Reklama

Reklama

Love Story

  • Česko Love Story (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Filmová romance vypráví příběh dvou mladých lidí, kteří se i přes odpor svých rodičů rozhodnout vzít. Oliver a Jennifer musí začít od úplného začátku, jelikož Oliverův bohatý otec dostál svým výhružkám a Olivera vydědil. Ani po několika letech se vztahy mezi synem a otcem nelepší. Navíc mladý pár zjištuje, že Jennifer nemůže mít děti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (212)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Roztomilé hádky, doberanie zamilovaných už od samého začiatku, jednoducho skutočná love story. A pritom žiadne prehnané romantické cajdáky, ale svižný príbeh s jasným smerovaním, ale aj ťažkým koncom. Naviac je vzťah s otcom, ktorý nie je jednoduchý, ale veľa priestoru nemá. Scény sú výborne natočené, hudba úžasná, dialógy prirodzené, aj v českom dabingu. Kto sa vo filme aspoň trochu nájde, asi pod štyri hviezdy nepôjde. –––– Asi máš nějaký šrámy. Stavíš kolem sebe stěnu, aby tě nikdo nemoh zranit a ani se tě dotknout, viď? Je to risk, viď Jenny? –––– A z tebe se, Oliviere, stane veselej vdovec. Budeš veselej, ano? ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Hned na zaciatku filmu sa dozviete, co sa stane a neskor som uz na to ani nejak nemyslel, pretoze prislo mnoho inych zivotnych nastrah oboch hrdinov, ze som takmer na to zabudol a cakal som len nejaku klasicku romanticku dramu, lenze zrazu prisiel sok. Cely film hrala krasna smutna melodia, ktora si Oscara za najlepsiu hudbu podla mna zasluzila. Film bol nominovany aj za najlepsi film roka, avsak najlepsim filmom sa stal GENERAL PATTON (1970). V kategorii najlepsia rezia to bolo podobne, sosku vyhral reziser filmu Generala Pattona Franklin J. Schaffner. V hereckych kategoriach boli nominovani Ryan O´Neal a Ali MacGraw za hlavne ulohy a John Marley za vedlajsiu ulohu, avsak ani jeden z nich nedokazal nominaciu premenit na Oscara. O´Neilovi vyfukol sosku George C. Scott za dramu GENERAL PATTON, Ali MacGraw zase Glenda Jackson za romanticku dramu ZAMILOVANE ZENY (1969) a Johnovi Marleyovi pre zmenu John Mills za romant. dramu RYAN´S DAUGHTER (1970). ________ Ali MacGraw - (Jennifer Cavalleri) +++ Ryan O'Neal - (Oliver Barrett IV) +++ John Marley - (Phil Cavalleri) +++ Ray Milland - (Oliver Barrett III) +++ Russell Nype - (Dean Thompson) +++ Tommy Lee Jones - (Hank Simpson) +++ ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Obrovský hit, pri ktorom si diváčky po celom svete takmer vyplakali oči. Arthur Hiller vynikajúco natočil tendenčný scenár a Ryan O´Neall s Ally MacGraw stelesnili nadmieru sympatický pár, ktorému sa dalo fandiť a prežívať s nimi ich príbeh . Oscar za nádhernú hudbu Francisa Laia a šesť ďalších nominácií rozhodne neboli výsledkom nesmierneho diváckeho dopadu tohto diela, ale reálnym odzrkadlením kvalít. Svoj debut na plátnach si tu absolvoval Tommy Lee Jones. ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Z filmu jsem viděl akorát poslední 2 minuty a titulky, protože jsem přišel pozdě k televizi. Ale i tak mně to kupodivu dojalo. // No tak jsem to viděl celý a nemůžu říct, že bych byl nějak uchvácenej. Jsou to hezký lidi, mladý a svěží, taky pěkně oblečený, taky tam hraje pěkná hudba. Ale příběh je vlastně dost plochej a nic moc se tam nestane (on chce, ona ne, pak jo, pak nechce otec, pak se mají rádi). ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

´´Hláška´´ - ,,Láska znamená, nikdy nemusieť žiadať o odpustenie,, je predsa len tak trochu filmovejšia, ako samotný život, ale predsa len hodná zamyslenia sa. Nečakajte ´´bolestivú´´ romantiku ala HVIEZDY NÁM NEPRIALI, to osudové príde až v záverečnej 30minútovke a to pred tým, je retro romanca v plnej poľnej, kde chémia medzi oboma ústrednými postavami funguje 200%tne. Praotec všetkých moderných romancí a zároveň jeden z najväčších komerčných úspechov americkej kinematografie síce časovo mierne zostarol, ale všetky svoje pocty si zaslúži. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (16)

  • V letech 1970 až 1984 bylo ve Spojených státech pojmenováváno nejvíce narozených holčiček jménem Jennifer. Ač již koncem šedesátých let se zájem o toto jméno zvyšoval, tak právě ohromná popularita filmu a stejnojmenné knihy, je udávána za hlavní příčinu oblíbenosti právě tohoto dívčího jména. (DaViD´82)
  • Ali MacGraw bylo v době natáčení 31 let. (HellFire)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (viac)

Reklama

Reklama