Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nešťastie pri výstupe na vytúžený vrchol pripravilo o život mnoho skúsených horolezcov... Jedným z nich bol i Royce Garrett (Stuart Wilson), otec talentovaných súrodencov Annie (Robin Tunney) a Petra (Chris O'Donnell), ktorého smrť však bola do istej miery dobrovoľná – obetoval sa totiž, aby jeho deti mohli žiť! Všetci traja viseli na jednom lane, ktoré však dokázalo udržať len dvoch dospelých ľudí a Royce veľmi dobre vedel, že tak či tak zomrie – no mal na výber, či so svojimi milovanými deťmi alebo bez nich... Kým Peter po tomto hrôzostrašnom zážitku úplne stratil radosť z lezenia po horách a nikdy si neprestal vyčítať otcovu smrť, jeho sestra sa lásky k horolezectvu nedokázala vzdať. Ba práve naopak, neustále čelí novým výzvam. Tou najnovšou je účasť v tíme známeho miliardára a dobrodruha Elliota Vaughna (Bill Paxton), ktorý plánuje mimoriadne nebezpečný výstup na druhú najvyššiu horu sveta K 2! O to nebezpečnejší, že dobytie vrcholu sa má uskutočniť v presne určenom čase, kvôli čomu kompetentní cielene klamú o skutočne hroziacich rizikách, len aby ich „misia“ bola korunovaná úspechom! Nuž a stane sa to, čo sa stať nemalo: tím pri výstupe zaskočí zlé počasie a jeho členovia ostanú zasypaní v jednej z trhlín v ľadovci! Jedine Peter sa, v snahe zachrániť sestru, odváži zostaviť záchranný tím zo skúsených, hoci ťažko zvládnuteľných horolezcov – a aj ich poriadne tlačí čas, pretože si každý jeden z nich bolestne uvedomuje, že ich zasypaní kamaráti môžu v takej treskúcej zime prežiť len pár hodín... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (379)

Tyler 

všetky recenzie používateľa

Je to hodně slabé. A nejhorší je, že „Vertical Limit“ prostě není adrenalinová hardcore velehorská akce. Pár scén je sice „velkolepých“, ale na druhou stranu naprosto neuvěřitelných a studiovost z nich jen čiší. Další a mnohem větší problém mám se žánrem – chvílemi jsem si připadal jako bych se díval na parodii. Ať už na začátku filmu, kdy po emocionálně vypjaté scéně s přeříznutím lana následuje záběr na zem a okolní skály, aby se po třech vteřinách přímo před kamerou s dutým zvukem rozpláclo tělo otce hlavních hrdinů. Nebo „setkání“ Scotta Glenna s manželkou – škoda slov, tady se dá jen hlasitě smát...Sečteno a podtrženo - pár záběrů na krásnou přírodu a hlášky dvojice bratrů-horolezců nemohou hodnocení „Vertical Limitu“ vytáhnout ani do základního tábora. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack James Newton Howard: 1. Utah ,2. Three Years Later ,3. I Need One More ,4. Base Camp ,5. You Wanna Do This? ,6. Spindrift ,7. Avalanche ,8. Your Father Was A Smart Man ,9. Don't Touch Her ,10. Maybe You Should Turn Back ,11. Nitro ,12. Vaughn Decides ,13. Annie And Peter ,14. Peter's Jump/Tom's Heart ,15. It's A Good Song , ()

Reklama

hirnlego odpad!

všetky recenzie používateľa

K tomuto "výtvoru" cítím ze záhadných důvodů takřka bytostný odpor (možná kvůli postavě Annie, možná kvůli nesympatické herečce samotné a možná i kvůli spoustě trapných scén a - ne, radši po mně nějakou bližší specifikaci nechtějte - prostě...PÍ-ČO-VI-NA), takže jinam než do odpadu ho šoupnout nemůžu... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ nemáte nejaké maxi skúsenosti s horolezectvom (ako ja), tak filmu nemôžete až toľko vyčítať. Jednotlivé situácie a adrenalínové výstupy, alebo zostupy, nech sú natočené akokoľvek primitívne ma vždy strhnú a potom sa už len jemne usmievam na pokusom o dramatické situácie jednotlivých postáv a podarený boj o život. Aj keď na malom priestore. Primitivita postáv je zrejmá, cez to všetko 75%. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Výborný dobrodružný film. Nenašiel sem okrem nitroglycerínu vo filme nič čo by sa vymykalo zdravému rozumu. Naopak si myslím, že výborné sú tu stvárnené obzvlášť charaktery rôznych ľudí a pud sebazáchovy. Chceš žiť tak zabi. Lenže tu to neplatí. Chceš žiť tak vydrž čo najdlhšie a nepodliehaj panike a navyše si kryte chrbát, pretože ten kto chce prežiť s tebou ťa pokojne zabije. Trocha psychológie, veľa dobrodružstva a odvahy a jedna obrovská zrada s velikánskou chuťou na pomstu. A čo ešte? Koniec. Pre niekoho spravodlivý pre niekoho šialený ale pre mňa skôr očakávaný. Herecké výkony sú veľmi dobré, ja si dovolím vyzdvihnúť hlavne Robin Tunney a Billa Paxtona. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (18)

  • Vo filme používajú namiesto klasického osmičkového uzla, ktorý používajú všetci lezci, vodcovskú slučku, ktorá sa na lezenie neodporúča. (Jumar)
  • Vo filme je možné zhliadnuť amerických výrobcov oblečenia a výstroje pre horolezectvo. Napríklad The North Face, Arc'teryx, Mountain Hardwear a Colleman. Ale je možné vzhliadnuť aj európsku značku, a tou je Petzl. (Jumar)

Reklama

Reklama