou lidé, u kterých byste to čekali nejméně :) Knižní předlohu neznám a stejně bych ji sem do toho ani netahala, protože nejsem idiot a nesrovnávala bych dvě rozličné věci jako je film a kniha :D :D :D ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Ale jo šlo to, první díl jsem neviděl a ani po tom netoužím, tohle jsem zkouknul jen proto že to bylo na řadě, nakonec jsem zklamán nebyl jen mi celkem vadil únosce který mi byl děsně nesympatický a ani Freeman moc nezářil. Každopádně mi je už celkem trapané číst komentáře(já tušil jak to bude od 5 minut). ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý nakoniec dostane dva rozmery. Jednak ide u mňa hore svojim koncom, pretože ja mám rád prekvapenia a tu sa naozaj odhalenie podarilo filigránsky ukryť pred okom diváka. Na druhej strane ten koniec bol aj teatrálny a najmä konanie páchateľa, ktorý si nevie poradiť s malým dievčatkom a strieľa od buka do buka, bolo veľmi prehnané. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Príbeh vo filme sa odohrá v priebehu pár dní, no v knižnej predlohe trvá približne dva roky. (elanius)
  • Historický odkaz - Keď Alex (Morgan Freeman) obdivuje pušku v dome Jezzie (Monica Potter), ona mu povie, že jej otec ju vyhral v pokri, keď mal na ruke esá a osmičky. Alex hovorí, že ide o "ruku mŕtveho muža.", čo je odkaz na legendu, podľa ktorej Divoký Bill mal tieto karty (konkrétne čierne esá, čierne osmičky), keď bol v roku 1876 zavraždený. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama