Reklama

Reklama

Nyad

Trailer

VOD (1)

V šedesáti letech uplavat víc než 160 kilometrů z Kuby na Floridu bez jakékoli ochrany před žraloky? Diana Nyad má prostě celoživotní sen a teď si ho chce splnit. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (102)

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Příběh o tom, že na věku opravdu nezáleží a je důležité se nikdy nevzdávat, a to ani když několikrát neuspějete, protože pokud si jdete za svým cílem, úspěch dříve či později přijde. Diana Nyad je sice sebestřední a namyšlená, ale její odhodlání je fenomenální a stejně tak i její výkon, kdy se jí nakonec přeci jen podařilo uplavat vzdálenost mezi Kubou a Floridou, a to navíc v 64 letech. ()

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Mám rád inspirativní filmy, obzvlášť když se týkají sportu a jsou zaloužené na skutečné události, takže to se mnou Nyad neměl tak těžké. Navíc Annette Benning a Jodie Foster jsou skvělé herečky a užívají si to. Umanutost Diane nezná mezí a nelze jinak než ji obdivovat, i když bych ji za kamarádku asi jen těžko snášel, o to víc obdivu zaslouží také Bonnie a vlastně celý tým, který se s ní na tomhle snu podílí. Za mě skvěle a Netflix by měl v produkci takových filmů jen pokračovat. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Ak mám pravdu povedať, o príbehu Diany Nyad som doteraz absolútne netušil, takže to bolo pre mňa všetko úplne nové a v podstate aj prekvapivé. Jej odhodlanie a cieľavedomosť sú rozhodne inšpirujúce - a to čo sa jej v 60ke podarilo, to je absolútne úžasné! Samozrejme, zásluhu na tom majú aj jej trénerka a motivátorka v jednom, a taktiež skúsený navigátor. Scenár znie možno triviálne, ale celé spracovanie príbehu je výborné - vrátane psychologického rozmeru, ktorý tu bol dosť citeľný. Bolo skvelé, že tu boli ukázané aj všetky tie nepodarené pokusy a početné nezhody medzi Dianou a jej tímom. Aspoň bolo vidno, že tento monumentálny úspech sa vôbec nerodil ľahko. Veľmi dobré = 4* ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Už jsem si zvykl, že největší filmová překvapení přichází s filmy, od kterých vůbec nic nečekáte. A ideálně o nich do té doby ani nevíte. Nyad je totiž přesně ten typ filmu. Téma zajímavé, dokonce mám pocit, že i tady se tato informace novinami tak nějak pronesla, zpracování ve všech ohledech naprosto poctivé. Hlavně, co se týče hereckých výkonů. Annette Bening takřka oskarová, Jodie Foster taktéž a Rhys Ifans stačí, aby se někde objevil a už budu spokojený. Takže celkově vzato vydařené americké drama o síle lidského ducha a o překonání hranic. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Hraný debut dokumentární dvojice, který kombinuje drama o přátelství a sportovní film o překonání sama sebe. Daný příběh je silný ale bohužel není dostatečně nosný pro dvouhodinový celovečerák, přestože se úvodní duo opravdu snaží. Jako článek v novinách je to povzbuzující a silné, jako film se to točí v kruhu a přestože se celku nedá mnoho vytknout, nejde ani jednoznačně doporučit. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (6)

  • Film dramatizuje udalosti, ktoré sa nestali, ako napríklad stretnutie so žralokmi, ktoré počas pokusu v roku 2013 nebolo zaznamenané, a nepresne zobrazuje schopnosť Nyadovej (Annette Bening) preplávať Lamanšský prieliv za 7,5 hodiny, pričom prehliada jej viaceré neúspešné pokusy. (Arsenal83)
  • Toto preplávanie z Kuby na Floridu nebol nikdy formálne ratifikované pre nedostatok nezávislých pozorovateľov a neúplné záznamy. Guinessova kniha rekordov teda zrušila tento úspech, na čo Nyad reagovala slovami: "Možno som mala v sebe príliš veľa arogancie, ako napríklad: 'Nepotrebujem to nikomu dokazovať.' Je to moja chyba."  (Arsenal83)
  • Skorší scenár Roberta Speclanda bol v roku 2015 uvedený na čiernej listine najlepších nevyrobených scenárov roka. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Reklama

Reklama