Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva úspešnú akciu FBI, počas ktorej tajný agent Joe Pistone pod falošným menom prenikol do prostredia talianskej mafie v New Yorku a strávil sedem rokov mapovaním jej činnosti. Vďaka inšpirácii skutočnými udalosťami prináša snímka režiséra Mikea Newella autentický a podrobný pohľad do tohto uzavretého sveta, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (478)

tron 

všetky recenzie používateľa

Hoci DONNIE BRASCO nezabije americké mafiánske klasiky á la KRSTNÝ OTEC a MAFIÁNI, rozhodne nie je žiadnym béčkom. Mike Newell zrežíroval (podľa skutočných udalostí) údernú drámu s vynikajúcimi hereckými výkonmi Al Pacina, Johnnyho Deppa, Michaela Madsena a Anne Hecheovej na tému „Čo to s človekom urobí, ak sa musí dlhodobo pretvarovať?“. Ak máte v láske skôr "civilnejšie" mafiánske opusy typu PRÍBEH Z BRONXU, možno sa vám tento film bude páčiť svojím spôsobom ešte o kúsok viac, ako "tvrďácke", hore spomenuté sekery. ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Mafiánské filmy jsou moje parketa, takže mé očekávání bylo veliké a spokojenost je na místě. Je to trochu netradiční. Volnější tempo, ne tak úderné a napínavé jako jiné legendy např. Carlitova cesta, Casino apod. ale obsazení, dialogy a také skutečný námět činí z Donnieho Brasca zdařilou gangsterku. ()

Reklama

H34D 

všetky recenzie používateľa

Donnie Brasco není vůbec nepovedený, nebo v čemkoliv špatný film, ale chybí mu jistá údernost, nonšalantnost a poutavost vyprávění, kterou oplývají např. Scorseseho filmy. Divák od začátku ví, kdo ve skutečnosti hlavní postava je, mafiáni se pachtí na jednom místě a 147 minut se táhne... Al Pacino však boduje na celé čáře, i jeho postava zajímavě vykresluje lidskou stránku "zlých" gangsterů, vzájemné sepjetí a úctu k rodině jak vlastní, tak mafiánské. Snímek tím také poukazuje na to, že zatímco mafiáni řeší problémy společně a s nesmírným respektem ve skupině, policejní složky si (podle filmu) kálejí na hlavu a dotáhnout něco do konce může jen bezmezně odhodlaný jednotlivec (Depp)... Slušivých 7/10 ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Skvěle obsazená gangsterka, která perfektně zapadá do zlaté éry 90.tých let. Škoda, že se v té záplavě skvělých podobných snímků Donnie Brasco tak trošku ztratil a film nezkultovněl. Jako vždy skvělý Al Pacino a začínající Johnny Depp by si to bezpochyby zasloužili. Pro milovníky Scorseseho gangsterek povinnost, pro ostatní dobrá volba i dnes...80% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dodnes som nepochopil vysoke hodnotenie tohto filmu. Je to film o mafii ale uplne postrada mafiansku atmosferu. Hlavny hrdina je polis, ktory cely cas predstiera, ze je mafian az mu z toho drbe, takze Depp tu mal po dlhsej dobe moznost zahrat normalnu postavu, ale znova ma nepresvedcil, ze je dobry herec. Pokial sa nepitvori, tak je uplne marny. Ale uplne najhorsie dopadol vztah medzi Deppom a Pacinom na ktorom mal cely film stat ale bol podany rovnako nemastne neslane ako vo filme The Devil's Own, takze zlomove sceny vo mne nevzbudili ziadne emocie. Jedine, co za nieco stalo, bol Madsen v jednej z mála kvalitnejsich roli v ktorych sa objavil. Depp by nemal tocit mafianske filmy. Zakazdym to dopadlo mizerne. 4/10. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (39)

  • Skutečný Joseph D. Pistone prohlásil, že když byl v utajení, neviděl svou rodinu i dva roky. (Dr Lizal)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama