Reklama

Reklama

Back to Black

  • Veľká Británia Back to Black (viac)
Trailer 7

VOD (1)

Život a kariéru Amy Winehouse (Marisa Abel) zásadne ovplyvnili dvaja ľudia. Prvou bola jej babička Cynthia (Leslie Manville), svojrázna, oduševnená a originálna žena, ktorá jej odovzdala svoju živočíšnu povahu, lásku k džezu, túžbu ísť vždy svojou cestou a nerobiť kompromisy. Druhým človekom bol jej priateľ Blake (Jack O’Connell) a život s ním bol ako jazda na  šialenej horskej dráhe, počas ktorej Amy prepadla viacerým závislostiam. Paradoxne, v najťažšom období svojho života, keď prišla o obe tieto opory (jej stará mama zomrela na rakovinu pľúc a s Blakeom sa rozišli), nahrala svoj zásadný album "Back to Black", ktorý patrí k tomu najlepšiemu, čo v hudbe 21. storočia doteraz vzniklo. Amy sa vďaka nemu stala superhviezdou,  dala sa opäť dokopy s Blakeom. Ale celosvetová pozornosť, ktorej sa jej dostávalo, nemala u tohto možno až príliš krehkého dievčaťa šancu, hoci sa o to snažila a takmer sa jej to podarilo. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 7

Recenzie (46)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Nezaujíma ma do akej miery to je verné skutočným udalostiam. Toto nie je dokument, ale film. A našťastie funkčný film. Aj napriek triviálnej zápletke o alkoholičke, ktorá sa kvôli nešťastnej láske uchlastá na smrť. A popritom stihne vydať pár geniálnych skladieb. Veľkú pochvalu si zaslúži Marisa Abela za perfektné stvárnenie Amy. Napriek tomu, že hrá úbohú nevyrovnanú alkoholičku, tak mi jej bolo ľúto. Hudbe perfektne dopĺňala textami príbeh, takže celkovo to je príjemný dojímavý cajdák. 6/10. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

kdo by snad čekal vrstevnatý životopis, který se nebude bát kontroverze tak ten bude solidně zklamaný. Back to Black totiž není nic víc než standardní plochý prefabrikát (podobně jako nedávno životopis Boba Marleyho) a pomníček o který by velmi pravděpodobně sama Amy úplně nestála. Už jen to, že je tu její postava zjednodušená do nejzákladnějšího klišé nešťastně zamilované dívky mi přijde dost málo a i když sem s ní neměl dvojdomek tak bych od jejího životopisu čekal víc. Na druhou stranu pokud někdo čeká film jenž je obhajobou a očištěním jejího otce, který je tu vyobrazen jako chápavý a vždy nápomocný, tak ten bude naopak spokojen. Alespoň že ne zrovna známá Marisa Abela tu odvedla dobrý výkon...40% ()

Reklama

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

No ak mam byt uprimny,tak Amy Winehouse nebola a ani nebude mojou srdcovou zalezitostou ani ako spevacka a ani ako clovek,jej hudba i spev ma nikdy neohurili,namiesto hviezdnej kariery a pohodlneho zivota sa vybrala tou svojou cestou,ktora vdaka cigaretam,alkoholu a drogam viedla presne tam,odkial uz nie je navratu,nie je prva ani posledna,ktora zaziarila a vzapati zhasla a este jeden dotaz,ak je toto filmove spracovanie doveryhodne,tak jej otec bol poriadny kus velkeho ko*ota,lebo ten sa tvaril,ze nic nevidi a pritom vsetci ostatni to videli,ze jeho dcera ide pomaly,ale s istotou ku dnu,ale samotny film sa mi pacil,hlavne herecky vykon Marisy Abely bol uctyhodny,to sa musi uznat...:⁠-⁠) ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Slabý, zbytečný film. Fotrovi se dostalo podrbání kulí, o to mu šlo především. Dokument Amy je vynikající, má dostatečnou výpovědní hodnotu, charisma, švih, tahle karnevalová karaoke, mizerně pojatá, zrežírovaná i zahraná je ztrátou času. Oslovili mě jen se seznamovací scénou u baru s kulečníkem, jinak opruz. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

S úspechom životopisných filmov o známych speváckych ikonách bolo len otázkou času, kedy sa v tejto forme objaví aj život Amy Winehouse. S úspechom filmov ako "Bohemian Rhapsodya "Rocketman" to dáva zmysel. Bohužiaľ "Back To Black" vnímam ako veľmi slabý počin v tejto oblasti. Jedným z problémov môže byť aj skutočnosť, že v režisérskej stoličke sedela osoba, ktorá sa nám postarala o prvú filmovú verziu "Fifty Shades Of Grey", no úprimne, tam nejaký zásadnejší problém nevidím. Problém nie je ani Marisa Abela v hlavnej role. Vie byť celkom presvedčivá ako Amy, hoci nie vždy je jej výkon excelentný. Skutočné problémy s fimom sú dva. V prvom rade je neskonale komótny a nudný. Nemá to žiadnu silnejšiu atmosféru a film sa posúva veľmi ťažkopádne. Všetko sa vlečie, nič nemá reálne tempo a hoci jednotlivé skladby solídne dotvárajú niečo, čo môže byť silnejšie, tak výsledne to nie je veľmi cítiť. No a druhý problém je ten, že pokiaľ ste videli dokumentárny film "Amy", neexistuje jediný dôvod, prečo by ste si mali pozrieť toto. Všetky informácie sú obsiahnuté tam a spracované je to zaujímavejšie. Ten film je ale viac nabitý emóciami, pretože vidíme skutočné zábery s Amy Winehouse a prežívame skutočné momentky v jej živote spracované v dokumente. Tu to pôsobí ako keby to bolo vytvorené pre ľudí, ktorí dokumenty nepozerajú a chcú mať v zásade len životopisné spracovanie. Bez všetkej väčšej energie a finálneho momentu, ktorý mohol skutočne priniesť aspoň niečo viac. Za mňa veľmi priemerný a nudný film, ktorý odporúčať nemôžem. Hodnotenie: C ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne od januára do apríla 2023, vrátane jazzového klubu v Soho Ronnie Scott's Jazz Club, ale aj miest, kde Winehouse žila v Camden Town a Metropolis Studios v Chiswicku. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Britney Spears dostane životopisný snímek

Britney Spears dostane životopisný snímek

02.08.2024

It's Britney, bi*ch! S životopisnými filmy o muzikantech se v poslední době roztrhl pytel. Jen letos se objevil například snímek, jenž sledoval osudy věhlasného zpěváka reggae Bob Marley: One love, a… (viac)

Kdo si zahraje Beatles?

Kdo si zahraje Beatles?

06.06.2024

Jakmile Sam Mendes (Americká krása, 1917) oznámil, že plánuje v příštích letech natočit filmy o skupině Beatles, šlo rázem o jeden z nejambicióznějších projektů Hollywoodu. Oscarový režisér totiž… (viac)

Reklama

Reklama