Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Kavej s humorom rozpráva príbeh o tom, ako si možno sami občas komplikujeme život a nevnímame to, čo má skutočnú hodnotu. Je o láske, priateľstve a rodine. Dve kamarátky Veronika (Jana Kovalčiková) a Klára (Anna Jakab Rakovská) počas svojho pobytu doma zažijú rodinné a priateľské stretnutia plné situácií, ktoré ich životy otočia naruby. Počas troch svadieb a jedného pohrebu sa toho dokáže udiať naozaj veľa. Podarí sa im nájsť popri všetkých zážitkoch lásku, šťastie, a svoje miesto pre život? (Continental Film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (19)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Voľné pokračovanie skvelej "vychodňarskej" zábavy tentokrát v celovečernom prevedení, ktoré vás úprimne rozosmeje a ktoré nastolí aj niektoré zaujímavé posolstvá. Kavej je filmom, ktorý v sebe snúbi priamočiaru zábavu s naturálnymi kulisami východu a perfektnými hereckými výkonmi. Vidieť Andera z Košíc v roli kňaza je na nezaplatenie. A trio Kovalčíková-Jakab Rakovská-Kavaschová opäť raz ukázalo, že sú to naozaj skvelé a najprogresívnejšie slovenské herečky súčasnosti. Navyše zavítať do Obišoviec je zážitok nielen pre lokálca :) 80 % ()

koty2201 

všetky recenzie používateľa

Vôbec nezvyknem sledovať slovenské filmy. Je toho naozaj minimum, čo som videl. Nejak ma to málokedy vie zaujať. Kavej poznám ako sériu skečov s Annou Jakab Rakovskou a Jankou Kovalčíkovou, ktoré sú hlavnými postavami aj v tejto filmovej verzii. Už tie skeče samotné, sú naozaj super a veľmi vtipné. Aspoň pre mňa je to trefa do čierneho v rámci humoru. Dej je taký typický slovenský rodinný príbeh a niekto sa v tom môže aj nájsť. Sú to také tie stereotypy. Ale toto je špeciálne hlavne východniarska zábava v ich nárečí. Ja s ním nemám až taký problém, lebo som síce zo západného Slovenska, ale babka bola zo Spišskej Novej Vsi. No, milí moji, ja som lepšiu slovenskú komédiu dlho nevidel a všeobecne humorný film. Mám rád americkú alebo francúzsku komediálnu tvorbu, ale toto je iný level. Už teraz ľutujem bratov Čechov, pretože ak si to pustia v origináli, tak nebudú rozumieť skoro nič. Lebo aj my Slováci máme problém občas rozumieť niektoré slová po východniarsky. Problém je v tom, že bez tohto nárečia to stráca ten vtip. Čiže český divák buď nerozumie alebo sa nesmeje.  Dej je inšpirovaný britskou klasikou, Štyri svadby a jeden pohreb. Aj keď tu dôjde k jednému pohrebu a trom svadbám. Zároveň sa riešia priateľstvá, rodiny, vzťahy, majetky. Kláre (Anna Jakab Rakovská) zomrie stará mama a tak s manželom Konštantínom (Pavol Šimun), prídu na pohreb. Oni sami riešia problém, kedy Klára sa chce vrátiť do Bratislavy a Konštantín ostať na východe. Vtip s menom Konštantín tam bude, takže nebudem vám ho tu hovoriť.  Kláriným rodičom (Lenka Barilíková Spišáková a Branislav Matuščin) to navyše trochu škrípe v manželstve. Veronika (Jana Kovalčíková) zase prišla z BA kamarátkam na 3 svadby, pretože v rámci jedného týždňa sa všetky vydávajú. Zároveň si hľadá toho pravého, ale musí riešiť aj bývalých a nového nápadníka (Tomáš Turek, druhého meno nepoznám, sorry a Milo Kráľ). Herecky je to perfektne obsadené a všetky postavy sú mimoriadne zábavné. Občas ma dohnali až k slzám od smiechu. A to nehovorím o menších rolách a aj cameo, ktoré mali Eva Pavlíková, Peter Stašák, Domi Haly alebo Ján Pisančin známy ako zabávač Ander z Košíc. Technicky je to veľmi pekne nasnímaná komédia, aj keď sa stále mohli kde vyhrať. Hudba je tiež zvolená veľmi vhodne a najviac vynikla nebohá legenda, Meky Žbirka a jeho hit Možno sa ti zdá. A odznie tam hneď 2x - originál a cover po východniarsky. Skvelý nápad za mňa. Kostýmy a masky sú príznačné a pasujú do nálady. Sú využité aj kroje, takže taká slovenská nátura srší odvšadiaľ. Zasadenie deja do Kysaku je samozrejme tou hlavnou pointou, keďže je to celé o tejto kultúre na východnom Slovensku. Takže Kavej môžem odporučiť ak sa chcete od srdca zasmiať a spríjemniť si deň. Určite sa oplatí ísť aj do kina. Predsa len to je iný zážitok ako doma v telke. Keď už ja poviem, že ma bavila slovenská komédia, tak to naozaj stojí za to. ()

