Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásna ruská emigrantka, grófka Nataša (Sophia Lorenová), musí ujsť z Hongkongu, kde ju proti vôli nútili k prostitúcii. Skryje sa v osobnej kajute bohatého Američana Ogdena (Marlon Brando) a chce si ako čierna pasažierka vynútiť cestu do Spojených štátov. Diplomat Ogden však nie je z tých, čo sa dajú manipulovať, a hravo odoláva útokom Natašinho profesionálneho šarmu. Otázkou je, ako dlho? (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (76)

Aky 

všetky recenzie používateľa

I v poloze barevného mluveného filmu zůstal Charles Chaplin tím, čím byl v němých groteskách. Komedie, která nesází na slovní humor, ale je plná gagů připomínajících nejlepší léta grotesky a vyvolávající klasický Chaplinův smích přes slzy. Zahrála si v ní podstatná část Chaplinovy rodiny, ale všemu vévodí skvělá dvojice Brando - Loren. Moc jsem se pobavil. ()

andrii 

všetky recenzie používateľa

"Petrolejářský princ," budoucí ambasador, Jeho excelence z lodní rezidence, normativní Marlon s magnetickým pohledem. Nebezpečné křivky sošné schovanky - dámy na útěku Sophie a elegance půvabů na úrovni "madame poker face" Tippi Hedren v kouzelné chaplinovské buřince, s fričovským smeknutím, plné rozverných polibků upřímného humoru situačního negližé. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Charlie Chaplin režisér ponúkol divákom vo svojom poslednom filme smutno-smiešny príbeh plný skvelých situačných vtipov. Nie je to však len o zábave, príde aj na sentiment a romantiku. Sophia Loren sa vyzná v komediálnom svete, ale príjemne ma prekvapil Marlon Brando, v podobnej polohe je málo vídaný. ()

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

Tuto romantickou komedii bych námětem zařadila mezi předchůdce Pretty Woman. Jednoduchý příběh, kterému by spíše slušela divadelní prkna než filmový pás se odehrává většinu času v uzavřeném prostředí lodní kabiny a stálý pohyb osob ze dveří do dveří by ho řadil mezi kdysi slavné Chaplinovy grotesky. Prostě to k sobě nesedělo. Marlon Brando v nezvyklé roli působil strnule a ani Sophia Loren nepodala svůj obvyklý živelný výkon. Jinak je to na svou dobu pěkný film s řadou vtipných situací a s mými oblíbenými herci, jenom je škoda, že na něm zapracoval čas. Z dnešního pohledu by to chtělo větší dynamiku. Oba hlavní aktéři jsou spíše hvězdy dramatických rolí, než komici. Řekla bych, že film je určen starší generaci, která si u něj s nostalgií zavzpomíná na staré zlaté filmové časy. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Niežeby niektoré momenty filmu neboli samé o sebe vtipné, avšak pokiaľ ich dáte do mierne nadpriemerného filmu, tak ich pôsobivosť klesá. Romantická komédia a 120 minút taktiež dokopy nejdú a musím sa priznať, že krása Sophie Loren v mojich očiach nedosahuje pôvaby Tippi Hedren, v čom budem obávam sa osamelý. Tak jediným prvkom, ktorý ma skutočne zaujal, sú okolnosti, v ktorých sa postavy ocitajú a ich príčiny. Čiže podtext filmu. Sme totiž vo filme Charlieho Chaplina a ten si kritiku spoločnosti neodpustí ani v romantickej komédii. Brando a Hedren ako smotánka spoločnosti predsa lásku nepozná, tak ju Branda musí naučiť až ruská emigrantka s ťažkým osudom. Je to smutné, zároveň dávajúce pocit akéhosi vyslobodenia a je to romantické. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (8)

  • Film nevyšel na VHS až do roku 1996. (Cucina_Rc)
  • Jediný film režírovaný Chaplinem, který byl uveden v širokoúhlém formátu (který neměl rád). (everlong)
  • Ve scéně, kdy všichni hrdinové trpí mořskou nemocí, Ogden (Marlon Brando) shodí na zem tác s doutníkem. V dalším záběru se však tác nachází opět na stole. (Mol)

Reklama

Reklama