Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dávid proti Goliášovi – asi tak by sa dal opísať boj, ktorý povedie kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotársky policajný operatívec. Prostredie Mika vyformovalo tak, aby nikomu neveril. Ale keď mu je pridelený systému “neposlušný” partner Igor Molnár (Juraj Loj), zistí, že sú si v mnohom podobní. Sú súčasťou mechanizmu, ktorý chcú zmeniť, pretože ich viac nebaví chytať zločincov, ktorí budú na druhý deň prepustení – aj s usvedčujúcimi dôkazmi. Reakcia ohrozeného systému však na seba nenechá dlho čakať a spustí sa sled udalostí, ktorý sa na polceste končí tragédiou. Ako to bude na ďalšej ceste, to uvidia diváci až na veľkom plátne. Hovorí sa ale, že pomsta je najlepšia motivácia, hoci niekedy prehra môže znamenať istú smrť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (140)

Kaluž 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší je tam ten gangster z Tater, co žere chleby s řízkem od svý ženy a nechává mizet lidi jak David Copperfield. Ten by si zasloužil vlastní TV minisérii. Rytmus v pohodě, trošku karikatura, ale papula mu furt jede v tom jeho bengoro štýle, což do těch devadesátek tak nějak sedí. No a pak ta Žaneta od výčepu, co nenalejvá na sekeru... to je ženská, panečku! ()

gumolit 

všetky recenzie používateľa

Film v podstate bez nejakého súvislého deja. Hodinu vôbec netuším čo sa deje a okrem nejakých nadávok a policajta gangstra ktorý tlačí chleby s reznami do hlavy a nechá miznúť ľudí ako prd vo vetre má nazaujalo nič. Bárta je hrozný, Loj ešte viac našťastie nie je tam dlho a Rytmus škoda slov. Možno by to šlo, ale absolútne tie postavy sú  nedôveryhodne a scenár slabý.Po minuloročnom Invalidovi som dal našej tvorbe šancu no keďže dobrých hercov u nás spočítam na jednej ruke moc sa toho vykúzliť nedá. ()

Reklama

theSaint 

všetky recenzie používateľa

Nevím, kdo dělal plakát, ale znovu už ho nenajímejte. Kvalitní film si zaslouží kvalitní plakát. Film je velmi zručně natočený, Češi by se mohli učit. Slovenština mi nikdy problém nedělala, však jsem v tom vyrůstal a část rodiny mám na Slovensku, ale tady jsem občas nerozuměl ani piču. A Rytmus je špatnej herec. Výborný střih. Postava doktorky mě hodně bavila- skvěle zahraná. ()

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

V devadesátých letech si na Slovensku policie s gangstery až nečekaně rozuměla. Pragmatický polda z Košic a jeho nový parťák ale zjistí, že jsou věci, před kterými oči zavírat nedovedou. A v ulicích poteče krev. Válka policajtů je stylová gangsterka se skvělými herci, výtečnou atmosférou a světovým vizuálem. Škoda jisté dějové roztříštěnosti a ke konci možná trošku moc divokých zvratů. Ve svém žánru jde ale o vysoký evropský nadstandard. A na to u nás moc zvyklí nejsme. ()

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Asi jeden z posledních filmů ze Slovenska, pak už podobný filmy půjdou rovnou do trezoru, jak to tam na východě vypadá... Jako, ze začátku sem to měl sto chutí vypnout, páč mě to vůbec nebavilo, ale lehce před půlkou se rto krásně rozjelo a ke konci už to dokonce i gradovalo :o). Asi by to mohlo být i podle pravdy, páč tam na tom východě bych se vůbec ničemu nedivil. Já sem jen strašně rád, že sme se rozdělili a každej si dem vlastní cestou (východ/západ). ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (12)

  • Scéna, kde Miky (Alexander Bárta) robí poisťovací podvod na aute značky Škoda Superb a miesto, kde nájdu vybúraný Ďodiho (Denis Guľáš) Volkswagen Golf sa natáčala v lokalite Jahodná pri Košiciach. Scéna, kde Miky (Alexander Bárta) v noci opíja Ďodiho (Denis Guľáš), sa natáčala v lokalite Chata Jahodná. Scény z patológie sa natáčali v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura na Rastislavovej v Košiciach. Scény z nemocnice sa natáčali v Univerzitnej nemocnici sv. Michala, pracovisko Košice (bývalá Letecká vojenská nemocnica). (Dajman)
  • Výbuch auta a jeho následné vznícení se natočilo hned napoprvé, ale předcházely tomu dvě zkoušky. Příprava a zkoušky náročného obrazu trvaly 3 hodiny. (Cinemart)

Reklama

Reklama