Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dráma odhaľujúca tajomstvá, skryté za zdanlivo bezchybnou fasádou dobre situovanej americkej rodiny.
Film je analýzou života typickej rodiny z prostredia americkej vyššej strednej triedy s jej pokrytectvom, pozlátkam a pretvárkou, ktorej obeťami sa stávajú predovšetkým deti. Bezchybná fasáda navonok ideálnej rodiny Travisovcov sa začne rozpadať, keď starší syn, nádejný športovec a obľúbenec hlavy rodiny spácha zdanlivo nevysvetliteľnú samovraždu. Nie je to však jediná strata, s ktorou sa budú musieť členovia rodiny vysporiadať. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (100)

Aelita 

všetky recenzie používateľa

"Máme svobodu. – A to je právě ten problém." Zdá se, že pro člověka je problémem absence svobody, přebytek svobody i samotná přítomnost svobody i pouhé myšlenky na ni, a to proto, že se svobodou je vždy spojen pocit ztráty neuskutečněných možností. ___ Zase je tu zavádějící název filmu z rozhodnutí distributora, jenž zaměnil imaginární hrdiny za obyčejné. Ale dejme tomu, že je to film o obyčejné americké středostavovské rodině. V čem vlastně spočívá hrdinství takzvané obyčejnosti, čímž se zřejmě myslí středněstatistický člověk nebo rodina a pravidelný průběh jejich života? Jak se zdá, v jejich schopnosti udržovat to zdání středněstatistického a rozměřeného života ve světě, který se je stále snaží vykolejit směrem k propasti, a navzdory přírodnímu základu člověka, jenž není stavěný na usedlý poklidný život. Otázka zní, zda je to hrdinství nebo zkrocení. A jakou si dávají radu do života tito obyčejní hrdinové, již žádnými hrdiny nejsou? Tajemství podle nich spočívá v tom, najit si něco, co má člověk rád, a doufat, že mu to vydrží celý život. Nakonec se ukazuje, že žádný člověk, ani žádná rodina není obyčejná. I u té nejprůměrnější duši či rodiny se vždy najde aspoň pár utajovaných neobyčejností. ()

Desperado 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavá snímka o priemernej americkej rodine a ich problémoch. Takýchto filmov bolo už neúrekom, ale tento rieši neľahké životné osudy s nadhľadom a jemným humorom, kdeždo u iných snímkov sa to zvrháva na slzopudný doják a tragickú melodrámu. Vysoko nad priemerom ho však držia predovšetkým skvelí herci. ()

Reklama

bouncer 

všetky recenzie používateľa

Krásný, citlivě pojatý snímek, který osloví jak jednotlivými a nezapomenutelnými scénami, tak celkovým dojmem. Režisérovi se podařilo vyhnout většině hrozících klišé, vybral skvělé herecké obsazení a dokázal je dohnat k výkonům, které zajisté oceníte. Budete se smát, budete plakat, ale hlavně strávíte příjemných 110 minut, které ve vás něco zanechají... ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Imaginárni hrdinovia sú vymyslení, neskutoční hrdinovia a nie obyčajní. Niekedy si prekladatelia tú voľnosť v práci nezaslúžia. Pretože nejde o žiadnu priemernú, obyčajnú americkú rodinu s priemernými, obyčajnými radosťami a starosťami. Ide o zrejmú fikciu, kde sa na bedrá jednej rodiny nakladie toho príliš, aby sa demonštrovalo, ako sa Američania vedia vysporiadať s ranami osudu a komplikáciami života. A vo vykonštruovanom príbehu majú konečný výsledok v rukách herci. V tomto prípade úžasná Sigourney Weaver a príliš nezaostávajúci Jeff Daniels. Preto považujem tento film za vydarený, i keď vyššie hodnotenie by odo mňa mohol dostať iba pri menšej tematickej roztrieštenosti. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Český a slovenský preklad filmu asociuje Redfordov majstrštyk z počiatku 80tych rokov a toto porovnanie nie je vôbec od veci. Lenže v Hrdinoch sa točíme tak trochu v kruhu častého umierania, zranení a chorôb. Všetko prichádza síce náhle, ale keď už som sa pozeral druhý krát na postavu na nemocničnom lôžku, trochu ma to unavovalo. Nehovoriac o staršej ženskej, ktorá depresie rieši trávou. Kvitujem umiestnenie deja medzi inteligentných, úspešných ľudí, pretože aj tí majú svoje problémy a v tomto prípade sú ich rokmi skryté tajomstvá veľmi osudové. Takže Imaginary heroes sú najma o hereckých výkonoch hviezd, ktorí si radi zahrajú v náročnejších projektoch a my ich tam radi sledujeme. Keďže sa jedná už o relatívne starší film, vyzerá tu Sigourney celkom milfovite a Michelle zase lolitkovsky. 70%. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v amerických městech Chatham, Glen Ridge, Montclair, Newark nebo West Paterson. Dále se natáčelo také v Los Angeles nebo New Yorku. (Terva)
  • Americké kabaretní duo Kiki a Herb (Justin Bond a Kenny Mellman) si ve filmu zahráli malé cameo na vánočním večírku u sousedů. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru v květnu 2004 na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)

Reklama

Reklama