Reklama

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

„Kavej“ sa odohráva v mojom meste, alebo v blízkom Kysaku (tretie najväčšie mesto Slovenska má prestupnú stanicu na rýchliky v asi 23 km vzdialenej „diere“ Kysak). Vždy máte asi dve minúty na to, aby ste nastúpili (ovešaní kuframi) na rýchlik. Brrr. Ako dieťa som túto stanicu neznášala. A viete čo, tam zastal čas, vyzerá a zapácha presne tak, ako si ju pamätám. Je mi jasné, že tento film nemá šancu uspieť vo väčšom meradle. Je totiž celý v šarištine (okrem pár filmov ako Loli-paradička, sa to podarilo len Milke Zimkovej v „Pásla kone na betóne“. Legendy hovoria, že aj na Slovensku potrebovali obyvatelia iných regiónov titulky). Z dialektu vyplýva aj humor postáv, dej sa celý rozvíja okolo dvoch hlavných hrdiniek Veroniky, Kláry a Klárinej rodiny. Prídu z Bratislavy – Klára na pohreb babky a Veronika na tri svadby. Filmu pristalo premietanie na amfiteátri a pokojná atmosféra letného večera s hviezdnou oblohou bola prerušovaná hlasnými výbuchmi smiechu divákov ako výstrelmi z kanóna. ()

gogo77 odpad!

všetky recenzie používateľa

1/10 ... akoze novodoba Pasla kone na betone? ... ak zase napisem ze som jakziv nic tak zle este nevidel tak to pomaly pisem ku kazdemu filmu....ale toto je extremne zle naozaj... 1 bod davam za odvahu ze niekto toto zafinancoval a za to ze bolo ozaj plne kino ... dej? Ziadny .... humor? Ziadny .... vychodnarcina? Ak ju pospajate v zlom scenari tak moze byt ftipna kolko chce nikto v sale sa nesmial... mozno tak 3x za cely film.... Veronika ide na svadbu a Klara na pohreb .... a stretnu asi vsetkych ktori vystupovali v seriali ale pretnutia su nelogicke a uplne zbytocne ... vela krat si len poviete ze co? preco? naco? ...kedy? Proste nuda a blbost ()

kebom 

všetky recenzie používateľa

Až 30. 7. 2024 ráno som zistil, že bola odblokovaná možnosť hodnotiť tento film (teraz má - to neviem ako, keď sa nedalo hodnotiť - 65% a 133 hodnotení), včera to ešte nefungovalo. Premiéru mal podľa dostupných info 17. 7. 2024 v košickom Amfiteátri. Ale k samotnému filmu, budem sa snažiť byť stručný: Dielo detí talentovaného Mariána Zednikoviča + scenáristky. Oceňujem zaujímavú hudbu, nevytrasenú kameru a krátke roličky J. Pisančina a P. Stašáka (proste stará škola). A teraz tá menej pozitívna časť. Scenár vyskladaný z akože vtipných scénok a akože hlášok. Celý film sa krúti okolo smrti svokry a proste mi prekážalo, že za v podstate z úmrtia robí prča. Nie, nie je to vtipné. Film mal potenciál, keby proste držal aspoň akú takú dejovú linku a neskĺzol k trápnosti a nelogickostiam až dehonestovaniu. Fajn, skúšali sme komédiu a skončilo to ako vždy. Inak vcelku plné kino práve nevybuchovalo smiechom, snáď len pri vyššie dvoch uvedených umelcoch sa tu a tam niekto zasmial. Na konci dvaja ľudia zatlieskali. Skúste si pozrieť Utekajme, už ide! A potom toto, som si istý, že nájdete veľa rozdielov. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (2)

  • Keď sa na začiatku filmu stretnú vo vlaku Veronika (Jana Kovalčiková) a Klára (Anna Jakab Rakovská), Veronika povie, že nemá miestenku. Keď však vystupujú z vlaku v Kysaku, môžeme počuť z hlásenia, že vystupujú z povinne miestenkového vlaku (IC). Veronika by tak týmto vlakom nemohla cestovať bez miestenky. (lots.amnell)
  • Film navazuje na skeč Kavej z roku 2019, který popisoval běžné situace prostých východoslovenských dívek žijících v hlavním městě Slovenska v Bratislavě na západním Slovensku. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama