Reklama

Reklama

Boogeyman

  • Česko Boogeyman (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V osmi letech mu umřel táta záhadnou smrtí přímo před jeho očima. V té době si myslel, že ho zabila příšera, kterou ho tatínek strašil. Po patnácti letech se vrací nevyřešenou záhadu rozluštit. A čeká ho nejedno překvapení. (BUD-SFIS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

Paldiny

všetky recenzie používateľa

Nábeh to nemalo špatný, atmosféra nechýbala. Lenže divák musí mať lepšiu predstavivosť ako celkom vybavená hlavná postava a to je na škodu veci. Veľa toho sa len načne a ešte viac nedokončí. Akoby sme sa mali o histórii bubáka, jeho pohnútkach a celom tom harakiri prechádzaní z domu do domu, dozvedieť viac v budúcich dieloch. Za slušný rozpočet si tak film dokáže postrážiť áčkovú kameru, béčkové osadenstvo a céčkové triky. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Mámo, táto, v komoře je duch! Zajímavý úvod navnadil, ale Boogeyman vzápětí sklouzl do uspávacího tempa, které prakticky až do konce provázelo nijak zajímavý děj. Hlavní hrdina tomu také moc nepomáhal, protože vzhledem k traumatu z dětství bylo jeho povinností vždy a za všech okolností čumět, jako kdyby mu ulítly včely. Konec, kdy se mělo všechno rozlousknout, byl realtivně koukatelný, ale rozhodně se nejednalo o nic, co by vyráželo dech a digitální efekty byly spíše úsměvné. Ale viděl jsem i horší věci. 35% ()

Reklama

mm13 

všetky recenzie používateľa

Nízke percentuálne hodnotenie ma neprekvapuje, zopár komentárov je ale IMHO priostrých. Keby si scenárista a režisér dali aspoň trošku viac práce s príbehom, prehĺbili jeho metaforickú rovinu, rozvinuli motívy a keby hlavný hrdina aspoň trošičku hral to, čo hrať mal (teda zmučeného psycháča z rozvrátenej rodiny) a nie vlastne vôbec nehral, bola by to nádherná oddychovka so šancou rezonovať v divákovej hlave nie len v rovine strašidelnej. No na druhej strane som sa po celý čas príjemne (chcelo by sa povedať "starosvetsky") bál a minimálne do dvoch tretín sa moje tŕpnutie, čo prinesie ďalšia scéna, spravodlivo delilo so záujom o ďalší vývoj zápletky. Ani len náznak nudy. Vo finále potom žial rovnako tak ani len zlomok toho, čo som očakával. Pri spätnom pohľade teda naozaj poľahky zabudnuteľný priemer, ďalšie z radu diel od pohodlných filmárov, nivočiacich jeden sľubný námet za druhým. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Ehm, ako to len slušne povedať, že tento film je na nerozoznanie k desiatke ďalších, jemu podobných a že aj napriek krátkej stopáži máte pocit, že ste pri ňom strávili viac ako dve hodiny ošívania a nudy? Scenár je oťažkaný žánrovými klišé viac ako vianočný stromček sladkosťami, herci plochí ako vyčistené klzisko, pričom do jedného predstavujú iba šachové figúrky, ktoré sa v nelogickom, nezáživnom a vopred odhadnuteľnom príbehu pohybujú neisto a chaoticky. Režisér so svojím tímom sa to potom snaží zachrániť audiovizuálom v štýle "MTV videoklip" s kopou farebných filtrov, dynamickou kamerou (tá jej ulietanosť v priestoroch domu až príliš okato odkazuje k Raimimo divokým kamerovým hrátkam v Evil Dead - ostatne film vznikol pod hlavičkou spoločnosti Ghost House - ktorej zakladateľmi sú práve "Raimi brothers"), divokým strihom a hlasnou ruchovou stopou, čo sa mu zadarí iba na pár miestach. Zbytok je potom nudná vata, ktorú musíte doslova pretrpieť. ()

cskomando 

všetky recenzie používateľa

U těchto filmů zrovna platí, první díl nejlepší, další díly stojí za nic. Zde je použito alespoň trošku efektů k postrašení, a atmosféra filmu dělá trošku strašidelnější dojem, ovšem tohle ve 2 díle opravdu nelze najít. 2 díl= psycho, 3 díl ten už se pokouší dohnat první ale sami posuďte jak daleko toho dosáhnul. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčelo se na Novém Zélandě v lokalitách Auckland a Waikato. Část příběhu se natáčela také v USA ve státě Georgia. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 17. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)

Reklama

Reklama