Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

Obsahy(1)

Čo je viac ako peniaze a majetok? Láska a starostlivosť o milované osoby! The Kid je nadčasová groteska o ľudskosti a čistom cite, a o tom, ako prišiel chudobný tulák Charlie k opustenému dieťaťu. Ukazuje, že aj s obyčajnými palacinkami môžete vykúzliť hostinu storočia, pokiaľ stolujete s tým správnym človekom. A neprekazia vám ju úradníci, uličníci ani nadprirozené bytosti. (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (328)

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Pokud jste schopni proniknout do kouzla němých filmů a grotesek (jejichž označení nemusí nutně znamenat, že půjde jedině o srandu), tak tenhle film vás odmění snad tím nejlepším, co tenhle žánr nabídnout umí. Já sám neustále žasnu nad tím, jak upřímně tohle dílo dokáže stále zapůsobit. Chaplin, stejně jako malý klučina, hrají opravdu skvěle, komediální prvky tu jsou citlivě vyváženy těmi dramatickými, snad jen ten konec není úplně z nejpovedenějších. Ale tentokrát to prostě odpustit musím. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Zlatá éra nemého filmu nemôže ponúknúť ani väčší klenton než tento film o stratenom dietati a jeho chudobnom opatrevateľovi v podobe Charlesa Chaplina, práve on natočil bravúrne dielo, kde za všetko hovorí hlavne famózna gestikulícia a nesmierny cit pre detail vložený do tohto príbehu. Chaplin už na začiatku rozbiehajúcej sa kinematografie, dokázal napredovať mílovými krokmy vďaka nesmiernému talentu, až doslova zamrazí keď človek vidí čo už začiatkom 20-rokov minulého storočia dokázal obecenstvu sprostredkovať. ║Rozpočet$250,000Tržby USA $2,500,000Tržby Celosvetovo $- ()

Reklama

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Skvělá podívaná. Když si člověk uvědomí, jak suprově to v tehdejší době šlo beze slov, tak je to až neuvěřitelné. Nedokážu si v dnešní době moc dobře představit němí film, pouze z hudebním doporovodem. Dnes by to lidi snad ani nechtěli. Výborná byla scéna s konvicí místo dětské lahvičky a bitky byli velice úsměvné :-). Charles Chaplin byl výborný herec a komediant. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Charlie sa zo svojich jednoduchých grotesiek vypracoval na váženého remeselníka. Jeho KID je multirozmerné dielo. Stavia na vtipnosti, dramatizácií vyhrotených situácií, výborných nápadov a životných skúseností. Ďalším kladom je výber prostredia, ktoré pripomína zdemolované tiché mesto, kde dobrý skutok má dvojnásobnú hodnotu. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tu je ten Chaplinov sociálny apel natoľko výrazný, že až zabudnete, že máte Chaplina zafixovaného ako komika a že Kid je aj komédia. Myslím, že skutočným komikom bol až v druhom pláne, najmä čo sa týka celovečerákov. Jeho staranie sa o dieťa je roztomilé a dojemné a zároveň je to v kontraste s tou neutešenou sociálnou biedou naokolo. Tretím kontrastným prvkom je zopár komických vsuviek. Pokiaľ sa budete vzhľadom na to, ako sa film vyvíja obávať, že Chaplin nebude nikoho kopať do prdele, tak zbytočne. Najvtipnejší mi ale pri tejto bitke prišiel fakt, že po rane toho silnejšieho (nie Chaplina, samozrejme) počas nej stále leží na zemi policajt v bezvedomí. Možno sa bojím ohodnotiť slabšie a byť tak čiernou ovcou, ale zo skúseností viem, že na druhý krát ma Charlieho diela oslovili vždy viac a hodnotenie som zvýšil. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (17)

  • Ide o jednu z dvoch najznámejších rolí Jackieho Coogana, ktorý hral Kida. Tá druhá prišla o vyše 40 rokov neskôr a s postavou malej siroty bola v ostrom kontraste. Stvárnil totiž strýka Festera v seriáli Rodina Addamsovcov (1964). (milhouse86)
  • Kvůli Kidovi měl Charlie Chaplin neshody s firmou First National: „Byl to sedmidílný celovečerní film a oni jej chtěli distribuovat jako tři dvoudílné komedie,“ uvedl král komiků v publikaci "Můj životopis". (everlong)
  • Snímek byl v roce 1971 editován na délku 50 minut a přidán hudební doprovod složený samotným Charlie Chaplinem. (Rominator)

Reklama

Reklama