Reklama

Reklama

Smršť

Trailer 2

Hlavným hrdinom filmového príbehu je forenzný psychológ Martin Lang (Tomáš Maštalír), ktorý prichádza spolu s manželkou Pawlou (Anna Geislerová) do kúpeľov v horách. Ďaleko od civilizácie si chcú oddýchnuť a pokúšajú sa zachrániť vzťah. Prechádzajú vážnou partnerskou krízou, ktorá pramení z hlboko ukrytej traumy, a tento pobyt je pre nich ultimátom – buď svoje problémy prekonajú, alebo sa každý vyberie vlastnou cestou. Kolobeh rutinných dní však naruší príchod tajomnej zásielky – balíka s dôkazovým materiálom z vyšetrovania tragického prípadu. Odosielateľom je Langov kolega, psychológ. Ten od neho potrebuje pomoc v prípade známom ako „jazda smrti“, na konci ktorého boli štyria mŕtvi. Lang sa spočiatku zdráha, ale postupne podľahne neznámej sile, ktorá ho k prípadu priťahuje. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (153)

peetrejr 

všetky recenzie používateľa

Už pri prvom zábere na auto som mal v hlave Shining. Film, ktorý si zobral zo Shiningu to dobré, pridal trošku Lyncha a slovenské prostredie. Skvelé. Peter Bebjak odviedol úžasnú prácu a vytvoril dokonalý thriller a dovolil by som si povedať, že miestami až horor. Maštalír je overrated, ale podľa mňa tu to pekelne dobre zahral. Fakt som bol prekvapený. No a Eva Máziková bola len čerešničkou na torte. Dokonalo sa hodila do filmu. Najlepšie bolo, že by ste už zo samotného začiatku tušili, že niečo nie je v poriadku. Ako film postupoval som sa v tom utvrdzoval. Bolo to veľmi pútavé a sedel som ako prikovaný k sedadlu. Som extrémne prekvapený a nadšený, že stále u nás vznikajú kvalitné filmy, za ktoré sa nemusím hanbiť. Len je to skôr výnimočné. Pretože vieme ako vyzerá momentálna Slovenská kinematografia. ()

moviechecker 

všetky recenzie používateľa

V rámci možnosti byl film zpracován dobře. Po druhé to již vidět nemusím, stejně jako nemusím číst předlohu znovu. Když je slabá předloha tak z hovna bič neupleteš. Bohužel stejně jako nechápu, proč Karika píše tyhle, čím dal horší "kvázi horor/mystery/thrillery" a nepokračuje ve své prvotní knižní tvorbě tak nechápu proč se Bebjak nechytí raději jeho románu Na Smrt nebo V tieni mafie. Tam pokud by to bylo dobré zpracováno byla by to dobrá podívaná. ()

Reklama

sofiapetra 

všetky recenzie používateľa

Hodně lidí mě od tohoto filmu odrazovalo, že se to "nedá", ale mně se to líbilo - průměr dávat nechci. Linka s Větrnicí výborná, na té se to mělo celé postavit a ne z toho pak utéct. Atmosféra celkově  tíživá, přesně taková jaká má u mysteriózních kousků být. Závěr jsem tedy nepochopila (nebo odmítám chápat, protože k ničemu tak trapně "alenkovskému" by se tvůrci přece nesnížili! :), ale nijak zvlášť mi to žíly netrhá. Knihu jsem nečetla, takže nesrovnávám. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade, toto nie je filmová adaptácia Karikovho románu. Tom je super, keďže román nebol žiadna sláva (Karika v minulosti napísal oveľa výdatnejšie záležitosti). Je to sequel, ale bez postáv z „jednotky“, pričom daná „jednotka“ de facto sfilmovaná nikdy nebola, čiže to vlastne nie je sequel, ehm. Prostredie kúpeľov, ktoré sa zasekli v 9O. rokoch, je natoľko charizmatické, skvelé a kuriózne spôsobom atraktívne, že to nielenže nevadí, ale pravdupovediac toto som si pozrel oveľa radšej, ako presnú adaptáciu knihy odohrávajúcu sa od istého bodu len v aute. Film trvá dve hodiny, ale nevadí to, keďže špecifická výprava drží vašu pozornosť spolu s hercami (posledná rola skvelého, 89-ročného Ivana Letka) a viacerými zaujímavými scénami. Neviem, či by som to označil za „čistý“ horor, je to skôr „len“ mysteriózna dráma, ale ono je to samozrejme jedno. Dôležité je, či je to dobrý film. Je? Nuž... je. Nevydarený vyzerá inak. Zároveň ale treba jedným dychom dodať, že to rozhodne má ďaleko k filmu roka. Za mňa fajn priemer, vychutnal som si ho, ale občas som sa nudil a (najmä ku koncu) som sa nechytal. Niektoré scény natoľko bizarné, až vyvolávajú nechtiac úsmev na perách (žena sa od lekára dozvie, že je tehotná, konfrontuje ho s informáciou, že to nie je reálne, keďže jej bola vyoperovaná maternica a on prednesie hlášku z Jurského parku o tom, že život si vždy nájde cestu). Občasné narážky na Osvietenie (divný barman) trochu úsmevné, ale OK, prečo nie. Mnohé veci spätne neviem, či dávajú logiku (sexuálne radovánky páru X, ktorý pozoruje pár Y). Eva Máziková WTF, ale vlastne sa sem v konečnom efekte výborne hodila. Rušilo ma, že tvorcovia si nedokázali pomôcť a buchli do scenára viacero typicky karikovských vetných konštrukcií („aby sme to spracovali“, „dosť sme sa na tom nahaluzili“). ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

první cca třetina je sice nevýrazná, poměrně dlouho není jasné o co vůbec jde a podobně jako někteří sem měl i já tendenci to minimálně přetočit. Když si to ale sedne a odhalí se něco málo z karet, začne Bebjak servírovat slovenskou variaci na  Shining (a ještě asi tři další filmy), která na česko-slovenské poměry disponuje velmi slušnou atmosférou, která mě osobně dost bavila. Je sice trochu škoda, že na samém konci přijde místo vysvětlení spíš ještě větší zamotání, které se dá interpretovat všelijak, ale i tak jde o velmi dobrý thriller/drama, který má v určitých oblastech evropské parametry...70% ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (5)

  • Anna Geislerová povedala, že bola fascinovaná organizovanosťou natáčania, keď všetko podľa nej prebehlo veľmi príjemne a perfektne pripravené za len 16 až 18 dní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama