Reklama

Reklama

Back to Black

  • Veľká Británia Back to Black (viac)
Trailer 7

VOD (1)

Život a kariéru Amy Winehouse (Marisa Abel) zásadne ovplyvnili dvaja ľudia. Prvou bola jej babička Cynthia (Leslie Manville), svojrázna, oduševnená a originálna žena, ktorá jej odovzdala svoju živočíšnu povahu, lásku k džezu, túžbu ísť vždy svojou cestou a nerobiť kompromisy. Druhým človekom bol jej priateľ Blake (Jack O’Connell) a život s ním bol ako jazda na  šialenej horskej dráhe, počas ktorej Amy prepadla viacerým závislostiam. Paradoxne, v najťažšom období svojho života, keď prišla o obe tieto opory (jej stará mama zomrela na rakovinu pľúc a s Blakeom sa rozišli), nahrala svoj zásadný album "Back to Black", ktorý patrí k tomu najlepšiemu, čo v hudbe 21. storočia doteraz vzniklo. Amy sa vďaka nemu stala superhviezdou,  dala sa opäť dokopy s Blakeom. Ale celosvetová pozornosť, ktorej sa jej dostávalo, nemala u tohto možno až príliš krehkého dievčaťa šancu, hoci sa o to snažila a takmer sa jej to podarilo. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 7

Recenzie (49)

Ondatra 

všetky recenzie používateľa

Poslední roky jsme se dočkali docela dost životopisných filmů o hudebních umělcích. Začalo to skupinou Queen a Bohemian Rhapsody, pak Rocketman o Eltonu Johnovi, Elvis, Bob Marley a teď o Amy Winehouse. V tomhle filmu najdete přesně to, co byste čekali. Mapuje krásně život této talentované zpěvačky od začátcích v baru až po její závislosti a následnou smrt. O Amy Winehouse jsme měli možnost vidět už dokument z roku 2015, který si dokonce odnesl Oskara. Ten byl více komplexní a Amy ztvárňoval složitěji. Naopak tady je ztvárněna mnohem jednodušeji. Je to dívka, která miluje svou rodinu, má ráda jazz a má krásný hlas a je zamilovaná do angličana Blaka. Díky němu následně vstoupí do těžké závislosti na drogách a do následných depresí. Roli Amy se tentokrát zhostila Marisa Abela. Ta se toho podle mě zhostila docela dobře. Fyzicky jí je dost podobná a charismatem a povahou vcelku taky. Snímek často jde s věcmi na rovinu, narozdíl od Bohemian Rhapsody, kde bylo pár věcí jen naznačeno. Zpěvaččina láska k alkoholu tu je od prvního momentu a sklon k drogám tu k závěru jenom přituhuje. Ve filmu samozřejmě taky zazní ty největší hity a to v podání hlavní herečky. I to zvládla docela dobře a písničky působí realisticky. Bohužel velkým mínusem je, že film ve mě nezanechal absolutně žádné pocity, takže si na něj asi za týden nevzpomenu, narozdíl právě třeba od již zmíněného Bohemian Rhapsody. Proto koho zajímá zpěvaččin život, tak ať se klidně na film podívá, ale ať nečeká nejlepší životopisný film za poslední dobu. 6/10 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jej hlas my vždy znel ako zaškrípnutý vrták v uchu a veru som sa mu snažil vyhýbať. Nikdy som vysoké sympatie necítil, hoci možno tak tri piesne aj uznám. A film mi žiadne extra sympatie nepriniesol, naopak, potvrdil mi len to, že šlo o vulgárne-hysterickú smažku, ktorá si život nevážila - hoci film sa snaží Amy prezentovať pozitívne, ako krehkú dievčinu hľadajúcu lásku - no napriek tomu sa nedokáže vyhnúť aj vzbudeniu nesympatických dojmov. Varovaní mala mnoho, vlastná rodina ju prosila a ona im len povedala "Ja nepotrebujem odvykačku, mojou odvykačkou je hudba" (I don't need a rehab, music is my rehab). A ešte aj pesničku o tom naspievala, čo by poriadny fľusanec do ksichtu tým, ktorým na nej záležalo. Pre slávu, drogy, chlast a neusporiadaný život všetko. No nie na dlho a treba uznať, že úslovie "telo má ísť do hrobu zhumpľované" vzala naozaj vážne, čo tu radšej ani neukázali, ale tak v posledných rokoch to bola len schránka s katastrofickým vzhľadom aj oblečením. Treba uznať, že herecky to bolo dobre zahrané, zaznieva tu ten pravý britský prízvuk a Marisa Abela sa i spievať, teda v mojom ponímaní škrípať, naučila. Má u mňa väčší obdiv než jej predloha, ktorá však ponúka jedno veľké pozitívum - funguje ako neuveriteľne odstrašujúci príklad konzumácie drog. Napriek tomu to však niektorí stále nechápu a drogový biznis tečie ďalej. ()

