Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život amerického inžiniera Kylea LeBlanca (Jean-Claude Van Damme), ktorý sa pred časom aj rodinou presťahoval do Ruska kvôli práci v tamojších oceliarňach, sa zmení na nekončenú tragédiu, keď brutálny zločinec znásilní a zabije jeho milovanú manželku. Tým sa však Kyleovo utrpenie iba začína. keď totiž skorumpovaný súd násilníka oslobodí, Kyle sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a priamo v súdnej sieni muža zastrelí. Nešťastnou náhodou však pritom príde o život i policajný dôstojník. Kylea preto odsúdia za vraždu a pošlú do neslávne známej väznice Kravai, ktorej pevnou rukou vládne generál Chrušov (Lloyd Battista). Ním nastolený krutý režim, ktorý nepozná ani len náznak zľutovania či súcitu, zlomí každého - a prežiť v týchto podmienkach dokážu skutočne len tí najtvrdší... Najdesivejšie sú nepochybne pravidelné zápasy trestancov na život a na smrť, ktoré sú najobľúbenejšou zábavkou nielen samotného riaditeľa, ale i väzenských strážcov. Kyle sa pod týmto tlakom temer zlomí, no našťastie si postupne začne najmä vďaka svojmu spoluväzňovi 451 (Lawrence Taylor) uvedomovať, že nebojuje len o svoj život, ale i o svoju ľudskosť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (291)

tom88 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slušná Van Dammovka, ktorá sa mne dosť páčila. Vidno tu viacej kvalít, aj keď sa to nieslo v béčkovitom štýle. Jean Claude konečne hrá trocha viac ako obvykle, no ostatní herci sú ledva priemerní. Dej plynie rýchlo a baví dostatočne na to aby nezačal nudiť ani po čase. Akčné scény nie sú prehnané a vyzerajú celkovo slušne. Dramatickosť je tu taktiež celkom dobrá. Tento film určite nie je strata času. 60% ()

ConanVJ 

všetky recenzie používateľa

Výborné drama mixnuté Martial Art arénovkou z drsného ruského vězení. Van Damme zde zahrál svou roli perfektně a je to pěkně uvěřitelný a hraný na reál a ne na efekt. Atmosféra je zde tísnivá a pěkně drsná. Příběh je jednoduchý a asi nikoho ničím nepřekvapí. Já se u filmu vždy pobavím a dávám 95% :) ()

Reklama

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Netradiční vandammovka, JCVD už tu tolik nevsází na svoji legendární otočku ve vzduchu, ale s dalšíma trestancema si to tu dává pěkně na pěsti. Film jsem viděl těsně po Warriorovi (s Tomem Hardym) a některé bojové scény tu byly velmi podobné, hlavně co se stylů týče, jinak řečeno- tenhle film jsem si dobře načasoval a tak na mě zacílil, jak rána sloupem do Van Dammových koulí :) Nejvíc se mi na In Hell líbila ona temná a stísněná atmosféra, ze který !SPOILER! není zdánlivě úniku. Inu, jenom zdánlivě... :) ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

haha...takt toto bolo proste krasne stare dobre kvalitne vandammovske becko, ake sme milovali za zlatej ery akcneho zanru...Van Damme KONECNE v plnej forme, pseodomoralisticke zvasty z ust cernoskeho zabijackeho spoluvazna, zrejma inspiracia kultovou Vranou ("Niektori ludia veria,ze sa po smrti vratia ako mory" hahaha), srdcervuca hudba, vaznetvariaci sa pribeh, ruske vezenie...no povedzte...da sa tomu vobec odolat??? ()

Genero 

všetky recenzie používateľa

Sice jsem byl zpočátku trochu rozmrzelý, že Žánklóda nezneužila nějaká nestydatá transka násadou od krumpáče, jak se na uvítanou v sovětském vězení sluší. Viděl jsem to dost hnědě, ale nakonec nebylo Peklo taková debilní sračka, jaká by se dala od svalů z Bruselu očekávat. Vlastně je to jeden z jeho nejlepších počinů, které jsem viděl. Roztomile naivní příběh o intelektuálovi, z kterého nevábná cela a deset kliků denně stvoří násilnické monstrum, aby posléze ve svém nitru nalezl lepšího člověka a potkal přátele. Mám slabost pro filmy, v nichž mafián, negr a hermafrodit táhnou za jeden provaz. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Po filmech Maximální riziko (1996) a Replikant (2001) se jedná o třetí spolupráci mezi režisérem Ringo Lamem a hercem Jean-Claude Van Dammem (kedl)
  • Postava Lawrence Taylora je pojmenována 451, čímž symbolizuje odkaz na román Raya Bradburyho "Fahrenheit 451". (KucC)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina (Jean Claude Van-Damme) odjíždí generálovým autem z věznice, ukazuje ručička tachometru nulovou rychlost. (Terva)

Reklama

Reklama