Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (200)

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film beru jako klasický "americký thriller" a já byla nadmíru spokojená již v pubertě, kdy jsem to poprvé viděla :) Mám rády tyto zápletky typu - najdi si svého únosce či vraha :) A postupné nabalování kdo vlastně co udělal a postupné předávání "štafety", kdo je do toho všeho zapletený a vždy to jsou lidé, u kterých byste to čekali nejméně :) Knižní předlohu neznám a stejně bych ji sem do toho ani netahala, protože nejsem idiot a nesrovnávala bych dvě rozličné věci jako je film a kniha :D :D :D ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

..co mu znásilněním Pattersonovy knihy amputovali pět nožiček, dvě jakžtakž zdravé v podobě klidné síly Freemana a hezké tvářičky M.Potter ho podpírají a na tu Tamahoriho režisérskou silně kulhá. Nedbale upletenou pavučinou příběhu se udýchaně šine k cíli, ale vše je marné, neboť dějovým veletočem před koncem ho scenáristova bota č.12 definitivně zašlápne do bahna zapomnění.. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý nakoniec dostane dva rozmery. Jednak ide u mňa hore svojim koncom, pretože ja mám rád prekvapenia a tu sa naozaj odhalenie podarilo filigránsky ukryť pred okom diváka. Na druhej strane ten koniec bol aj teatrálny a najmä konanie páchateľa, ktorý si nevie poradiť s malým dievčatkom a strieľa od buka do buka, bolo veľmi prehnané. ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Přes všechna bezpečnostní opatření je z prominentní školy pro děti politiků unesena dcera senátora Rose. Policie je bezradná, tajná služba taktéž - dokud únosce nekontaktuje Dr. Crosse (Morgan Freeman), který se nedokáže vzpamatovat ze smrti své parťačky. Konečně našel Dr. Cross nový cíl, za kterým se může pustit, a také novou parťačku ? Za pomoci agentky Jezzie (Monica Potter) se vydává po stopách záhadného únosce... Kapku slabší než "předchozí" film Sběratel polibků, nicméně sám Morgan Freeman mi zde přijde daleko lepší (vyzrálejší?). Michael Wincott v roli únosce Sonejiho je také naprosto dokonalý, a neméně tak Monica Potter (musím říct,že její překvápko mě dostalo :). Tak proč jen 3 hvězdičky? Nevím, první půle je naprosto skvělá, pátrání po tom kdo nebo co je Gary Soneji, ale postupem času poutavost začala klesat, a konec už byl hodně natahovanej... Škoda.. ()

Hyb_rid 

všetky recenzie používateľa

Průměrná kriminálka s nadprůměrným Morganem Freemanem. Jak to ten chlap kruci dělá, že mu každá role padne jako ulitá a já mu ji sežeru i s navijákem? Nad hrozně zpracovanou bouračkou na začátku přivřu oko, jenže je tu jedno velké ale ... po kolikáté už je to převařený děj? Tento film z šedi průměru nevytáhne ani Freeman, ani Wincott. 50% ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Historický odkaz - Keď Alex (Morgan Freeman) obdivuje pušku v dome Jezzie (Monica Potter), ona mu povie, že jej otec ju vyhral v pokri, keď mal na ruke esá a osmičky. Alex hovorí, že ide o "ruku mŕtveho muža.", čo je odkaz na legendu, podľa ktorej Divoký Bill mal tieto karty (konkrétne čierne esá, čierne osmičky), keď bol v roku 1876 zavraždený. (Arsenal83)
  • Príbeh vo filme sa odohrá v priebehu pár dní, no v knižnej predlohe trvá približne dva roky. (elanius)
  • Alex Cross má v knižnej predlohe 38 rokov a dve deti. (elanius)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama