Reklama

Reklama

Život je zázrak

  • Česko Život je zázrak (viac)

Obsahy(1)

Srbský inžinier Luka sa v roku 1992 so svojou ženou, opernou speváčkou Jadrankou, a synom Milošom usadí v zapadnutej dedine kdesi na pomedzí Srbska a Bosny. Pripravuje stavbu železnice, ktorá má prispieť k premene tohto zabudnutého kúta sveta na turistický raj. Ponorený do práce a plný optimizmu ani nevníma blížiacu sa vojnu - keď vypuknú boje, jeho život sa dramaticky zmení. Manželka sa mu stratí v objatí muzikanta a syna Miloša povolajú na frontu. Luka čaká na svoju rodinu, aby mohli odísť, ale Jadranka sa nevracia a Miloš padne do zajatia. A potom Luka stretne Sabahu...Film je typicky kusturicovskou oslavou ľudskosti a radosti zo života. (STV)

(viac)

Recenzie (192)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Každý má právo na svoj osobitý štýl, ktorý sa časom vôbec nemení, pretože to tvorca nemá v úmysle a odlišuje ho od jeho režisérskych kolegov. Mne trochu už onen Kusturicov trademarkovský prehnaný bláznivý humor liezol na nervy, našťastie je prítomný viac menej iba do príchodu vojny, keď sa dostanú k slovu aj vážne dramatické a drastické momenty. Potom sa naplno ukazuje, aký je Kusturica výborný rozprávač, aký kvalitný scenár má k dispozícii a ako dokáže diváka pohltiť na celú, vopred trochu obávanú dĺžku. Film o vojne, láske, rodine a spoločenských, neprekonateľných etnických rozdieloch. Chvíľami romantika, chvíľami komédia a chvíľami regulérny vojnový film. Všetko v dokonalom súzvuku. Somárik sa uchádza o post jednej z najsympatickejších postáv zo zvieracej ríše v kinematografii. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Život je čudo a Kusturica je šílenec. Tenhle dvou a půl hodinovej film má některý naprosto brutální scény a zároveň i momenty, který bych docela vynechal. Hlavně ta doba je naprosto neskutečná. I přesto se ale jedná o osobitý Balkán, který mě místy absolutně uzemnil. Černá kočka, bílý kocour ale pořád zůstal nepřekonán. ()

Reklama

Skip 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku to nabralo tempo, které jsem jen stěží vydýchával a už už jsem chtěl se sledováním skončit, ale Kusturica náhle ubral na zběsilosti, povolil stisk pod krkem a já jsem rád, že jsem se přes ten začátek přenesl, protože se mi dostalo krásného příběhu, vyprávěného humorně i smutně, hořkosladce, magicky i krutě realisticky. ()

Jira K 

všetky recenzie používateľa

Výborný koktejl všech filmových žánrů! Plno absurdních momentů. Např fotbal a bitka na něm (obzvláště Milošův děda byl super) či erotický box... Vyvrcholení příběhu bylo opravdu skvěle vymyšleno.Kusturica prostě umí! Život je krásný! "Kamarád dělá v Rusku a jednou mi říkal, že omrdal tučňáka." "V Rusku nejsou tučňáci! " "Tak kde ho chytil? Koza nebo ovce utíká, ale tučňák stojí ani se nehne. To je paráda!" ()

Payushka 

všetky recenzie používateľa

Zivouci, smyslna a az telesna variace na klasicky pribeh o Romeovi a Julii, kteri by chteli byt spolu, ale "rodina" jim to nedovoli. Kusturica zde namichal natolik radostny koktejl, ze at uz pribeh Luky a Sabahy skonci jakkoli, neodejdete smutni nebo deprivovani. Dokaze v nestesti najit stesti, absurditu v kazdodennim zivote...a rozhodne nejde o neco "divneho". Zajimave, jak vetsina lidi povazuje Zivot je zazrak za "divny", ale tupou americkou romantiku za "normalni". Pritom kolikrat zustane On s Ni a jsou naveky stastni? Kolikrat je svet ruzovoucky, zlo je potrestano a kazdy dostane, co si zaslouzi? Zivot neni vzdy prijemny. Ale Kusturica vi, ze je to porad zazrak. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama