Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Netvor so svojou smrtiacou armádou zabijakov zotročil už mnohé svety. Hrozní dobyvatelia prišli aj na planétu Krull. Netvorova čierna pevnosť hyzdí celú krajinu. Dva znepriatelené kráľovské rody sa preto rozhodnú spojiť svoje sily a vytvoriť silné kráľovstvo. Princezná Lyssa (Lysette Anthony) si vezme za manžela princa Colwyna (Ken Marshall). Práve v deň svadby však smrtiaca armáda zaútočí na zámok, unesie princeznú, zabije starých kráľov a zraní Colwyna. Nový kráľ získa s Ynorovou pomocou zázračnú zbraň a jeho cieľom je nájsť tajnú pevnosť nepriateľov, zničiť ju a oslobodiť svoju Lyssu. Musí prekonať veľa ťažkých prekážok, aby sa nakoniec postavil hroznému Netvorovi, ktorého zatiaľ nikto neporazil... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (165)

Juto 

všetky recenzie používateľa

Krull je skutočne zábavné sci-fi / fantasy dobrodružstvo z 80. rokov.Režisér Peter Yates sa striktne drží fantazijnej formuly, takže nás nečakajú žiadne prekvapenia. Dej je príležitostne mätúci a v zásade si vytvára množstvo vlastných pravidiel. Všetko je však v dobrej zábave a film je zostavený do celku s miernou súdržnosťou a stálou hybnosťou. 6/10 ()

Luksa 

všetky recenzie používateľa

Hrdina, následník trůnu se vydává zachránit svou nastávající ze spáru příšery, cestou potkává loupežníky, kyklopa, čaroděje, putuje přes lesy, hory, bažiny, na "sedmimílových" koních vstříc Černé pevnosti... Už jen ta Hornerova hudba zaslouží absolutorium! Nádherná fantasy pohádka s prvky sci-fi plná dobrodružství, romantiky, sympatických postav a humoru. Scénu s Černou vdovou v pavučině řadím mezi to nejemocionálnější, co jsem v žánru viděl. Další věc, na které jsem prakticky vyrostl a která i po letech neztratila nic ze svého kouzla. "Tenhle vejlet stál za to!" ()

Reklama

Kalidor_ 

všetky recenzie používateľa

Film mého dětství. Půjčili jsme si to z půjčovny na VHS a sjížděli to furt dokola až se z toho netvorův zámek nestačil teleportovat. Hodně mi to připomíná Nekonečný příběh, ale to asi je tím fantasy prostředím. A nejlepší soundtrack Jamese Hornera je jen třešničkou na dortu. Mimochodem Jan Železný se může zahrabat proti tomu jak tu háže oštěpem Kyklop, to je prostě krullovská liga. ()

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Pěkná pohádka ze staré školy, kterou jsem kdysi viděl jako malý kluk. V těch dobách byly efekty, provázející roztomilé sci-fi dobrodružství, fascinující a strhující a každý je hltal. Dnes, když jsem si tuto zaprášenou relikvii připomněl, to na mé tváři vykouzlilo jen lehké pousmání a v srdci melancholické píchnutí. Je to pěkný a jednoduchý příběh s řadou plochých a nikterak promyšlených postav. Smysl má už jen pro pamětníky a fandy starého filmu, jinak Planetu Krull asi nikdo neocení. Hezká vzpomínka. 65% ()

666Carnage 

všetky recenzie používateľa

Taková pěkná vesmírná pohádka. Kvalitně odvedená práce ze světa fantazie. Pěkné prostředí a hravé efekty, které ikdyž nebyli na takové úrovni, tak byli koukatelné a povedené. Nejvíc mě pobavilo, že tam hrál mladý Liam Neeson, jedna z jeho prvních rolí. Příběh je jasný, prostě se zachraňuje princezna. Kdybych tohle viděl jako malej tak by mě to nadchlo víc, ale určitě je to velice povedený a koukatelný film. 60% ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama