Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dávid proti Goliášovi – asi tak by sa dal opísať boj, ktorý povedie kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotársky policajný operatívec. Prostredie Mika vyformovalo tak, aby nikomu neveril. Ale keď mu je pridelený systému “neposlušný” partner Igor Molnár (Juraj Loj), zistí, že sú si v mnohom podobní. Sú súčasťou mechanizmu, ktorý chcú zmeniť, pretože ich viac nebaví chytať zločincov, ktorí budú na druhý deň prepustení – aj s usvedčujúcimi dôkazmi. Reakcia ohrozeného systému však na seba nenechá dlho čakať a spustí sa sled udalostí, ktorý sa na polceste končí tragédiou. Ako to bude na ďalšej ceste, to uvidia diváci až na veľkom plátne. Hovorí sa ale, že pomsta je najlepšia motivácia, hoci niekedy prehra môže znamenať istú smrť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (155)

Juto 

všetky recenzie používateľa

Dej sa dá popísať jednou vetou: Osamelý policajt sa šikovne pohybuje na hrane zákona v divokej atmosfére východoslovenského podsvetia na začiatku 90. rokov. Film má výbornú atmosféru s pekným vizuálom a výbornými hereckými výkonmi. Škoda len, že film má na konci veľa divokých zvratov. Ale stále je to výborná štýlová gangsterka. Ani sa mi nechce veriť, že tento film natočili Slovensko- Česká produkcia. Príjemné ma film prekvapil. 7,5/10 ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ja to asi nebudem zbytočne naťahovať. Pre mňa veľmi dlhé, bez tempa, bez poriadnej akcie, na severský štýl s východniarskými reáliami a najlepší výkon zadelil neherec Rytmus. Buď sa až veľmi interpretovala knižná predloha alebo to Biermann ako svoju prvotinu nezvládol. Snáď nám tento rok aspoň Miki ukáže, jak má vyzerať mafiánsky film. 3 z 5 (Kino Šaľa) ()

Reklama

MrPierc 

všetky recenzie používateľa

Alexander Bárta, jako Miki, je tahounem během celého filmu. Archetyp věčně ožralého ale férového policajta, který nejde na ruku SK mafii. Chlapské rozhovory, uvěřitelná akce, prolezlost úplatky, umolousané devadesátky, pěkná hudba a krásná Anežka Petrová. Příjemné překvapení ze Slovenska v rámci gangsterských filmů. ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Čakal som blbosť ale pomerne dosť dobré prekvapenie. Na slovenské pomery dlhý a zrejme aj najdlhši film. Po presvedčení isť do kina sa mi vôbec nechcelo. Nakoniec spokojnosť oplatilo sa. Hlavná dvojica postáv policajtov super. Rytmaus nevyužitá postavá ale dal sa. Pesničky od imt. Smile top. Viete ako zistiť že ide o slovenský film, nadávky a pitie alkoholu vo veľkom. A celé to je viac situované na ten východ, preto asi bavilo. Aj keď záver moc nedotiahli. Vidno že ide režisér po úspechu a zrejme sa dočkáme v budúcnsti pokračovania. Btw, už teraz som pripraný na druhú dunu, snáď bude kratšia. 4* ()

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

V devadesátých letech si na Slovensku policie s gangstery až nečekaně rozuměla. Pragmatický polda z Košic a jeho nový parťák ale zjistí, že jsou věci, před kterými oči zavírat nedovedou. A v ulicích poteče krev. Válka policajtů je stylová gangsterka se skvělými herci, výtečnou atmosférou a světovým vizuálem. Škoda jisté dějové roztříštěnosti a ke konci možná trošku moc divokých zvratů. Ve svém žánru jde ale o vysoký evropský nadstandard. A na to u nás moc zvyklí nejsme. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (12)

  • Ve filmovém komparzu si zahrálo přibližně 350 lidí. (Cinemart)
  • Děj filmu se odehrává někdy v 90. letech, čemuž mají odpovídat rekvizity, včetně automobilů. V jedné ze scén se však objevuje Mercedes-Benz třídy G v generaci, v níž se vyráběl od roku 2018. (FIAT 500)
  • Výbuch auta a jeho následné vznícení se natočilo hned napoprvé, ale předcházely tomu dvě zkoušky. Příprava a zkoušky náročného obrazu trvaly 3 hodiny. (Cinemart)

Reklama

Reklama