Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (131)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Sú také filmy: v čase vzniku oslavované, lebo napchané hviezdami a prinášajúce tzv. tému. Tu napríklad tému vernosti a zrady. Čo pochovať: priateľstvo z detstva alebo zločin? Ďalšou dilemou je svedomie trójskeho koňa, ktorý čím dlhšie pôsobí v nepriateľskej Tróji, tým intenzívnejšie sa začína správaním podobať tým, ktorých má zlikvidovať. Hranica medzi dobrom a zlom sa rozvoľňuje....Sú také filmy, ktoré s odstupom rokom pôsobia ako patetický gýč. Sean Penn miestami vyzerá akoby sa ešte nespamätal z rozvodu s Madonnou a Ed Harris by pôsobil dôveryhodnejšie za prepážkou v banke než ako lokálny šéf výpalníkov s násilnými sklonmi. Tieto veci začnú byť zrejmejšie s odstupom. Ale to už nikoho neserie. Lebo tieto typy trhákov nie sú určené na ovenčenie cenami, len potvrdzujú slová Lenina o filme ako najúčinnejšom nástroji propagandy. Nebol by to zadávateľ požiadaviek na vyznenie diela, aby nezadirigoval: Urobte drámu (aj citov) pre masy, no musí byť z nej zrejmé, že napriek pochybnostiam sú poliši tí správni chlapi, čo pliagu a mor zločinu krvavo strestajú! Aj keby malo ísť príbuzných vlastnej milenky. A švacnite tam scénu z kostola plus duchovné tliachy. ()

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najviac nedocenených filmov vôbec a pre väčšinu divákov aj takmer neznáma gangsterka ktorá je ale v mojich očiach malý krôčik od prvej ligy. Scenár (aj keď obsahoval aj klišé) vie diváka držať v napätí a často prekvapiť. Penn a Harris uhrali čo sa od nich očakáva ale Gary Oldman bol jednoznačne najlepšia postava a už len preto sa čudujem prečo tento film nie je viac známy. ()

Reklama

Seti 

všetky recenzie používateľa

Gary Oldman byl děsnej magor. V noci se nachcat v kostele, ráno se vykropit ještě v autě po cestě do baru, v baru se zlejt jak motyka a pak ještě vystřílet bandu Taliánů...tak tomu řikam pravej irskej gangster:-) Skvělé herecké obsazení s třešničkou na dortu v podobě závěrečné přestřelky. Po nějakém čase zase poctivá gangsterka. ()

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Příběh je zajímavý, přestože ne originální. Podobné filmy tu již byly ( např. Krycí jméno Donnie Brasco ). Ale dovolil bych si silně nesouhlasit s Garym, podle mě je největší chyba filmu právě to, že příběh nemá spád a taky romantická rovina. Z herců je jednoznačně nejlepší Gary Oldman, Ed Harris mi v roli "velkého mafiána" moc nesedl. Potěší Morriconeho hudba. Škoda. Lepší tři. ()

sharky 

všetky recenzie používateľa

Příběh o jednom bývalém gangsterovi, jednom hodném gangsterovi a jednom zlém gangsterovi, o přátelství, o pomstě a jedné krásné dívce, která jakoby z oka vypadla Jenny z Forresta Gumpa:)...dost dobrý kus filmařiny po všech stránkách, výborná je hlavně závěrečná přestřelka říznutá slavnostním pochodem v den svatého Patricka. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (9)

  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)
  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)

Reklama

Reklama