Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dráma podľa skutočného príbehu ľudí, ktorí po páde lietadle boli vystavení nepredstaviteľným skúškam, ak chceli prežiť... V piatok 13. októbra 1972 došlo v Andách k nehode lietadla, na palube ktorého sa nachádzali členovia amatérskeho rugbyového tímu, ich rodinní príslušníci a priatelia. Mnohí z nich zahynuli hneď pri nehode, viacerým sa však podarilo prežiť, ostali však uväznení vysoko v nehostinných horách. O niekoľko dní sa z rádia dozvedeli, že pátranie po nich bolo zrušené, nik totiž neveril, že by mohli ešte byť medzi živými... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (308)

MATADOR 

všetky recenzie používateľa

Tak neuvěřitelné, ale přeci jen se to vážně odehrálo. Skupina namyšlených hráčů, která svedla boj o holé přežití s nedostatkem potravin, s všudy přítomnou a nevypočitatelnou horskou přírodou. Kanibalismus je ovšem hodně zatracované téma, ale v tomto případě se přeživším ani nedá divit a tak dává divákovi brouka do hlavy v otázce, jak by se zachoval on sám. Což je největší pozitivum tohoto filmu, poselství o životě a vůli přežít. Těžko uvěřitelné, přesto skutečné. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

No jo, příznávám, že Alive není určitě tím nejlepším survivalem, který kdy byl natočený, ale je mým vůbec prvním viděným v dětských letech.....a jelikož se na mně nepodepsal úplně nejlíp, tak mi nedá ho nedoporučit v sekci dobrodružných nature survivalů, protože a) vypráví tragický příběh podle skutečné události, což za b) musel to být naprosto otřesný zážitek, a při představě, že bych sám měl zažít něco podobného, se mi zvedá kufr. Kdo neviděl, zkuste, mně se líbíl. Btw. vůbec si nevzpomínám, že tam hrál Hawke, uchál jeden! 85% ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Členovia urugvajského rugbyového mužstva museli jesť svojich mŕtvych priateľov, aby mohli "Prežiť". Havaria lietadla, vysoko v Andách, ich na dlhé týždne izolovala od okolitého sveta. Pátranie po nich bolo po pár dňoch zrušené. Sú vystrašení, zranení, premrznutí a hladní. Film natočený podľa skutočnej udalosti. Silná dráma o nepredstaviteľne ťažkej situácii, v ktorej by som sa nikdy nechcel ocitnúť. **** ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tento film dávala kedysi Markíza v nedeľnej večernej sekcii "Skutočný príbeh". Väčšinou sa jednalo o televízne, častokrát rodinné neškodné filmy. Takže Alive ma dosť zaskočil. Filmy, odohrávajúce sa v zasnežených horách majú body naviac už za tú atmosféru, tu máme k tomu ešte niečo "navyše". Dúfam, že sa niečo podobné nestane s dnešným uruguayským futbalovým týmom, keby niekto zjedol Diega Forlana, bola by to škoda. VIDENÉ ZNOVA 11/2019: Len škoda tých náboženskýh kecov, ale zase v ich situácii sa človek ani nemôže čudovať. Hodnotenie nebudem znižovať, aj keď by tri hviezdy úplne stačili, predsa len spomienky na prvé pozretie vyvolávajú stále nostalgiu. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek, který si asi hodně lidí bude pamatovat z televize. Příběh o tom, že někdy je pro přežití udělat něco, co by člověk jinak normálně neudělal. Jasně, hodně se zde hraje na emoce, někdy zbytečně moc, ale i tak je to pořád silný příběh o tom, že pokud člověk chce, tak se s následky osudu dokáže vyrovnat. Bohužel ne všichni mohou přežít. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (23)

  • Scéna havárie se natáčela devět dní. Většina herců ke konci dnů plných natřásání se na simulátoru musela užívat léky proti nevolnosti. (Morien)
  • Snímka vznikla podľa rovnomennej knihy Piersa Paula Reada, ktorý ju napísal na základe skutočných udalostí. (ash99)
  • Film se natáčel chronologicky, což je u filmů s podobnou stopáží neobvyklé. Záměr tvůrců byl věrohodněji vytvořit atmosféru mezi trosečníky. (Morien)

Reklama

Reklama