Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Netvor so svojou smrtiacou armádou zabijakov zotročil už mnohé svety. Hrozní dobyvatelia prišli aj na planétu Krull. Netvorova čierna pevnosť hyzdí celú krajinu. Dva znepriatelené kráľovské rody sa preto rozhodnú spojiť svoje sily a vytvoriť silné kráľovstvo. Princezná Lyssa (Lysette Anthony) si vezme za manžela princa Colwyna (Ken Marshall). Práve v deň svadby však smrtiaca armáda zaútočí na zámok, unesie princeznú, zabije starých kráľov a zraní Colwyna. Nový kráľ získa s Ynorovou pomocou zázračnú zbraň a jeho cieľom je nájsť tajnú pevnosť nepriateľov, zničiť ju a oslobodiť svoju Lyssu. Musí prekonať veľa ťažkých prekážok, aby sa nakoniec postavil hroznému Netvorovi, ktorého zatiaľ nikto neporazil... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (164)

Ruut 

všetky recenzie používateľa

Update 2018: Díky natáčení převážně v exteriérech a zajímavému námětu má Krull i nyní co dát. Nezestárl tolik, kolik bych čekal. a to je dobře. ------- Jeden z základních stavebních kamenů fantasy 80tých let. Ano triky stojí za houbelec. Postavy jsou ploché a jednají přesně podle šablon. Ale vždyt to je fantasy pohádka a ne Tarkovského epos. Když jsem byl malý, tak jsem na Krull koukal s otevřenou pusou a líbí se mi i ted když jsem jej viděl podruhé s odstupem 15 let. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

Keď som bol malý, patrila Planéta Krull medzi mojej najobľúbenejšie filmy. Hlavne na mňa zapôsobili priam nezničiteľní Zabijaci, ktorí slúžili temnému Netvorovi (po rokoch však vyzerá svojim finálnym spracovaním dosť biedne, skôr mi prišiel ako nafúknutá bublina, i keď nemôžem zabudnúť na scénu keď si princ Colwyn myslí, že ho zabil hviezdicou, príde k nemu a Netvor sa pohne :-), a veľmi ľúto mi bolo kyklopa, ktorý sa obetoval aby sa mohli hrdinovia dostať do Čiernej pevnosti :-(. Keď som tento film videl po rokoch, skôr som sa na ňom zabával, pretože trpí množstvom nedokonalostí, všakovakými hereckými výkonmi i keď nad tým, že sa snaží vykrádať všetko od Pána prsteňov cez Star Wars som sa naozaj nikdy obzvlášť nezaoberal. Samozrejme cez toto všetko má tento film aj svoje klady, či už to je heroická hudba začínajúceho Jamesa Hornera s jednou z najlepších filmových main theme, taktiež aj veľmi pekná výprava (Čierna pevnosť pôsobí naozaj podmanivo). Krull z celkového pohľadu pôsobí skôr ako film pre deti než seriózna fantasy typu Pán prsteňov, ktoré v 80. rokoch zažili taký boom. ()

Reklama

Luksa 

všetky recenzie používateľa

Hrdina, následník trůnu se vydává zachránit svou nastávající ze spáru příšery, cestou potkává loupežníky, kyklopa, čaroděje, putuje přes lesy, hory, bažiny, na "sedmimílových" koních vstříc Černé pevnosti... Už jen ta Hornerova hudba zaslouží absolutorium! Nádherná fantasy pohádka s prvky sci-fi plná dobrodružství, romantiky, sympatických postav a humoru. Scénu s Černou vdovou v pavučině řadím mezi to nejemocionálnější, co jsem v žánru viděl. Další věc, na které jsem prakticky vyrostl a která i po letech neztratila nic ze svého kouzla. "Tenhle vejlet stál za to!" ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Možno bude chvíľu trvať, kým si zvyknete na zastarané triky, ťažkopádnu akciu a niektorí možno neprehryznú nápad skĺbiť starovekú fantáziu (plnú mýtov a legiend) s čistokrvnou sci-fi. Samozrejme, nikto nehovorí, v akej presnej dobe sa dej odohráva, ale vidieť v jednej scéne, ako vojaci bojujú mečmi proti nepriateľovi, vyzbrojenému laserovými puškami je... divné. Inak je ale Krull magický epos, ktorý som prvý raz videl ako dieťa a tak sa mi nostalgicky zapísal do srdca (ak by som ho prvý raz videl ako dospelý chlap, asi by mnou švihlo a dal by som max. 2*). Funguje ako nenásilný humor (Ergo Veľkolepý), tak výprava, ktorá sa neustále mení (Čierna pevnosť vyzerá fantasticky). A sprievodcu naprieč (nestagnujúcim) dejom nám robí bombastická hudba. Hrdinovia sú pestrí; nechýbajú klasické postavy (odvážny mladík s poslaním, múdry čarodejník), ale je tu aj záhadný Kyklop a banda spočiatku nebezpečných lúpežníkov (nájdete Liama Neesona?), ktorých charizmatický vodca však má zlaté srdce a tak sa nakoniec pridajú na stranu dobra. Typovo presný, príjemný kasting. Bonbónikom je potom hravá réžia chlapíka, ktorého to evidentne bavilo, stádo koňov a „Odula“. ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Planetu Krull jsem neviděl jako dítě, ale mnohem později při stahování klasických fantasy z DC++ a moc se mi líbila. Je to napovrch tradiční fantasy - nevýrazný princ se po pár minutách zamiluje do nevýrazné princezny a když ji unesou Netvorovi vojáci do Černé pevnosti, vydá se ji zachránit. Cestou nabírá společníky, čelí magii i monstrům a putuje do finální bitvy. Jsou tu ale detaily které z toho dělají skvělou záležitost. Vedlejší postavy (vtipný kouzelník, léčitel s pohnutou minulostí, starý věštec, kluk, kyklop který ví kdy zemře, tlupa banditů) jsou sympatické a bohužel umírají. Pěkná výprava, hrdinská hudba, pár bitek, občas humor, westernové chycání koní se střídá s hororovými scénami (obří pavouk). Kouzelná hvězdice a velkolepé finále. A především je to napůl sci-fi - pevnost je mimozemsky působící vesmírná loď,  záporák je monstrum z kosmu a vojáci jsou paraziti v brnění co střílí lasery (proti kterým jsou meče celkem na hovno). Prostě film, který mám rád a právem se řadí do 80s fantasy klasik. Fantasy roku 1983. PS: Liam Neeson hraje jednoho z banditů. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (4)

  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)
  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)

Reklama

Reklama