Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Adaptácia klasickej literárnej predlohy Victora Huga.  Jean Valjean sa dostal na galeje kvôli tomu, že ukradol chlieb, aby nasýtil svoju hladujúcu rodinu. Kvôli neúspešným pokusom o útek sa napokon na slobodu dostal až po dvadsiatich rokoch ako skutočný zločinec, ktorý bez rozpakov klamal a kradol. Vďaka dobrote starého biskupa napokon našiel v sebe silu zmeniť svoj osud a stal sa z neho vážený starosta mestečka Vigau. Nanešťastie sa novým veliteľom miestnej polície stane inšpektor Javert, ktorý Valjeana pozná z galejí. (STV)

(viac)

Recenzie (243)

Yarwen 

všetky recenzie používateľa

Aneb důkaz toho, že tak obsáhlé dílo, jako jsou Hugovi Bídníci, nelze vtěsnat do jednoho celovečerního filmu. Obrovské trhliny v ději, jiné názvy míst i odlišná jména postav, některé dějové linie v rozporu s originálem. Divák, který o Bídnících nikdy neslyšel, by se v ději nadobro ztrácel. V rámci těchto mantinelů je však zpracování relativně dobré, nicméně, s ohledem na výše uvedené, nemohu dát nadprůměrné hodnocení. Bídníci jsou navždy odsouzeni do vícedílných televizních inscenací anebo k četbě. A to je vlastně dobře. ()

Indy 

všetky recenzie používateľa

Liam Neeson je výbornou voľbou pre postavu Jeana Valjeana, rovnako ako Geoffrey Rush je dokonalým komisárom Javertom. Herecké výkony ústrednej dvojice spolu s nesmrteľným príbehom z pera Victora Huga a peknou hudbou Basila Poledourisa robia z tejto adaptácie veľmi slušný filmový zážitok. Je pravda, že niektoré línie príbehu sú odrozprávané z rýchliku (film mohol mať v pohode 3 hodiny) a druhá polovica (po príchode do Paríža) nie je tak vydarená ako tá prvá, ale úplný záver na brehu Seiny je skvelý. Páčili sa mi aj 4-dielny Bedári s G.Depardieu a určite si niekedy rád pozriem aj klasické francúzske adaptácie s Gabinom a Venturom. Ale teraz sa najviac teším na muzikálových Bedárov s H.Jackmanom a R.Croweom, snáď to bude aspoň tak dobrý príspevok ako táto podarená adaptácia. 8/10 ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,096,321Tržby Celosvetovo $14,600,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,324,586 //počet predaných kusov 440,413║ Milé prekvapenie, kde príbeh v podstate je v niekoľkých etapách stále schématicky rovnaký(skrývanie pod inou totožnosťou-vypatránie-újdenie-skrývanie-...) ale herecký koncert Liam Neeson vs. Geoffrey Rush plus niekoľkých dobre zahraných vedľajších postáv z neho robí krásny napínavý herecký koncert, kde predloha Victora Huga úžasne vynikne. /90%/ ()

Arach.No 

všetky recenzie používateľa

Bylo by to i o hvězdičku víc, nebýt toho debilního konce. Vím že za to může Hugo, ale bylo to fakt strašný! Fízl se tak dlouho žene za "hrdinou", aby mu na konci daroval milost a zabil se sám = kravina! Tomu by neuvěřilo ani malý děcko na tripu! Ještě ke všemu, když revolucionáři toho fízla chytnou, tak mu asi tak 4krát vyhrožují, jak ho zabijou atd. A NIC se nestane! Samý kecy a a nic víc! Takhle podělanej konec jsem už dlouho neviděl! ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne je tento film pôsobivý aj s rozsiahlymi predstavami Paríža. Príbeh, aj keď je krátky, nám stále dáva dojímavý príbeh o situácii chudobných vo Francúzsku, reformovaného a neprestajne veľkorysého odsúdenca, príliš horlivého inšpektora a ľudí okolo nich. Vždy ma bavil stret ideálov a hra mačiek a myší medzi reformovaným zločincom a mužom, ktorý lipne na ideáli, že reformovať sa nikdy nemôže žiadny zločinec. 8/10 ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (11)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Victora Huga. (Terva)
  • Ve scéně, kdy se komisař Javert (Geoffrey Rush) spoutá a poté úmyslně spadne do řeky, můžeme vidět, jak se mění její hladina. V prvním záběru je klidná, v dalším střihu sledujeme rozvířenou řeku a ke konci opět klidnou hladinu. (Mr.Hudson)
  • Film Bídníci se v České republice natáčel roku 1997, mimo jiné i na zámku z 18.století Dobříš. (Lynette)

Reklama

Reklama