Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva úspešnú akciu FBI, počas ktorej tajný agent Joe Pistone pod falošným menom prenikol do prostredia talianskej mafie v New Yorku a strávil sedem rokov mapovaním jej činnosti. Vďaka inšpirácii skutočnými udalosťami prináša snímka režiséra Mikea Newella autentický a podrobný pohľad do tohto uzavretého sveta, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (478)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne to nie je zlý film a herci (hlavne Al Pacino) sú vážne skvelí, ale filmu niečo chýba. Atmosféra. Verím, že v rukách skúsenejších majstrov, ktorí majú gangsterské filmy v krvi (napr. Martin Scorsese) by to mohla byť výborná snímka. Takto je to len nadpriemer. Teda nadpriemerný gangsterský film, ktorý síce nemôže konkurovať napríklad Godfatherovi, ale v rámci žánru sa napriek tomu môže radiť veľmi vysoko. Al Pacino je opäť skvelý, jeho herectvo tu jasne prevýšilo aj Johnnyho Deppa. Skvelá mafiánska záležitosť. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Al Pacino a Johnny Depp v autentické gangsterce o infiltrovaném přátelství a ztracené identitě. Ocenění : Oscar 1997 - nominace: adaptovaný scénář Boston Society of Film Critics Awards - herec (A. Pacino) National Board of Review - vedlejší herečka (A. Heche také za film Vrtěti psem) ...Scénář : Paul Attanasio. Kamera : Peter Sova. Hudba : Patrick Doyle - ve filmu mimo jiné zazní - Blondie - Heart Of Glass http://www.youtube.com/watch?v=WGU_4-5RaxU CITÁT - Dlouhé povedené dialogy a povedená hudba................ Tohle ty sračko doufám nesmažeš!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Reklama

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Ano, tento film jsem mi líbil. Al Pacino znovu obhájil svouji roli skvělého herce a Johny Depp nezahrál špatně. Zajímavá myšlenka, jak se agent FBI stává mafiánem, jiným člověkem a odcizuje se svoji rodině. Příběh měl některé nedostatky (např. mě se moc nezdálo, že ostřílený mafián jako Al Pacino naivně přijal Deppa, aniž by si ho předtím pořádně proklepl, prozkoušel). Ale jinak je to nadprůměrný snímek, který si zaslouži zhlédnout a ohodnotit 4*. ()

anderson odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak vzhľadom na skutočnosť, že DONNIE BRASCO vychádza na DVD a neinformovaní jedinci by mohli jeho kúpou prísť o značnú sumu peňazí, dovolím si ísť tvrdo proti prúdu tu prítomných "obľúbených". Príbeh agenta ktorý infiltruje mafiu a popritom sa spriatelí s jedným z gangstrov je totiž nezáživnou a režijne nezvládnutou báchorkou (vraj podľa skutočnej udalosti - Bože uchovaj) plnou nudných klišé a dementných "rádobysond" do života mafie. Po filme AUTHOR AUTHOR asi najhorší Al Pacinov film. Aby som ale nebol až tak negativistický, MICHAEL MADSEN aj na malom priestore exceluje ako obvykle. (3.11.2005) ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Gangsterskej dráme natočenej podľa skutočnej udalosti dominuje samozrejme výborný Pacino v úlohe malej mafiánskej ryby.Po stvárnení veľkých šéfov(M.Corleone,T.Montana,Carlito Brigante),príjemná zmena hrať jedného z davu,alebo ako výstižne vraví jeho postava:"Som iba koliesko v stroji".Po tomto filme som začal brať J.Deppa naozaj vážne.M.Madsen (Sonny) sa v jednom rozhovore vyjadril,že je to jediný film v jeho kariére,na ktorý je naozaj hrdý.Vo filme nie je veľa akcie,aj keď na jednu drsnú vyvražďovačku konkurenčného gangu predsa len dôjde,skôr je tu skvelo rozohratý part osudového priateľstva medzi Pacinom a Deppom."Hey Donnie! Let´s take a walk"...90%. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (39)

  • Mafiánská poprava tří kapitánů rodiny Bonanno v suterénu je sice vyobrazena relativně přesně, ale nebyla provedena skupinou okolo Sonnyho Blacka a tedy u ní ani nebyl přítomen Joe Pistone/Donnie Brasco. (Sealteam6)
  • Scéna, ve které trénuje Depp střelbu zbraní byla do filmu zasazena na vyžádání studia, které takový záběr potřebovalo kvůli zvýšení atraktivity filmového traileru. (don corleone)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama