Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život amerického inžiniera Kylea LeBlanca (Jean-Claude Van Damme), ktorý sa pred časom aj rodinou presťahoval do Ruska kvôli práci v tamojších oceliarňach, sa zmení na nekončenú tragédiu, keď brutálny zločinec znásilní a zabije jeho milovanú manželku. Tým sa však Kyleovo utrpenie iba začína. keď totiž skorumpovaný súd násilníka oslobodí, Kyle sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a priamo v súdnej sieni muža zastrelí. Nešťastnou náhodou však pritom príde o život i policajný dôstojník. Kylea preto odsúdia za vraždu a pošlú do neslávne známej väznice Kravai, ktorej pevnou rukou vládne generál Chrušov (Lloyd Battista). Ním nastolený krutý režim, ktorý nepozná ani len náznak zľutovania či súcitu, zlomí každého - a prežiť v týchto podmienkach dokážu skutočne len tí najtvrdší... Najdesivejšie sú nepochybne pravidelné zápasy trestancov na život a na smrť, ktoré sú najobľúbenejšou zábavkou nielen samotného riaditeľa, ale i väzenských strážcov. Kyle sa pod týmto tlakom temer zlomí, no našťastie si postupne začne najmä vďaka svojmu spoluväzňovi 451 (Lawrence Taylor) uvedomovať, že nebojuje len o svoj život, ale i o svoju ľudskosť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (291)

adams89 

všetky recenzie používateľa

Je to překvapující, že režisér, který má na svědomí podprůměrného Replikanta, dokáže natočit tohle. Když jsem si Pekla poprvé všimnul ve videopůjčovně a začetl se do jeho obsahu, věděl jsem, že to prostě musím vidět. Žádná extra kvalita to sice nakonec nebyla, ale za ty poslední roky to je snad jediný pořádný film, v jekém si Jean-Claude Van Damme zahrál. Také je to jeden z mála případů, kdy nehrál "nadčlověka" ovládajícího bojová umění, ale obyčejného smrtelníka. Přiznávám, že právě tohle mi tu dost chybělo, přece jenom už jsem si na ty jeho skotačivé scény zvyknul. Název filmu vypovídá za vše - ruská věznice Kravavi tu jako peklo opravdu vylíčená je a ocitnout se tam by jistě nechtěl nikdo z nás. Příběh je ovšem možná až moc tuctový a na škodu mi přišlo i to filosofování vězně 451, což ale jinak byla zajímavá postava. Celkově jsem váhal mezi 60 a 70 procenty, díky Van Dammeovi, kterému jsem tu dost fandil ale to vyšší hodnocení dám.70% ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Akčný film, ktorý sa hrá na to, že študuje psychologickú povahu vzniku zla . A - samozrejme sa mu to nedarí ..... Scenár je plný nepochopiteľných dier a nedostatkov. Aký mal úmysel bohatý mladík , keď znásilnil a zavraždil Kyleovu manželku ? Ako sa do ruského superdrastického väzenia dostalo toľko černochov ? Odkiaľ mal nadupaný mlčiaci černoch toľko anglicjých kníh v cele ? ..... Aaaaale, načo hľadať logiku v takýchto filmoch ? P.S.: JCVD už viditeľne zostarol ... ()

Reklama

kingik odpad!

všetky recenzie používateľa

Tohle je pro mě naprosto příšerný film. Příběh z vězení je vždy nějakým způsobem divácky atraktivní, ale pokud se v tom vězení ocitne Van Damme s výrazem trpitele národa a Ringo Lam ho z režisérské stoličky nepodpoří, pak není co řešit a film je zralý na ručník už asi po 15 minutách. Akce slaboučká, nezvládnutá, nepřehledná, děj megahrozný, herci meganesympatičtí. Ztráta času. ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

...tak - po čase som zasa pozrel tento film...myslel som,že hádam to nie je až také blbé ako sa mi kedysi zdalo...a ...no mýlil som sa ....ozaj je to blbé,jedna hviezda len pre J.C.V.D. ... o čo ide?no dám spoiler,ale ten neuškodí v tomto prípade.Takže američan pracuje v Rusku na nejakej stavbe? - čo iste bolo bežné po páde ZSSR...má manželku-tá sa večer po sprche -ako je iste v Rusku bežné nezamyká-asi aby ju mohol niekto prepadnúť a tak v podstate zabiť....súd iste ako inak v Rusku - je skorumpovaný - vraha -boháča oslobodia a J.C.V.D. - ho ešte na súde zabije - nie,že by s tým počkal,ale rovno na súde...aby to bolo praktické a hneď ho mohli odsúdiť....a čo čakal zabil človeka... tak ide do väzenia,kde : klasické osadenstvo :gangy,novoprichodzí mladší idú za prostitútov,jeden aké prekvapenie J.C.V.D. bude osobnosť,ktorá sa nedá...a tiež nejaká ozruta chlap drsný vrahúň - nikoho v Rusku neprekvapí,že to je veľký černoch-asi to je resp.vtedy bolo bežné...a k tomu tento chlapík filozofuje,trúsi múdre myšlienky a píše si denník a ak si chce odpočinúť vytrháva s kombinačkami jazyk svojim spolubývajúcim......J.C.V.D. opakovane je na samotke,ktorá ho utuží na mysli i fyzicky (posiluje tam ako v telocvični...) a - no ďalej je to predvídateľné J.C.V.D. postupne víťazí v zápasoch organizovaných dozorcami-prejde omladzovacou kúrou:odfarbené vlasy,nový strih ,ma pestovanú upravenú briadku ..... a svojou nezlomnou fyzickou a hlavne duševnou silou si získa všetkých spoluväzňov,ktorí začnu " revolúciu "/vzburu/ vo väzení...a dobre to dopadne....J.C.V.D. utečie.Záver:ozaj naivnéééé ,exteriery ozaj ako z JZD /JRD/ v zániku...nato nemuseli chodiť do Bulharska - to by iste našli i v USA....námet,scenár,herecké výkony,exteriéry všetko naprd a aj J.C.V.D. slabota -žiadna roznožka,žiadny jeho typický postoj,boj...rozhodne toto patrí k tomu slabšiemu od J.C.V.D. - nie úúúplna žumpa,ale blízko nej.... ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

KRIMINÁL+NEPORAZITEĽNÝ Podobne ako pri LEGIONÁROVI sa Van Damme pokúsil o vážnejší film, kde je akcia podriadená prostrediu a nie naopak. Výsledok je rovnako rozporuplný, ale pozerá sa na to celkom dobre... Na Slyho väzenskú drámu to nemá hĺbku, na Snipesovu návšetvu za mrežami tomu chýbajú priamočiarešie bitky... Vyzerá to však, že Van Damme sa postupne (opäť) stáva stávkou na béčkovú istotu... ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčalo sa od júla do augusta 2002 v Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina (Jean Claude Van-Damme) odjíždí generálovým autem z věznice, ukazuje ručička tachometru nulovou rychlost. (Terva)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval David Leitch. Marcus Young na filmu dělal jako bojový choreograf. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)

Reklama

Reklama