Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vedec a vynálezca Alexander Hartdegen (Guy Pearce) chce dokázať, že sa dá cestovať časom. Touto myšlienkou je doslova posadnutý a navyše sa v jeho súkromnom živote odohrá tragédia, ktorá ho prinúti vývoj stroja maximálne urýchliť. Jeho veľká láska Emma (Sienna Guillory) umiera pri nehode, a tak sa Alexander rozhodne vrátiť sa do minulosti, aby mohol tejto tragickej udalosti predísť. Lenže pri testovaní svojho stroja sa omylom dostane 800-tisíc rokov do budúcnosti, kedy svet vyzerá celkom ináč a ľudstvo sa za tú dobu dosť podstatne zmenilo. Platí tu jediný zákon a Alexander si teraz svoju rolu musí vybrať sám - buď sa stane lovcom alebo korisťou... (TV Dajto)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (451)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Klaus Badelt: 1. Professor Alexander Hartdegen ,2. Wish Me Luck ,3. Emma ,4. The Time Machine ,5. Bleeker Street ,6. I Don't Belong Here ,7. Time Travel ,8. Eloi ,9. Good Night ,10. Stone Language ,11. Morlocks Attack ,12. Where The Ghosts Are ,13. The Master ,14. "What If?" ,15. Godspeed , ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Triky - bez výhrad. Pearce a Irons - zrovna tak. S příběhem už je to horší, je takový nemastný neslaný (a to znám předlohu a vím, že taky nepatří k nejstrhujícnějším), no a Samantha Mumba je pěkná baba, ale tak, jako hlavní hrdina, bych se kvůli ní nejspíš nerozhodl. Lehce nadprůměrný film s dobrou hudbou. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Mne to utieklo celkom rýchlo. Je to len taká báchorka s peknými efektami a smiešnymi maskami. Časť v štýle PLANÉTY OPÍC bola celkom prájemne akčná, Irons opäť raz ukazuje, že má rád fantastiku a je schopný urobiť čokoľvek, aby ju dostal do kín. Vizuálna záležitosť bez scenára, ktorá však nenudí... OST vrelo odporúčam... ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Viete, pre mnoho ľudí, možno aj vrátane vás to nebude niečo extra, no pre mňa je to niečo viac. Tento vedecko fantastický film je moja srdcovka, ktorá mi tlačí slzy do očí. Možno to nie je ani vedecky správne, ale možné to je. Vedec Alexander, ktorý mi pripomína Teslu, robí práve veľký krok pre svoju šťastnú budúcnosť, no tá sa zvrtne k veľkému nešťastiu. Rozhodne sa to zmeniť, no to, čo prichádza ho šokuje. Dokáže to však obrátiť v dobré, keďže sa nevzdáva. Zistí, že minulosť nemožno zmeniť, no budúcnosť áno a tak začne žiť tam, kde ho to priviedlo a našiel si nových priateľov. Film neoplýva výraznými konverzáciami, je v ňom aj kus akcie, no so mnou a mojím životom je veľmi spätý, je v ňom veľa fragmentov, ktoré sa ma osobne dotýkajú a preto chápem jeho časti. Nádherná hudba, prostredie, je to neobvyklé, možno nie úplne podľa mojich predstáv, ale základné posolstvo je zachované. Nech už to je pre druhých akékoľvek trápne Béčko plné klišé a nezmyslov a čakali viac, pre mňa je to niečo kúzelné, čomu dokážem odpustiť aj mne nie príliš sympatické herecké výkony, vedecké podania, či krátku dĺžku, kde by sa dalo vymyslieť aj viac, no podstata tu je aj tak vystihnutá. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Dost dobrý film o cestování časem. Překvapuje mě nízké hodnocení. Alexander se po smrti své ženy vydá do budoucnosti. Pak se ale bouchne do hlavy a skončí někdy v roce 800 000. Lidstvo je v naprostém úpadku a začíná od znova. Neustále je totiž napadají nebezpeční Morloci. Alexandrovi se to ale podaří vyřešit a zůstane tam i s novou láskou. ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (17)

  • Guy Pearce byl tak důsledný, že kdyby se vzalo audio z jedné scény a překrylo by se s videem z té stejné, ale znovu natočené, bylo by perfektně synchronizované. (akisha)
  • Když Alexander (Guy Pearce) ve snaze zachránit přívěšek s fotografií své ženy vystrčí ruku mimo ochranné pole stroje, o kousek mu na ruce povyrostou nehty. (vojtaruzek)
  • Pro věrohodnost byl na popsání tabulí v Alexanderově pracovně najat fyzik. Vzorce jsou sice v pořádku, ale mnoho jich pochází až z 20. století. (Ravi)

Reklama

Reklama