Reklama

Reklama

Mastičkár

Poľsko, 1981, 128 min

Obsahy(1)

Známého chirurga opustila manželka a dcera, začne tedy pít, zraní se na hlavě a ztratí paměť. Pomalu se mu vracejí lékařské znalosti a schopnosti, přičemž se z něj stává místní léčitel. Kým doopravdy byl, si však nepamatuje. (Filmbox)

Recenzie (97)

Cement73 

všetky recenzie používateľa

Upłakany film Jerzego Hoffmana. Pamietam, kiedy go po raz piewszy widzialem, to chyba sie rozplakalem. Anna Dymna jeszcze mlodziutka i piekna gwiazda polskiego filmu i wspaniale przygody swietnego chirurga ktory zgubil pamiec. W koncu uratuje zycie wlasnej corki nie wiedzac o tym fakcie... Velmi dojímavé :) ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Prajem tomuto filmu, aby ešte potešil mnohých divákov. Má na to predpoklady a v predvianočnom období je možné prehliadnuť jeho zrejmé nedostatky. Nerád by som kazil iným ich dojem a preto nemienim konkretizovať, čo mi na tomto filme prekážalo. Veď spokojnosť divákov je dostatočne relevantná, i keď nie jediná hodnota, ktorú je treba rešpektovať. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pred pár rokmi som začal ráno čítať knihu Mastičkár a neodložil som ju, dokedy som ju nedočítal niekedy v noci. Prežíval som na konci niečo podobné, čomu sa hovorí katarzia. Inými slovami som plakal. Niečo podobné sa mi stalo aj po pozretí tohoto krásneho filmu a solídnej adaptácie románu. Dá sa povedať, že veľmi podobne som si predstavoval svet knihy v realite filmu. Ja viem, že postavy sú čiernobiele a tie "zlé" musia najskôr precitnúť, aby sa z nich stali tie "dobré". Ťažko hovoriť o psychologickom filme, celkom naivne sa prehráva, ale kúzlo tohoto filmu je niekde úplne inde. Je to taká naivná, ale krásna viera v ľudskosť a v nájdení svojho šťastia na svete. Pokiaľ s tým má niekto problém, tak to chápem, ale koľkokrát sa mi po filme stane, že som dokonale dojatý.... ()

ti88na 

všetky recenzie používateľa

Viem, že som to ako malá videla, dokonca som si pamätala niektoré scény, ale bez váhania som využila možnosť a film si pozrela a zahmlené spomienky oživila. Veľmi pekne a ľudsky podaný príbeh výnimočného muža, ktorý je verím aj solídnym spracovaním svojej knižnej predlohy. Samozrejme že film ma nalákal hneď sa pustiť aj do knižky. Je to asi jediný poľský film, ktorý som kedy videla, ale v zásade mu nemám čo vytknúť. Pôsobí možno trochu staršie ako v skutočnosti je, ale vôbec mi to neprekážalo, páčilo sa mi, že herci pôsobia veľmi reálne a zo života, žiadny výberový zmes krásavcov a krásavíc. Pár citlivých scén mi dokonca aj mierne zahmlilo oči tlačiacou sa slzou. ()

Ex_Machina 

všetky recenzie používateľa

Romantická dráma, kde si musia svoje šťastie vybojovať dvaja mladí ľudia napriek ťažkej nepriazni osudu. No pokiaľ bude medzi nami vždy existovať niekto ako profesor Rafal Wilczur, tak sa nemusíme ničoho báť. Film pri ktorom neostane jedno oko suché a po jeho dopozeraní sa stanete nachvíľu zase o čosi lepším človekom. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (3)

  • Vo filme môžeme vidieť automobily dnes už veterány Studebaker Dictator 6 z roku 1928, Essex Brougham z roku 1930 a motocykel Ardie DBK 503 Berlin z roku 1933. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama