Reklama

Reklama

Bozk draka

  • Česko Polibek draka (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Elitný čínsky policajt Liu Juan prichádza do Paríža splniť ťažkú a mimoriadne nebezpečnú úlohu. Jeho protivníkom sa stáva skorumpovaný inšpektor Ricard, ktorý sa neváha zbavovať nepohodlných svedkov tak, aby už nikdy neprehovorili. Rovnaký osud by nepochybne čakal i americkú prostitútku Jessicu, Juan sa ju však rozhodne zachrániť. Obstáť proti obrovskej presile však nebude ľahké... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (255)

Figu 

všetky recenzie používateľa

Jet Li v nejlepší formě! Nesmrtelná scénka s kulečníkovou koulí! Ušpiněná Bridget Fonda, která si chtěla hrát s koulema všech! (Nedostalo se jí bohužel, ani maličkých žlutých kuliček hlavního hrdiny). Příjemných 98 minut filmu! Parádní scénář plný akce od Luca Bessona! A když k tomu připočtu ještě nádherně zlomeného Cyrila Raffaelliniho do tvaru písmena Z, tak zde máme kvalitní akční pecku, která stojí za nejedno zkouknutí! 75% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po niekoľkých rokoch a filmoch, v ktorých Hollywood priam trestuhodne mrhal potenciál Jet Liho ho konečne na chvíľu prevzal Luc Besson, ktorý práve začínal s produkciou akčných filmov a hneď je to iná úroveň. Dejovo to samozrejme nie je v ničom originálne, ale s tým tu nemám najmenší problém, vždy som mal rád tieto zápletky o mužoch na strane zákona, ktorí sú nepravodlivo obvinený z vraždy a tak sú na úteku pred skutočnými zločincami, ale aj políciou, pričom sa behom toho samozrejme snažia očistiť a aj napriek tomu, že film má skvelé tempo a v rámci žánru funguje bezchybne, až prekvapivo dobre funguje aj po dramatickej stránke, línia s prostitútkou film vôbec neruší a štýlom mi to v tomto občas pripomenulo slávneho Bessonovho Leona. Takže film ponúka nielen to, čo sa aj od neho dá čakať a to prakticky v tej najvyššej kvalite, ale ešte aj niečo navyše. Po akčnej stránke tu nemám absolútne žiadnych výhrad, som fanúšik Jet Liho bojového umenia a v tomto filme predvádza rozhodne to najlepšie v rámci celej svojej západnej produkcie, ale ani za vrcholmi svojej hong kongskej tvorby táto akcia zase tak moc nezaostáva. Súboje majú špičkovú choreografiu, ktorá ponúka kombináciu drsného štýlu s trochou Jackieho Chana, kedy sa používa všetko v okolí, ako žehličky, práčky a podobne, sú perfektne natočené a plné skvelých nápadov, napríklad taký granát v rukáve. A nesklame ani zvyšná akcia, tých pár naháňačiek je dosť kvalitných a v prestrelkách sa mi záse páči nekompromisnosť, kedy to dostanú aj mnohí nevinní. Najviac sa mi páči celá úvodná fáza v hoteli, ktorá ponúka viacero menších akcií, akcia na lodi alebo celé finále na policajenj stanici, hlavne súboj s dvojicou bratov, ale všetka akcia je veľmi kvalitná. Žiadny problém nemám ani s obsadením, Jet Li je tu nielen mimoriadny sympaťák, ale je aj v skvelej forme, pomáha mu Bridget Fonda a k tomu skvelý záporák Tchéky Karyo, ale aj celkovo zloženie záporákov mi veľmi sadlo, pričom z nich zaujme hlavne Cyril Raffaelli. A režijne tu nemám žiadnych výhrad, film má kvalitný vizuál, občas ponúka ponurú atmosféru odvrátenej strany Paríža a k tomu špičkovo prevedená akcia. Bozk draka je rozhodne najlepší akčný film s hong kongským akčným hercom točený na západe, pre mňa je to už klasika hodná mnohých pozretí. 86% ()

Reklama

HateBreeder 

všetky recenzie používateľa

Parádní akční film, ve kterém dominují Jet Li a Tchéky Karyo. Jet ztvárnil klasicky tichého a málomluvného hrdinu, který přišel odnikud a nikdo jej nezná. Tchéky zas předvedl záporáka, který se jen tak nevidí, jeho cholerické záchvaty byly skutečně perfektní. Tento film určitě patří k Jetovým lepším počinům, jednak díky dobrým hercům (Bridget Fonda, Burt Kwouk) ale taky příběh není jen bezduchá akce, ale má hlavu i patu. Ve svém žánru patří k nejlepším. Říká se tomu, Polibek draka. Polib mi prdel! ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Tak Jetovi to konečne začalo mlátiť aj mimo Hong Kong. Závan starého dobrého sa po Hollywoodskych trapošinách dostavil z Francúzka (Raffaelli - hip hip). Keby Nahon zo svojich krajanov nespravil úplných debilov a vyškrtali so scénaru zbytočnú Bridget mohlo to byť oveľa lepšie. Karyo, ako vždy lahôdkový. 75% ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že tohle napsalo už spoustu lidí přede mnou, ale nemohu si to odpustit - scénář je opravdu slabý. Zápletka je ještě slušná, ale navazující koncepce příběhu značně provařená s okoukanými charaktery, trapnými "náhodami", patetičností a ubíjejícími dialogy. Zkrátka akční scénář jak vystřižený z 80. let... Ani režisér to moc nespravil, kecání střídá akci a naopak, velmi triviální a nepříliš promyšlené schéma. Na druhou stranu "obyčejně" ještě hned neznamená "špatně", jen bych od kinematografie 21. století čekal víc. Pokud nebudeme nároční, zjistíme, že na Polibek draka se dívá i vzhledem k záporům překvapivě dobře, Jet Li je bojový mág, jeho umění je stylové a o diváckou zábavu se spolehlivě postará. 6/10 ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (10)

  • Scéna, v níž je Jet Li přepaden francouzskou policií, se natáčela v tunelu, ve kterém zemřela princezna Diana. (D3VIL)
  • V celém filmu je použito pouze sedm pomocných lan. (D3VIL)
  • Režisér Chris Nahon musel bojové scény mezi Jetem Li a Cyrilem Raffaellim zpomalit, protože jejich pohyby byly pro kameru příliš rychlé. (D3VIL)

Reklama

Reklama