Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva úspešnú akciu FBI, počas ktorej tajný agent Joe Pistone pod falošným menom prenikol do prostredia talianskej mafie v New Yorku a strávil sedem rokov mapovaním jej činnosti. Vďaka inšpirácii skutočnými udalosťami prináša snímka režiséra Mikea Newella autentický a podrobný pohľad do tohto uzavretého sveta, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (478)

Matty 

všetky recenzie používateľa

Z filmu číší sympatická snaha nezdolávat nedosažitelné vrcholky. Hned zkraje jsme zpraveni o vysoké pravdivostní hodnotě následujících událostí, které tvoří vesměs dialogové scény mezi „práskačem“ Donniem a některým z jeho „jakože přátel“. Nejde tedy o svižnou akci, nýbrž o téměř psychologické drama trpělivě a pečlivě budující na základech z dobře zahraných charakterů, kolem kterých se teprve s přibývajícími minutami začínají vířit děj rozvíjející situace. Al Pacino dovedl prototyp „teplákového“ mafiána k dokonalosti. 75% Zajímavé komentáře: Pohrobek, ScarPoul , Barak ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Gangsterskej dráme natočenej podľa skutočnej udalosti dominuje samozrejme výborný Pacino v úlohe malej mafiánskej ryby.Po stvárnení veľkých šéfov(M.Corleone,T.Montana,Carlito Brigante),príjemná zmena hrať jedného z davu,alebo ako výstižne vraví jeho postava:"Som iba koliesko v stroji".Po tomto filme som začal brať J.Deppa naozaj vážne.M.Madsen (Sonny) sa v jednom rozhovore vyjadril,že je to jediný film v jeho kariére,na ktorý je naozaj hrdý.Vo filme nie je veľa akcie,aj keď na jednu drsnú vyvražďovačku konkurenčného gangu predsa len dôjde,skôr je tu skvelo rozohratý part osudového priateľstva medzi Pacinom a Deppom."Hey Donnie! Let´s take a walk"...90%. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Pomalé, reálne, dlhé, skvelo zahrané... Vynikajúco zobrazené vzťahy, priateľstvo... a povinnosti. Plno napätia a atmosféri podtrhujú skvelí herci. Depp je síce akýsi "iný", než väčšinou býva, ale o to viac mu sadla jeho úloha. S prehľadom ukočírovaný kolos, ktorý ide do hĺbky a vie vyvolať emócie a sympatie... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dodnes som nepochopil vysoke hodnotenie tohto filmu. Je to film o mafii ale uplne postrada mafiansku atmosferu. Hlavny hrdina je polis, ktory cely cas predstiera, ze je mafian az mu z toho drbe, takze Depp tu mal po dlhsej dobe moznost zahrat normalnu postavu, ale znova ma nepresvedcil, ze je dobry herec. Pokial sa nepitvori, tak je uplne marny. Ale uplne najhorsie dopadol vztah medzi Deppom a Pacinom na ktorom mal cely film stat ale bol podany rovnako nemastne neslane ako vo filme The Devil's Own, takze zlomove sceny vo mne nevzbudili ziadne emocie. Jedine, co za nieco stalo, bol Madsen v jednej z mála kvalitnejsich roli v ktorych sa objavil. Depp by nemal tocit mafianske filmy. Zakazdym to dopadlo mizerne. 4/10. ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Tož, takový těžký kalibr gangsterských es a takový bezobsažný a nevýrazný příběh. Na těchto filmech jde často hned vidět, kdo v tom umí chodit a kdo je v tomto tématu nezkušeným nováčkem. Mám pocit, že Mike Newell zapadá do druhé kategorie. Scénář je výborný, postavy rovněž, ale pro všechno na světě!:) Pacino, Madsen, Depp! Ale kde je to správné, nelítostné, drsné, zákeřné a špinavé mafiánské podsvětí s těžknoucím vzduchem, napětím, nejistotou a zradou na každém rohu? Mám pocit, že prostředí, do něhož se Donnie Brasco dostal, toto vše postrádalo. Dle hodnocení ostatních spadám se svým názorem zřejmě do menšiny, ale zkrátka pro mě Donnie Brasco nebyl tolik mafiánský, jak jsem očekávala. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (39)

  • Mafiánská poprava tří kapitánů rodiny Bonanno v suterénu je sice vyobrazena relativně přesně, ale nebyla provedena skupinou okolo Sonnyho Blacka a tedy u ní ani nebyl přítomen Joe Pistone/Donnie Brasco. (Sealteam6)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama