Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva úspešnú akciu FBI, počas ktorej tajný agent Joe Pistone pod falošným menom prenikol do prostredia talianskej mafie v New Yorku a strávil sedem rokov mapovaním jej činnosti. Vďaka inšpirácii skutočnými udalosťami prináša snímka režiséra Mikea Newella autentický a podrobný pohľad do tohto uzavretého sveta, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (478)

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Mafiánské filmy jsou moje parketa, takže mé očekávání bylo veliké a spokojenost je na místě. Je to trochu netradiční. Volnější tempo, ne tak úderné a napínavé jako jiné legendy např. Carlitova cesta, Casino apod. ale obsazení, dialogy a také skutečný námět činí z Donnieho Brasca zdařilou gangsterku. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Al Pacino a Johnny Depp v autentické gangsterce o infiltrovaném přátelství a ztracené identitě. Ocenění : Oscar 1997 - nominace: adaptovaný scénář Boston Society of Film Critics Awards - herec (A. Pacino) National Board of Review - vedlejší herečka (A. Heche také za film Vrtěti psem) ...Scénář : Paul Attanasio. Kamera : Peter Sova. Hudba : Patrick Doyle - ve filmu mimo jiné zazní - Blondie - Heart Of Glass http://www.youtube.com/watch?v=WGU_4-5RaxU CITÁT - Dlouhé povedené dialogy a povedená hudba................ Tohle ty sračko doufám nesmažeš!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Mám rada filmy z mafiánskeho prostredia rovnako ako mafiánov s chladnokrvným výrazom v očiach, ťažkým revolverom a prešpekulovanými mafiánskymi intrigami. Myslela som, že Al Pacino čoby gangsterská legenda, si tu zahrá toho najhoršieho z najhorších a bude vyvražďovať masy jedna radosť, ale napriek jeho príslušnosti k mafiánskemu impériu, sa mu v očiach črtal výraz akéhosi bezvýznamného, životom znechuteného mafiánika a vidieť ho v takejto pozícii, bolo dosť komické. Na druhej strane mi veľmi imponoval Johnny Depp v úlohe policajta, snažiaceho sa preniknúť do útrob organizovaného zločinu, divák vďaka tomu nemá šancu, aby sa nudil, pretože len očakáva, kedy ho konečne odhalia pre nejakú nepatrnú chybičku alebo kedy sa mu v dôsledku nadmerného pracovného života tajného agenta v snahe rozbiť mafiánsky klan rozpadne jeho vlastný rodinný život. Vynikajúce herecké výkony, vynikajúci scenár a hoci v podstate nejde o klasicky cynický gangsterský film zo scorseseovskej dielne, nesporné kvality mu neupieram. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Filmové prerozprávanie siedmich rokov, ktoré Joe Pistoni nestrávil v Tibete, ale medzi brooklynskými mafiánmi. Teda presnejšie v "rodine", kvôli ktorej takmer prišiel o svoju rodinu aj o svoju identitu. Obaja protagonisti príbehu sú vierohodní a vynikajúcim spôsobom stvárnení. Sklamaným priateľom "akčňákov a strieľačiek" odporúčam nepozerať filmy nakrútené podľa skutočnosti. Na filme ma okrem iného zaujalo, že úplatní policajti a byrokrati na vedúcich postoch v FBI sú porovnateľne spoločensky škodliví, ako tí drobní mafiánkovia, ktorí popri náhodných zlodejinkách míňajú svoju energiu na všadeprítomné rituály. A ak je aj koniec filmu pravdivý, nečudoval by som sa, ak by Joe Pistoni nemal nasledovníkov. ()

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Mike Newell a gangsterka? To jako vážně? No. A dokonce jedna z nejlepších, jakou jsem viděl. Johnny Depp ještě v době před svou osudovou trans rolí, tudíž v top herecké formě. Al Pacino v roli, pro něj tak typické, ale vlastně trochu jiné, lidštější. A celé Newellovo pojetí, tolik specifického žánru, mi ohromně sedlo (a to mám třeba problém s Martyho 90kovými Mafiány, nebo Casinem). Aneb míň drsných mafiánských keců a víc psychologie. Super film. 9/10 ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (39)

  • Jde už o druhý film v pořadí, kde roli, kterou měl dostat Joe Pesci, nakonec získal Bruno Kirby. Prvním filmem bylo druhé pokračování Kmotra, kde měl hrát Pesci mladého Clemenzu. (don corleone)
  • Scéna, ve které trénuje Depp střelbu zbraní byla do filmu zasazena na vyžádání studia, které takový záběr potřebovalo kvůli zvýšení atraktivity filmového traileru. (don corleone)
  • Nabídku na hlavní roli dostal původně Tom Cruise. Ten však odmítl a příležitosti se chytil Johnny Depp, který za roli obdržel velké uznání. Cruise se po letech nechal slyšet, že odmítnutí bylo jednou z jeho největších životních chyb. (Dolvich)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama