Reklama

Reklama

Obsahy(1)

MIKI je príbeh muža, ktorý sa vráti zo zahraničia naspäť do svojej rodnej dediny, do krajiny, ktorá sa rýchlo mení a v ktorej sa otvárajú nové veľké možnosti aj v oblasti organizovaného zločinu. Miki, pôvodným povolaním šofér autobusu, v sebe postupne objaví a aktivuje schopnosti na to, aby vybudoval jednu z najväčších a najobávanejších mafiánskych skupín v krajine. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (71)

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Nejděsivější na tomhle filmu bylo vnímat, jak se ve Slovensku ta mentalita vůbec nezměnila, jen se vystřídaly postavy a všichni se naučili to mafiánství trochu líp krýt. Jinak solidní gangsterka, občas lehká zkratkovitost a stejně tak se postavám člověk nedostane moc pod tu jejich hroší kůži, ale stylem i hereckými výkony to vynahrazuje. 7/10 Těším se na pokračování. Mezitím budu sledovat dál ten seriálový spin-off FICO. ()

E=mc2 

všetky recenzie používateľa

Tak som si našiel čas pozrieť sa na nový Krónerov film, respektíve Krónerov-Šifrov seriál ktorý sa z nejakých ťažko vysvetliteľných príčin presunul z tv a netflixu do kín. Po jeho nepodarku Lóve som si hovoril že si pôjdem ten film pozrieť do Lumiera, že ušetrím, 3€ A spravil som fantastické rozhodnutie. Film má svoje momenty, niekoľko pár dobrých scén, Ondrík to celé ťahá, herci sa snažia ale Miro Šifra nevie písať filmové scenáre ktoré by vedeli diváka vtiahnuť, vytvoriť napätie, vybudovať funkčnú príbehovú štruktúru, je to len klasický slovenský film scéna za scénou, bez príčiny a následku s tromi výnimkami kde sa nepozývajú diváci aby vedeli predvídať čo sa udeje v ďalšie scéne...a nemám dojem že to je o rodine, Krstný otec bol o rodine. Jediný kto fungoval v rámci malých postáv bol v tomto smere Vojtek, príbeh bez antagonistu, protivníka,a ak to nechceme takto žánrovo stavať, tak potom prečo nie Scorseseho Kasíno? Zbytočne veľa obrazov, zbytočne veľa scén, zbytočne veľa postáv, a tie neuveriteľné cameo postavy ako Gogáľ, Porubjaková a spol..šuští to papierom jak karpatské lesy a ich padajúce lístie v októbri... Dobrá správa pre Slovensko, máme Ondríka, a k tomu ďalších dobrých hereckých sekundantov, ale nápad napchať tam všetky známe seriálové ksichty je nevkus, Króner je protekčné filmárske decko ktoré by za iných okolností nemohlo točiť také veci s akými začal a s akými na nás vyblafol teraz. Tento film patrí do kategórie filmov, Únos, Sviňa, Amnestie, Vojna Policajtov a je v tejto kategórii najlepší. Ale, stačí to? Mne určite nie. 60% Króner by už nemal dostať štátne keše. Hlavným problémom toho filmu je uveriteľnosť. A nezachránia to ani CGI tiger. Šifra s Kronerom si mali rozmyslieť či idú robiť dokument alebo hraný film. Ak hraný je úplne jedno čo sa naozaj stalo a čo nie. ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Dlho som čakal, kým sa aj na Slovensku natočí naozajstný drsný film o podsvetí a špinavostiach s tým spojenými, tak ako to zvládajú Poliaci s prehľadom už dlho. Vojna policajtov bol fajn pokus, ale zostal niekde na pol ceste, nemalo to ten správny šmrnc. Miki už pôsobí uveriteľnejšie, nielen preto, že je podľa skutočnosti, ale aj ten scenár, herci a réžia tomu dávajú trošku iný rozmer. Nemyslím, že ide o glorifikáciu jedného z najobávanejších mafiánov a vrahov, aspoň ja som mu určite nefandil, ani mi nepripadal ničím sympatický, ani nikto z jeho bandy, ale mohli ich vykresliť ešte odpornejšie, aby ľudia išli z filmu a z neho fakt zhnusení, nielen spokojní z fajn akčného filmu. Ale inak sa dá filmu ťažko niečo vytknúť, po remeselnej stránke na naše pomery fakt topka. ()

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Najviac treba pochváliť dve veci. Hlavného herca a autenticitu 90. rokov. Vizuálne ide o ukážkové prenesenie do tých časov a je to vidieť aj na drobných detailoch. Ondrík v úlohe Černáka mi opäť dokazuje prečo ho beriem ako najkvalitnejšieho domáceho herca súčasnosti a aj keď má pri sebe zdatných sekundatov (osobitne u mňa vyčnievali Cinkota a Kubovčík) on je hlavný bod program. On je najdôležitejší pilier každej scény a bolo vidieť že sa poctivo pripravoval. Inak ma ale príbeh úprimne nebavil. Začiatky, prvé vraždy, všetko pekne natočené ale bez výrazného momentu. Ani jedna scéna čo by zarezonovala nejak viac ako len bežná vata na odrozprávanie vzostupu k moci. Vzťahy sa takmer vôbec nerozvíjajú, žiadna postava sa nedostane tak do úzkych ako si námet žiada, Miki není poriadne konfrontovaný so svojimi činmi, ani od polície (čo mi až tak nevadí v tejto fáze jeho života) ani od rodiny. (čo už som teda očakával) No a koniec vyznie do prázdna. Chýba gradácia pred finále, takto sa síce môžeme tešiť na pokračovanie ale záver filmu si zaslúži niečo silnejšie. ()

mclenin 

všetky recenzie používateľa

Nebudem komentovať a hodnotiť z hľadiska inšpirácie - predlohy, polemiky o tom či malo alebo nemalo zmysel vyrozprávať zrovna tento príbeh, či je to k úžitku alebo skôr na škodu veci. Na to nech si urobí názor každý sám. Z čisto technického a diváckeho hľadiska musím konštatovať, že film je dramaturgicky vystavaný tak, že v ňom prakticky niet hluchého miesta, zaujme hneď úvodnou scénou so zakomponovaním mohutnej ľudovej hudby a nedá vydýchnuť až do konca, a ak by sa dalo, hneď by som si pozrel aj druhý diel. Ten prvý totiž miestami pôsobí ako predohra k niečomu väčšiemu, nie všetky linky sú dotiahnuté a nie všetky linky sú vysvetlené tak, aby im porozumel aj neznalec historických reálií. Pre bežného diváka, ktorému nie sú známe všetky mená alebo udalosti môžu byť niektoré scény nejasné pokiaľ ide o ich význam, na vyhnutie sa skratkovitosti by však musela byť stopáž výrazne dlhšia. Tvorcovia pracujú aj s humorom, ktorý je decentný hoci miestami neúsmevný. Ako výrazné plus hodnotím výkony predovšetkým Milana Ondríka a Dušana Cinkotu, ktorí so svojimi postavami doslova splynuli. Bez pochýb ide o jeden z výrazne lepších filmov slovenskej produkcie. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (7)

  • Podľa filmu sa zdá, že sa Černákov (Milan Ondrík) brat Vlado (Michal Kubovčík) zabil na aute v januári 1996, keď odchádzal z vlastnej oslavy prepustenia z väzenia cestou z hotela vo Vysokých Tatrách. Vonku bola zima a sneh, lenže on sa zabil pri autonehode 24. augusta 1996 nad obcou Bystrá. Navyše, vtedy už bol na slobode 3 roky. (Stillborn83)

Reklama

Reklama