Reklama

Reklama

Blue Lock the Movie -Episode Nagi-

  • Japonsko Blue Lock: Episode Nagi (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

“To je otrava.” Taká bola obľúbená fráza stredoškoláka Nagiho Seishira, keď ešte žil svoj nudný život. Jeho spolužiak Reo Mikage, ktorý sníva o víťazstve na majstrovstvách sveta, objaví Nagiho skryté futbalové schopnosti a inšpiruje ho, aby svoj talent zdieľal so svetom. Nagi jedného dňa dostane pozvanie do tajomného projektu BLUE LOCK, kde sa stretne s tými najlepšími útočníkmi z celej krajiny. Nagiho sen stať sa najlepším ho zavedie spolu s Reom do sveta, ktorý tento futbalový génius doposiaľ nepoznal. (Itafilm)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (3)

Hees 

všetky recenzie používateľa

Episode Nagi by sa mohla kľudne volať Nagi and Reo, lebo Reo je tu tiež veľmi dôležitý a niekedy mi pripadal ešte dôležitejší ako Nagi. Dôležité je povedať to, že čím ubehlo viac času odkedy ste videli prvú sériu, tým Vám bude chutiť film oveľa viac, ak ste ju videli relatívne nedávno, môže Vám všetko pripadať až príliš známe, ale aj tak Vám to dodá zaujímavý kontext k postavám, ktoré tu hrajú hlavnú úlohu. Celá táto epizóda, ktorá sa hrá v kine je vlastne o hľadaní motivácie Nagiho, ktorý je vlastne ako keby Shikamaru z Naruta, všetko mu vadí, najradšej by spal a hral hry a proste nemal žiadnu zodpovednosť a hlavne sa mu nechce vôbec snažiť a jediné čo ho ťahá za tým, aby hral futbal je Reo. Nagiho pohľad je naozaj zaujímavý a jeho cesta je tiež veľmi zaujímavá a zábavná, aj keď postava, ktorá na všetko povie, že to je nuda či otrava, sa ťažko stane obľúbenou u divákov. Na veľkom plátne vyzerajú niektoré animácie naozaj fantasticky, treba povedať, že Episode Nagi v kine nepôsobila tak, ako keby bola filmom, na ktoré sme zvyknutý, že mávajú nejaký vedľajší príbeh a tak, aj kvalitatívne animácia je horšia, práve naopak tento film je plnohodnotne kvalitný a konkuruje vo všetkých aspektoch pôvodnému anime, je samozrejme zároveň volaním, aby ste sa tešili na druhú sériu, ktorá nás čaká čoskoro. Na konci už tvorcovia (alebo scenáristi ja neviem kto) považovali vyobrazenie všetkých zápasov a cesty Nagiho za zbytočné a tak veľa vecí je tam potom už ku koncu naozaj zrýchlené, nepôsobí to zle, ale mohli sa snažiť vyobraziť ešte nejaké ďalšie súvislosti, lebo hlavná postava si naozaj prechádza veľkými a zaujímavými zmenami. Reo to tiež už potom nemá jednoduché a bolo mi ho dosť ľúto, ale zas on nájde motiváciu zrejme inde. Nezabudnite na po titulkové scény, ktoré ešte viac lákajú na druhú sériu. Rozhodne odporúčam navštíviť kino, je to síce krátke, v niektorých veciach zrýchlené, dozviete sa niečo aj navyše a zároveň je tam lákadlo čo bude ďalej, ale hlavne je to dostatočne dobrý zážitok kvalitatívne dobre spracovaný na to, aby ste si to v kine pozreli. ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Blue Lock zhruba vím, o čem je, ale dosud jsem se k němu nedokopal. Předpokládal jsem, že mě třeba film, který měl pokrýt příběh z pohledu jiné postavy, na toto anime navnadí. Bohužel se stal spíš pravý opak. Je vidět, že jde o shrnutí děje, takže se vše bere hopem a děj nabírá čím dál větší tempo. Líbil se mi začátek, kde se nám představil demotivovaný Nagi a Reo, který v něm spatřil potenciál a tak se ho rozhodl doslova donutit do toho, aby spolu s ním začal hrát fotbal. Najednou tito dva stáli v zápase proti ostatním týmům a já si jen říkal - kde je nějaká tréninková montáž? Jak toho docílili? Oba samozřejmě nepřemožitelní, takže se v mžiku dostáváme do prostředí ústředního Blue Locku a zde jsou nám prezentovány série méně, či více zajímavých vyřazovacích zápasů. Zajímavá mi přišla třeba vybíjená. Pak se ale přešlo na klasické zápasy a v nich i k typickým shounenovským klišé, jakože tým hrdinů jasně vyhrával a měl navrch, když tu se protivníci sebrali a stali se z nich šílenci, co si nakonec prodrali cestu k vítězství. Byly tu i náznaky nějakého toho dramatu, jako když se rozhodovalo o tom, kdo se přidá do trojčlenných týmů, což znamenalo, že se i dva blízcí parťáci budou muset chtě nechtě rozejít. Ale všechno bylo pojato skutečně polovičatě, spousta postav byla jen naťuknutá a věřím, že když má člověk nasledovanou sérii, asi k tomu přistupuje jinak. Tady jsem akorát ocenil svou neznalost v tom, že jsem si nebyl jistý, jak zápasy skutečně dopadnou a jestli nedojde náhodou k remíze. Nicméně mě film jako takový nenadchl. Hlavní hrdina mě už po čtvrtině filmu štval svými ohranými hláškami, jak ho to hrozně nebaví a jak chce domů. Akce obohacená o zpomalené a detailní záběry s pestrobarevným podkresem a efekty se taky brzo okoukala a já jen čekal, kdy už ksakru ten míč doletí do branky - kde mimochodem v 90 % případů absolutně nefungoval brankář. Místy jsem se skoro až nudil a v půlce už doufal, že bude brzy konec. A nemyslím si, že to bylo protože nesnáším fotbal jako takový. Nemám momentálně chuť hlavní sérii dávat šanci. ()

Reklama

teuwik 

všetky recenzie používateľa

Nikdy bych nevěřila, že půjdu do kina na anime o fotbale. (Já totiž fotbal nemám ráda. Sorry not sorry. ) Nakonec jsem si film užila, zasmála jsem se a Nagi je dokonalá postava! Takže díky moje Besto friendo, že jsi mě na tohle ukecala. ()

Galéria (27)

Reklama

Reklama