Reklama

Reklama

Ella a čierny jaguár

  • Česko Ella a černý jaguár (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Ella vyrastá v amazonskom pralese, kde jej otec pracuje ako lekár. Jedného dňa nájde stratené mláďa vzácneho čierneho jaguára a ujme sa ho. Ella a Hope, ako dievčina čierne mačiatko pomenuje, sa stanú najlepšími priateľkami. Keď má Ella šesť rokov, do jej života zasiahne tragická udalosť a musí sa presťahovať do New Yorku. Ale ani tisíce kilometrov a osem rokov odlúčenia nedokážu prelomiť puto, ktoré sa vytvorilo medzi dievčaťom a divým zvieraťom. Keď sa Ella po rokoch dozvie, že miestu, kde sa ako dieťa hrala, hrozí zánik a Hope je v smrteľnom nebezpečenstve, neváha ani minútu a rozhodne sa vrátiť do Amazónie. Za dramatických okolností sa v džungli skutočne stretne s Hope a hoci sa dlhé roky nevideli, divoká šelma si svoju kamarátku pamätá. Radosť zo stretnutia však netrvá dlho. Na stopu sa im dostanú lovci a pašeráci zvierat, ktorým je najlepšie nepliesť sa do cesty. Čierny jaguár je totiž pre nich mimoriadne cenný úlovok! Priateľstvo Elly a jaguára je len začiatkom veľkého a napínavého dobrodružstva, v ktorom budú nerozlučné kamarátky musieť čeliť silnejším a mocnejším. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (6)

Arsenal83

všetky recenzie používateľa

Gilles de Maistre už točil o levoch, o vlkoch a teraz prešiel na niečo exotickejšie. Veľa nápaditosti takáto tvorba nemá, len striedam nebezpečné zvieratá. Poukazujem na nelegálny obchod so zvieratami, čo je chvályhodné, no zároveň na natáčanie používam zvieratá zo zajatia, teda neslobodné. Zaujímavý prístup, pekné zvieratko to bolo, ale keď už jaguár, tak radšej Land Rover. ()

Reklama

John80 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružny príbeh pre celú rodinu o dievčati, ktoré zachráni mláďa jaguára a po rokoch sa chce vrátiť späť do Amazonie za ním ,aby ho zachránila pred pitliakmi 3* ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Po zvířecích dobrodružstvích ve filmech Mia a bílý lev a Vlk a lev: Nečekané přátelství se režisér Gilles de Maistre vytasil se třetím velmi podobným kouskem, který mě však na rozdíl od zmíněných starších kousků nechal veskrze chladným a netečným vůči dění na plátně. Film Ella a černý jaguár sice rozebírá obdobná témata - vztah lidí a zvířat, nečekaná přátelství mezi nimi, zneužívání a lov zvířat - nicméně je to podáno tak jalovým způsobem, až to zamrzí. Navíc jsem měl pocit, jako by ve filmu chyběl nějaký backstory vzhledem ke vztahu mezi otcem a učitelkou Elly. Scenáristicky se tak jedná o trestuhodně odbytý snímek. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (3)

  • Niekoľko mesiacov pred natáčaním sa mladé herečky Lumi Pollack a vtedy 7-ročnou Airam Camacho zúčastnili procesu impregnácie s jaguárom pôvodom z Mexika, ktorý sa narodil v zajatí. Zviera si tiež muselo zvyknúť na prítomnosť kamier a technického tímu. Pôvodne boli vybrané dva jaguáre - Hope a Gem. Najprv sa s nimi zblížila Airam, natočila scény Autumn (resp. Elly) ako dieťaťa a po 4 mesiacoch Gilles de Maistre usúdil, že to začína byť pre ňu trochu rizikové, takže jej rola skončila. Potom nastúpila Lumi, ktorá bola staršia (12 rokov). Tá sa zblížila s jaguárom Hope za jeden rok a následne začalo natáčanie s Autumn, keď sa vracia do džungle. (Arsenal83)
  • Film sa čiastočne zrodil na základe dopytu fanúšikov filmu Mia a biely lev (2018), ktorí žiadali od Gillesa de Maistre nejaké pokračovanie. Filmár vysvetlil: „To bolo nepredstaviteľné: vzťah medzi dievčaťom a levom skončil s koncom nakrúcania a nebolo možné ho „obnoviť“. Takže Mia a biely lev 2 bolo vylúčené… Ale prinútilo ma to premýšľať o inej myšlienke: použiť rovnaké spojenie na to, aby som tentoraz upozornil na ničenie amazonského pralesa a veľmi výnosný a neznámy ‚obchod so zvieratami'. [...] Film, kde by tento prípad bol podporený iným neobyčajným vzťahom: medzi dieťaťom a jaguárom. Mýtický predátor amazonského pralesa, jaguár, veľmi neznámy, ktorý je vo filmoch málokedy vidieť, a úplne mladé dievča. Ale rovnako ako pri Mii, by sme museli najprv vytvoriť skutočný vzťah medzi nimi. Tak vznikol Posledný jaguár.“ (Arsenal83)
  • Natáčalo sa 60 dní v dvoch etapách: v januári 2022 a potom medzi septembrom a decembrom 2022. Zábery vznikli v Mexiku (najmä v Playa del Carmen ) a v Montreale v Kanade. (Arsenal83)

Reklama

Reklama