Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

Obsahy(1)

Čo je viac ako peniaze a majetok? Láska a starostlivosť o milované osoby! The Kid je nadčasová groteska o ľudskosti a čistom cite, a o tom, ako prišiel chudobný tulák Charlie k opustenému dieťaťu. Ukazuje, že aj s obyčajnými palacinkami môžete vykúzliť hostinu storočia, pokiaľ stolujete s tým správnym človekom. A neprekazia vám ju úradníci, uličníci ani nadprirozené bytosti. (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (328)

Cimr 

všetky recenzie používateľa

Roztomilý film, podobně jako všechny němé. Tenhle má něco navíc - dojemný a zároveň vtipný děj. U mě je ale problém, že Charlieho vtípky mě nedonutí smát se nahlas a Charlieho dojemné scény mě nedonutí uronit slzu. Vím, jak to má na mě působit, ale nepůsobí. Přesto uznávám, že jde o kvalitní a zábavnou podívanou.. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

ku Kidovy Charlieho Chaplina som pristupoval s tym ze budem musiet trocha prizmurit oci lebo ide o strasi, nemy film (ma 100 rokov!), ale v momente ked maleho Kida "Tulakovy" zobrali ked spal, tak ma to nenechalo chladnym a citil som to iste zufalstvo co hlavny hrdina. ak toto nieje skvele filmarske remeslo tak potom neviem co by bolo... ()

Reklama

RHK 

všetky recenzie používateľa

Dojemný a zábavný film o tulákovi, který se ujme odloženého novorozeněte Jackieho a vychová je. Geniální Chaplin dokáže vyprávět svůj silný příběh jen s minimem titulků a umně míchá příběh otcovské lásky s komediálními prvky. Měřeno očima dnešního diváka je to na 4 hvězdičky, ale za rok vzniku 1921 můžu bez obav jednu hvězdu přidat, Chaplinův první Tulák a zároveň první Chaplinův celovečerní snímek byla tehdy naprostá filmová bomba a výjimečným filmem zůstává dodnes. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nTlUxNzt5Kw P.S.: Kongeniálně hrajícímu malému Jackiemu Cooganovi to tady sluší podstatně více než jako plešatému tlustému strýci Festerovi v Rodině Addamsově o 43 let později. A Charlie se za tu dobu v podstatě nezměnil. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek tomu, ze je tu napisane 68 minut, videl som 50 minutovu verziu, ale snad som ovela neprisiel, pretoze opät som sa nasmial, ako aj pri predchadzajucich Chaplinovych filmoch a aj tento ma opät dostal. Chvilami smutny, ale vo väcsine pripadov vesely pribeh, v ktorom Chaplin opät pouzil mnozstvo humornych scen a to hlavne vdaka neskutocnym nahodam a taktiez stretnutiach policajta vzdy v tej najnevhodnejsej chvili :-) Na rok 1921 skvely snimok a kedze prve Oscary boli az v roku 1928, nemal tento film ziadnu sancu nejaku cenu ziskat, zato ale dalsie Chaplinove snimky Oscara neminuli... 02.02.2010 ______ Charles Chaplin - (Tulák) +++ Jackie Coogan - (Dítě) +++ Edna Purviance - (Matka) +++ Carl Miller - (Muž) +++ Produkcia: Charles Chaplin +++ Hudba: Eric James, Eric Rogers - hudba pridaná v roku 1971 +++ ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúca chaplinovská groteska, ktorá okrem plejády humorných scén disponuje aj dojemným citlivým podfarbením. Chaplin opäť predvádza to najlepšie po stránke hereckej, filmárskej, obsahovej a aj hudobný sprievod dotváral veselú či smutnú atmosféru a mnoho emócií. Vždy ma fascinuje, keď si uvedomím, že práve vďaka nemej ére museli herci omnoho viac pracovať s mimikou a gestami. Tejto chaplinovke sa to podarilo dokonale. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (17)

  • Kvůli Kidovi měl Charlie Chaplin neshody s firmou First National: „Byl to sedmidílný celovečerní film a oni jej chtěli distribuovat jako tři dvoudílné komedie,“ uvedl král komiků v publikaci "Můj životopis". (everlong)
  • Ide o jednu z dvoch najznámejších rolí Jackieho Coogana, ktorý hral Kida. Tá druhá prišla o vyše 40 rokov neskôr a s postavou malej siroty bola v ostrom kontraste. Stvárnil totiž strýka Festera v seriáli Rodina Addamsovcov (1964). (milhouse86)
  • O svých zážitcích z propagační cesty na podporu filmu Kid po evropských městech napsal Charlie Chaplin knihu „My Trip Abroad“ (1922). Pod názvem „Hurá do Evropy!“ byla o sedm let později vydána v Československu. (SeanBean)

Reklama

Reklama