Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva úspešnú akciu FBI, počas ktorej tajný agent Joe Pistone pod falošným menom prenikol do prostredia talianskej mafie v New Yorku a strávil sedem rokov mapovaním jej činnosti. Vďaka inšpirácii skutočnými udalosťami prináša snímka režiséra Mikea Newella autentický a podrobný pohľad do tohto uzavretého sveta, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (478)

sepp 

všetky recenzie používateľa

Nemuzu si pomoci, ale tento film me proste zklamal. Pribeh se rozjizdi prilis pomalu, dej je neustale nesetrne prerusovan vyjevy z Donnieho rodinneho zivota a celkove se za cely film vlastne nic nestane (navic namet nnei nikterak originalni a ani zajimave zpracovany). Johnny Depp odvadi sice vyborny vykon, Al Pacino jiz ale nestiha a zbytku hercu si ani nevsimnete (jen M.Madsen tradicne upouta svoji ledove klidnou a drsnackou vyzazi ;)). Skoda. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Pomalý rozbeh ma síce trochu znepokojil (presnejšie nudil) a vravel som si, že ak to takto bude pokračovať ďalej, tak sa jedná o dosť veľký prúser...Našťastie opak je pravdou !Donnie Brasco je veľmi pekne spracovaný skutočný príbeh s vynikajúcim ústredným duom...Newell síce nie je taký skvelý rozprávač ako F.F.Coppola. alebo Martin Scorsese, napiek tomu sa môže Donnie Brasco zaradiť aj v silnej "mafiánskej" kinematografickej konkurencii k tomu lepšiemu. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Filmové prerozprávanie siedmich rokov, ktoré Joe Pistoni nestrávil v Tibete, ale medzi brooklynskými mafiánmi. Teda presnejšie v "rodine", kvôli ktorej takmer prišiel o svoju rodinu aj o svoju identitu. Obaja protagonisti príbehu sú vierohodní a vynikajúcim spôsobom stvárnení. Sklamaným priateľom "akčňákov a strieľačiek" odporúčam nepozerať filmy nakrútené podľa skutočnosti. Na filme ma okrem iného zaujalo, že úplatní policajti a byrokrati na vedúcich postoch v FBI sú porovnateľne spoločensky škodliví, ako tí drobní mafiánkovia, ktorí popri náhodných zlodejinkách míňajú svoju energiu na všadeprítomné rituály. A ak je aj koniec filmu pravdivý, nečudoval by som sa, ak by Joe Pistoni nemal nasledovníkov. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Donnie Brasco není vůbec nepovedený, nebo v čemkoliv špatný film, ale chybí mu jistá údernost, nonšalantnost a poutavost vyprávění, kterou oplývají např. Scorseseho filmy. Divák od začátku ví, kdo ve skutečnosti hlavní postava je, mafiáni se pachtí na jednom místě a 147 minut se táhne... Al Pacino však boduje na celé čáře, i jeho postava zajímavě vykresluje lidskou stránku "zlých" gangsterů, vzájemné sepjetí a úctu k rodině jak vlastní, tak mafiánské. Snímek tím také poukazuje na to, že zatímco mafiáni řeší problémy společně a s nesmírným respektem ve skupině, policejní složky si (podle filmu) kálejí na hlavu a dotáhnout něco do konce může jen bezmezně odhodlaný jednotlivec (Depp)... Slušivých 7/10 ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Perfektni a tak trochu jina kriminalka. Film se venuje skupince mafianu, ale neni to nic o vzestupu a padu, proste si jedou ve svejch kseftech, aniz by se ukazoval nakej vzestup k moci a podobne a navic to nejsou uplne ty nejhlavnejsi a maj nad sebou jeste sefy. Do toho Al Pacino, kterej neni za zadnyho bosse, ale pouze za clena bandy, kterymu navic vecne chybi penize. A ackoliv Pacino hraje perfektne, za pozornost stoji hlavne Depp. Ten je vice nez zdatnej partak Al Pacinovi, ale navic je jeho postava paradni a od vcelku cestnyho typka se pomalu necha mafii ovlivnovat, az zacne bejt fakt drsnak a zacne mlatit manzelku, mluvit sproste a podobne. No a cely dve hodinky se v podstate sledujou osudy hlavnich hrdinu, ktery vetsinu casu kecaj s ostatnima mafianama, zarizujou ksefty a sem tam nekoho zmlati, pricemz je tu fakt perfektni scena s brokovnicema. Takze o akci tu vubec nejde a presto film nenudi a je zajimavej. Ale k 5* mi tam stejne neco chybelo. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (39)

  • Joseph Pistone (Johnny Depp) střílí na střelnici českou zbraní CZ 75 ráže 9x19mm. (dc125)
  • V jedné ze závěrečných scén je Lefty (Al Pacino), jak ukládá do skříně své šperky poté, protože pro něj bylo „posláno“ a věděl, že bude zabit. Ve skutečnosti tohle udělal Sonny Black (Michael Madsen), který dal šperky svému oblíbenému barmanovi s vědomím, že bude zabit. (Dr Lizal)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama