Reklama

Reklama

Upíri

  • Česko Upíři (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (186)

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

Carpenter uz zda se rezignoval na snahu o tvorbu kultovnich zalezitosti typu The Thing, nebo Halloween a nataci si pro radost na co ma zrovna chut. Je to trosku skoda, protoze excelentnich hororu neni nikdy dost, ale z jeho kreativniho pohledu ho chapu, zbytecne se s tim nepatla, zadny stres, sklada si k tomu vlastni music, (ktera je tentokrat ponekud rockovejsi, nez je u nej zvykem, s ocividnou influenci jeho oblibencu Tool) a vubec, Carpenter si to muze dovolit. Negativni dusledek je potom fakt, ze jeho novym filmum davam 3* namisto 5ti. Vampires jsou nenarocna jizda a tazeni eliminace upiru po americku, vedene za kazde okolnosti cool Jamesem Woodsem, ktery se presne na tohle skvele hodi. Naprosta absence typicky upirske gothic atmosfery, zavedenych klise, i moderni hysterie, kdy jsou upiri podavani v nablyskanych plastich s brokovnici ala Blade. Ostatne jak rika sam Woods, upiri nejsou romanticka banda buziku ve spolecenskem odevu, snazici se svest kazdeho v dosahu evropskym akcentem. 6/10 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

To lepšie, čo Carpenter nakrútil v 90. rokoch. Ak porovnávame s MESTOM PREKLIATYCH, nie sú UPÍRI už takí fádni a ak to porovnáme so ŠIALENSTVOM, aspoň sa na nič nehrajú (o NEVIDITEĽNOM NA ÚTEKU radšej ani nehovoriac). Oproti kultom, aké kedysi robil (HMLA, VLÁDCA TEMNOT), je to urážka vkusu jeho fanúšikov (môjho určite), no na strane druhej, jeho nasledujúci DUCHOVIA MARSU dokázali, že sa dá klesnúť ešte oveľa hlbšie. Takže problém UPÍROV nie je ani tak v tom, že sú len solídnym béčkom s malým rozpočtom (čo je u tohto režiséra samozrejmosť, hoci v takej VECI to bilo do očí menej), ale že mohli byť niečím viac. Dosť tomu dáva James Woods (bohvie, ako ho Carpenter na takúto kravinu prehovoril) v sviežo kladnej úlohe. O jeho kolegoch sa už toľká chvála spievať nedá, parťák Daniel z prekliateho hereckého klanu Baldwinovcov je na tom paradoxne ešte najlepšie. Podstatne horšie je na tom prostitútka a ústredný nudný zlosyn, akčné scény slabé (malý rozpočet sa v horore utajiť dá, nie však v AKČNOM horore), masky neveľmi pôsobivé, gore nudné... a asi musí byť divák hororovo naivní, aby sa u tohto "seriózne" bál tak, ako kedysi pri prvom HALLOWEENE. Viac v mojej (užívateľom „movie" do češtiny preloženej) recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/89/ ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No mezi vrcholy upirskyho zanru se to nezaradi, ale i tak to je slusnej nadprumer. Presunutim deje nekam do pousti mexika, pouziti perfektni rockovy hudby a snaha bejt cool mi totiz misty pripominala Desperada. Jinak dej nak zvlast podstatnej neni, ale slusne odsejpa, James Woods je tady perfektni drsnak a vudce upiru, i kdyz to je zase klasicky elegantni chlapek, je taky v pohode. Navic se tu upiri s nicim neserou, takze se tu trhaj hlavy a paraj tela. Co se tyce Baldwina, sice je nak pri tele, ale drsnak taky slusnej. Jediny, co se mi nezdalo, ze se upiri dali prakticky znicit jen sluncem, chapu, ze Carpenter chtel udelat urcity zmeny, ale drobet to prehnal. Nicmene i kdyz ma film svy klady a zapory, neda se mu uprit, ze je zabavnej a utece jakoby nic. ()

-Bomba- 

všetky recenzie používateľa

Lepší průměr. Nevím proč, ale James Woods mi do horrorů nějak nejde, ten jeho obličej prostě nemůžu brát vážně. Nejlepší byl asi ve Scary Movie 2 :), kde neměl vážnou roli (jako všichni). Upíři byli suprový, o tom žádná, akorát konec mě trošku zklamal. A Woods vypadal ve filmu jako teplouš, jinak si neumím vysvětlit, že se neustále někoho ptal, jestli mu ztvrdnul. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Pozrel som si to druhý krát a musím povedať, že sa mi to páčilo oveľa viac. Hlavne preto, že prvý krát som od toho veľa očakával. Každopádne, viac je to akčný film ako horor. Ale Jan Valek je super upír so skvelým image-om. No najväčšia chyba je to, že film sa volá Vampires, ale v skutočnosti by sa mal volať Vampire Hunters, lebo všetko sa krúti okolo lovcov a nie upírov. Takže nakoniec som celkom spokojný, i keď je smutné, že práve Carpenter ignoroval poslanie hororu - strašiť. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (15)

  • Tesne pred začatím natáčania sa rozhodlo štúdio stenčiť rozpočet filmu asi o tretinu, a tak boli filmári nútení snímku prerobiť. Ako sa po zhliadnutí filmu vyjadril autor románovej predlohy John Steakley, ostala v ňom väčšina dialógov z knihy, ale už nič z deja. (beso74)
  • Symbol na náhrdelníku, ktorý patrí Anthonymu (Daniel Baldwin), je nordickou runou s významom ochranca. (beso74)

Reklama

Reklama