Reklama

Reklama

Cudzinci: Kapitola 1

  • Česko Cizinci: Kapitola 1 (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje mladý pár, ktorý cestuje naprieč krajinou, aby začal nový spoločný život. Cestou sa im pokazí auto a sú nútení stráviť noc v odľahlej chate v lese, kde sa stanú obeťou tajomnej skupiny maskovaných cudzincov. Režisér Renny Harlin predstavuje novú hororovú trilógiu založenú na skutočným príbehom inšpirovanom filme Oni (2008). Hlavná hrdinka sa stane obeťou bez zjavného dôvodu, pravdepodobne preto, že bola v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Ako sa s tým vyrovná, kto sú maskovaní neznámi a aká je ich motivácia, to nám postupne odhalí táto napínavá hororová séria. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (52)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Ja mám pôvodný The Strangers aj nepriame pokračovanie Prey at Night rád v podstate rovnako a aj keď tento remake / reboot samozrejme ťahá za kratší koniec, tak to nie je také slabé, aby to nemalo právo existovať. Harlin bol kedysi skvelý režisér, tu sa ukázal aspoň ako zručný remeselník a klobúk dole pred kameramanom, za to ako to nakrútil a za to, že v nočných scénach vidieť všetko čo treba. Pobavilo ma, že túto novú trilógiu natočili v Bratislave, takže má divák možnosť občas zahliadnuť slovenský komparz či povedomú lokáciu. Som zvedavý kam to posunú s Chapters 2 & 3 a či tá expanzia bude mať nejaký význam, ale toto bolo vcelku fajn. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

A tenhle stokrát omletý námět že se nějaký vyčůraný "chytrák" rozhodl rozhodit do tří celovečeráků?? Legrační. Vlastně spíš nejapné. Mmch. předloha ZDE. Kdyby aspoň v jedné z hlavních rolí nehrála tak protivně nesympatická kravka, to bych možná i chvíli uvažoval o druhé hvězdě, ale takhle nevidím sebemenší důvod. 90% vaty a zbytek pak jedno stereotypní klišé za druhým, nuda a ubohost. A kravka "procítěně" hrající Beethovena... to jsem málem umřel. Zajímavost: Točeno na Slovensku. ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Samosebou jsem zvědav, jak tahle série bude pokračovat, a jestli ty další filmy budou hrát lépe na mou strunu. První film je jednostranná záležitost, bez gore, bez většího napětí i strašení. Trochu to připomíná běh lesem. Harlin mě v posledních letech už několikrát zklamal, a ani tohle není vyjímka. Ale dám mu ještě šanci. 30%. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Natiahnutá verzia Oni mi prišla lepšia ako tí oní, lebo aspoň tu nie je Liv Tyler a neskuvíňa ako zmyslov zbavená. Naopak Petsch sa svojej role chopila dobre, ale u mnohých prinesie sklamanie asi to, že je dosť zjavné, že 4 a pol hodinový materiál o tom istom príbehu zrejme veľa nového neprinesie. ()

Vyhy 

všetky recenzie používateľa

Je rozhodně dobré vědět dopředu, že se jedná o příběh rozdělen do třech filmů. Pokud ne, tak s finálem bych fakt spokojen nebyl... Jinak to celkem šlo. Nejhorší je, a to skoro vždy, nelogické chování postav. Ale zase na druhou stranu, kdyby se postavy chovali racionálně, tak nemáme žádný film... Hodnocení ještě možná upravím podle toho, jaké vysvětlení a závěr dostanu v dalším (nebo až v tom třetím) filmu. ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (8)

  • Scenár filmu mal pôvodne 280 strán založený na poznámkach a nápadoch, ktoré medzi sebou žonglovali režisér Renny Harlin a producentka Courtney Solomon. Potom rozdelili scenár na tri časti a vytvorili z neho tri filmy. (Arsenal83)
  • Harlin vysvetlil, že v trilógii nejde o tri samostatné príbehy: "Je to jeden 4,5 hodinový film a prvý film je prvým dejstvom, nastavuje postavy a teror, zabijakov a nášho hlavného hrdinu, ktorý prežije prvý film, ale potom sa vydá na cestu za ďalšími dvoma." (Arsenal83)
  • Madelaine Petsch si strašidelnú scénu v kúpeľni vymyslela sama. V rozhovore pre Hollywood Reporter vysvetlila: „Na začiatku filmu 1 je tam scéna, keď som sama a povedala som si - niečo tu chýba. Človeče zakaždým, keď mám šampón v očiach, som si istý, že na mňa pozerá sériový vrah priamo tam, kam nemôžem pozerať ja. A potom sme si s producentkou [Courtney Solomon] povedali - 'Dajme to do filmu.'“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama