Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Keď otec zoberie svoju dospievajúcu dcéru na koncert svetoznámej hviezdy Lady Raven, zistí, že sú uprostred temnej operácie s cieľom dolapiť krvilačného vraha. (Continental Film)

Videá (3)

Trailer 7

Recenzie (222)

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Shymalan vlastně málokdy přijde s vyloženě nezajímavým námětem, poslední dobou to ale s jejich zpracováním není až tak slavné. Zatímco u Pasti v první polovině funguje pocit stahující se smyčky skoro dokonale, v té druhé mimo stadion tempo a napětí opadnou a začnou se objevovat i první menší či větší logické nesrovnalosti. Hartnett je v roli charismatického vraha s OCD výborný, Shymalan v menší roli (jak už je jeho zvykem) potěšil. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Shy prišiel opäť s niečím originálnym, čo v tomto prípade znamená, že ide o poctu predovšetkým Hitchcockovi a zároveň paródiu na psychologické thrillery, v ktorých sa smrteľne vážne riešia psychologické traumy antagonistu, čo ale nie každý docení a preto zase ten hit or miss. To dokladuje najmä takmer až meta rozhovor v limuzíne, ktorý tento prístup najlepšie demonštruje. Je to film dvoch polovíc, prvá je o niečo lepšia, v tej druhej chce Shy provokovať opäť tým, že ide proti očakávaniam publika. Záverečnú pointu som nečakal, mohla byť pokojne nakrútená v retrospektívnej rapidmontáži ako tri prelomové režisérové diela z prelomu storočí, avšak rozhodol sa inak, čo ma trochu mrzí, pretože by sa sem perfektne hodila. Humor funguje skvele mimochodom. ()

Reklama

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Neberiem Shyamalanovi, že má občas zaujímavý nápad. Škoda len, že pravdepodobne nechodí medzi ľudí a žije asi niekde izolovaný a zabarikádovaný vo svojom štúdiu, odrezaný od všetkých a všetkého. Potom to aj tak vyzerá, keď takýto mimoň niečo natočí podľa svojej zdeformovanej predstavy, že takto sa asi chovajú a rozprávajú tam vonku reálni ľudia. Inak si neviem totiž vysvetliť, ako môže niekto príčetný, kto chodí medzi ľudí a kto vie po sebe tie bludy prečítať, napísať postavám tak dementné dialógy, postrádajúce logiku a štipku prirodzenosti. To už je snáď jeho úmyselný trademark, topiť svoje filmy do žumpy tým, že postavy musia odrapkávať zhovadilé repliky a šklebiť sa pri tom pribrzdene a drevene ako trebárs práve tu Josh Harnett.(fakt nechápem tu chválu na jeho výkon). Nie je to tak trapná nedotiahnutá blbosť ako Old, ale ani nič viac, než odfláknutá zbytočnosť, na ktorú si za tri dni ani nespomeniem. ()

Dadel 

všetky recenzie používateľa

Minulost je past, co si Shyamalan nastražil, když v ní žil. Prvními filmy si na sebe upletl bič, a každý jeho další film je s nimi srovnáván, a lidi jsou naštvaní, když točí to samé, i když zkusí něco jiného. Tento film má fakt zadřilou premisu a první půlka je výborná. Já o ději nevěděl skoro nic, takže jsem zpočátku nechápal divné chování postav, a když se to záhy vysvětlilo, byl jsem nadšený. Bohužel v druhé půlce se to úplně rozsypalo, Shyamalan ve snaze natahovat napětí vrší jednu za vlasy přitaženou situaci za druhou, mladá holka riskuje život, aby zachránila úplně cizího člověka, kterého viděla pár vteřin na videu, několik vedlejších postav vymyslí rafinované improvizované plány na chycení geniálního vraha, které překvapivě zafungují, ale vrah je Houdini, co uteče z obklíčeného domu, pak z obklíčeného auta, a Houdini scéna těsně před titulky je snad už parodie. Škoda, i přes zdařilou první půlku čtyři dát nemůžu:( ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Námět skvělý a první hodina na koncertě napínavá, černohumorná, zábavná a s náběhem na thrillerovou klasiku v podžánru "omezený prostor" a la Hadí oči. Člověk úplně zapomíná, že celou dobu sleduje záporáka, který by mu měl být odporný, a ne kladného hrdinu. Ale jak to opustí koncertní halu, scenáristicky to jde rychle do kytek a to zoufalství se navíc absurdně natahuje, až ke krajně neuspokojivému konci. Místo aby scénář v druhé polovině pořádně využil filmovou dceru, vytáhne do popředí dceru režiséra (zpěvačku ve filmu) a... no nic, nebudu spojlerovat, ale dalo by se na tom vyučovat, jak vypadá nezvládnutý třetí akt, a už si nevzpomínám, kdy mi slibně rozjetý film v závěru takhle zhořkl. Taky jsem čekal, že ten koncert bude mnohem intezívnější zážitek, jak to Shyamalan hypeoval, ale prd. Sympaticky ztaťkovatělý Hartnett střídající neškodnou, chladnokrevnou a křečovitě vysmátou polohu každopádně výborný a celkově opatrně doporučuju. (70%) ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (16)

  • Postava Coopera (Josh Hartnett) používa iPhone, čo sa odchyľuje od pravidiel, ktoré sa Apple snaží presadzovať, a to že darebáci vo filmoch nemajú používať ich značku. Bolo to možné zrejme preto, že režisér Shyamalan si film financoval sám. (Arsenal83)
  • Kým Shyamalan písal scenár, jeho dcéra Saleka zložila štrnásť piesní pre tento film, ktoré boli navrhnuté tak, aby diegeticky ladili s akciou na obrazovke. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama