Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život amerického inžiniera Kylea LeBlanca (Jean-Claude Van Damme), ktorý sa pred časom aj rodinou presťahoval do Ruska kvôli práci v tamojších oceliarňach, sa zmení na nekončenú tragédiu, keď brutálny zločinec znásilní a zabije jeho milovanú manželku. Tým sa však Kyleovo utrpenie iba začína. keď totiž skorumpovaný súd násilníka oslobodí, Kyle sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a priamo v súdnej sieni muža zastrelí. Nešťastnou náhodou však pritom príde o život i policajný dôstojník. Kylea preto odsúdia za vraždu a pošlú do neslávne známej väznice Kravai, ktorej pevnou rukou vládne generál Chrušov (Lloyd Battista). Ním nastolený krutý režim, ktorý nepozná ani len náznak zľutovania či súcitu, zlomí každého - a prežiť v týchto podmienkach dokážu skutočne len tí najtvrdší... Najdesivejšie sú nepochybne pravidelné zápasy trestancov na život a na smrť, ktoré sú najobľúbenejšou zábavkou nielen samotného riaditeľa, ale i väzenských strážcov. Kyle sa pod týmto tlakom temer zlomí, no našťastie si postupne začne najmä vďaka svojmu spoluväzňovi 451 (Lawrence Taylor) uvedomovať, že nebojuje len o svoj život, ale i o svoju ľudskosť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (291)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Fú, čuduj sa svete, film s Van Dammom sa ešte aj po roku 2000 môže vyšvihúť nielen na roveň lepšieho akčného priemeru, ale dokonca na dielo, ktoré sa snaží niečo povedať. Surovejší ako iné, ale zároveň magickejší ( či skôr iba "iný" ? ), veľmi dramatický, nie však akčný. Asi nikdy ešte Jeana neničili tak drasticky, nielen fyzicky, ale aj psychicky. Bez elegancie efektných výkopov, bez potrhlých úškľabkov a neuveriteľnej stupidity scenára, s bitkami brutálnymi a špinavými. Nevidieť kedysi LEGIONÁRA, bol by šok ešte väčší, aj tak je to však jedným slovom prekvapenie. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Na to, že sa natáčalo v Bulharsku a nie v Rusku to aj vyzerá, samozrejme Rusom dali opäť zlé charaktery, to už sme si na to mohli od Američanov zvyknúť. Akcia opäť jemu vlastná, dej a dialógy neprekvapili, opäť si držia slabú úroveň, ale nedá sa to len kritizovať, je to zaujímavé, tvrdé, ale ako film sa mi to páčilo. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

KRIMINÁL+NEPORAZITEĽNÝ Podobne ako pri LEGIONÁROVI sa Van Damme pokúsil o vážnejší film, kde je akcia podriadená prostrediu a nie naopak. Výsledok je rovnako rozporuplný, ale pozerá sa na to celkom dobre... Na Slyho väzenskú drámu to nemá hĺbku, na Snipesovu návšetvu za mrežami tomu chýbajú priamočiarešie bitky... Vyzerá to však, že Van Damme sa postupne (opäť) stáva stávkou na béčkovú istotu... ()

Hunt odpad!

všetky recenzie používateľa

HUDBA: Alexander Bubenheim; Nevykreslene charaktery, změny chovaní postav zcela neduveryhodne, scénář nudný, křečovité herecké výkony... "Replikant" od Ringo Lamy byl sice jeste horší, ale "Peklo" je prostě ztráta času, raději se znovu podívejte na "Kriminal", je to v zásadě to samé, ale o nějaký ten bod lepší. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Akčný film, ktorý sa hrá na to, že študuje psychologickú povahu vzniku zla . A - samozrejme sa mu to nedarí ..... Scenár je plný nepochopiteľných dier a nedostatkov. Aký mal úmysel bohatý mladík , keď znásilnil a zavraždil Kyleovu manželku ? Ako sa do ruského superdrastického väzenia dostalo toľko černochov ? Odkiaľ mal nadupaný mlčiaci černoch toľko anglicjých kníh v cele ? ..... Aaaaale, načo hľadať logiku v takýchto filmoch ? P.S.: JCVD už viditeľne zostarol ... ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval David Leitch. Marcus Young na filmu dělal jako bojový choreograf. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina (Jean Claude Van-Damme) odjíždí generálovým autem z věznice, ukazuje ručička tachometru nulovou rychlost. (Terva)
  • Po filmech Maximální riziko (1996) a Replikant (2001) se jedná o třetí spolupráci mezi režisérem Ringo Lamem a hercem Jean-Claude Van Dammem (kedl)

Reklama

Reklama