Reklama

JančiBači 

všetky recenzie používateľa

Amy Winehouse bola zjav ( v najlepšom slova zmysle). Bola špecifická, iná, veľmi talentovaná a hlavne rozpoznateľna. Ani jednu z týchto vlastností sa jej predstaviteľke nepodarilo nijakým spôsobom uchopiť, takže jej výkon považujem skôr za paródiu. Film je veľmi slabý. Určite sa už k nemu nikdy nevrátim. Bolo by to celkom sklamanie ale nie je, pretože som nemal žiadne očakávania. Amy by si zaslúžila lepši celovečerný film. Útechou mi ale zostáva výborný dokument Amy. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

No ak mam byt uprimny,tak Amy Winehouse nebola a ani nebude mojou srdcovou zalezitostou ani ako spevacka a ani ako clovek,jej hudba i spev ma nikdy neohurili,namiesto hviezdnej kariery a pohodlneho zivota sa vybrala tou svojou cestou,ktora vdaka cigaretam,alkoholu a drogam viedla presne tam,odkial uz nie je navratu,nie je prva ani posledna,ktora zaziarila a vzapati zhasla a este jeden dotaz,ak je toto filmove spracovanie doveryhodne,tak jej otec bol poriadny kus velkeho ko*ota,lebo ten sa tvaril,ze nic nevidi a pritom vsetci ostatni to videli,ze jeho dcera ide pomaly,ale s istotou ku dnu,ale samotny film sa mi pacil,hlavne herecky vykon Marisy Abely bol uctyhodny,to sa musi uznat...:⁠-⁠) ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Slabý, zbytečný film. Fotrovi se dostalo podrbání kulí, o to mu šlo především. Dokument Amy je vynikající, má dostatečnou výpovědní hodnotu, charisma, švih, tahle karnevalová karaoke, mizerně pojatá, zrežírovaná i zahraná je ztrátou času. Oslovili mě jen se seznamovací scénou u baru s kulečníkem, jinak opruz. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (5)

  • Snaha vytvoriť životopisný film o Amy Winehouse bola už od roku 2011, teda hneď po jej smrti, no žiadny z projektov nepokročil, vrátane jedného nádejného z roku 2015, kde mala stvárniť Noomi Rapace. Až tento projekt konečne vyšiel, keď sa začal vyvíjať v roku 2022. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Britney Spears dostane životopisný snímek

Britney Spears dostane životopisný snímek

02.08.2024

It's Britney, bi*ch! S životopisnými filmy o muzikantech se v poslední době roztrhl pytel. Jen letos se objevil například snímek, jenž sledoval osudy věhlasného zpěváka reggae Bob Marley: One love, a… (viac)

Kdo si zahraje Beatles?

Kdo si zahraje Beatles?

06.06.2024

Jakmile Sam Mendes (Americká krása, 1917) oznámil, že plánuje v příštích letech natočit filmy o skupině Beatles, šlo rázem o jeden z nejambicióznějších projektů Hollywoodu. Oscarový režisér totiž… (viac)

Reklama

Reklama