Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existuje na svete vôbec niekto, kto by aspoň na chvíľku netúžil stať sa hviezdou? Zrejme nie, a tak asi veľmi neprekvapí, že aj Oscar, malá nešťastná rybka na v nádhernom pestrofarebnom podmorskom svete, by sa rád posunul v potravinovom reťazci, na ktorého chvoste prebýva, o niekoľko priečok vyššie – nezáživnej a smradľavej práce v umývačke veľrýb má už totiž „plné žiabre“! Jeho veľká chvíľa príde v deň, keď staršieho syna žraločieho mafiána Dona Lina nešťastnou náhodou zabije padajúca kotva – Oscar si totiž neprozreteľne pripíše zásluhy za jeho smrť na vlastné konto a začne pred ostatnými obyvateľmi šíreho oceánu vystupovať ako nebojácny zabijak žralokov! Netrvá dlho a príbeh o jeho neohrozenom hrdinstve sa rýchlosťou blesku rozšíri po celej podmorskej ríši – a za Oscarom začne vrhať pôvabnými plutvami nielen jeho dlhoročná kamarátka, anjelská rybička Angie, ale ja neodolateľná rybia femme fatale Lola! Ibaže rovnako rýchlo, ako sa k Oscarovi priplavia jeho fanúšikovia a obdivovateľky sa na jeho malú zbabelú plutvu zavesia žraločí mafiáni, ktorí ho vinia i zo smrti druhého syna Dona Lina, dobráckeho vegetariána Lennyho! Keďže nik stále netuší, že Oscarovo hrdinstvo je len obrovský podvod a že domnelá obeť zabijaka žralokov Lenny sa skrýva práve u Oscara, s ktorým sa spriatelil, rozbúrené vlny okolo Oscara a jeho šupinatých priateľov sa dvíhajú do čoraz nebezpečnejších výšok... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (441)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

S moderními animáky už mám delší dobu problém v podobě podbízivé autorské snahy zavděčit se i dospělému publiku a to mnohdy na úkor toho dětského. U příběhu vegetariánské paryby z mafiánské komunity paktující se s hip hopovým skalárem s nasazovacími zlatými zuby a cenou Grammy na poličce to bylo více než markantní a já se (přesto) v tom slaboduchém podmořském světě r´n´b fauny ošklivě nudil. Až tak, že jsem začal uvažovat o vzrušujícím povolání sčítacího komisaře pro všechen oceánský plankton.. ()

Adman 

všetky recenzie používateľa

Trochu škoda. Než jsem viděl příběh žraloka, trochu dost jsem se bál, že bude příliš čerpat z námětu Hledá se Nemo. Zároveň jsem ale věřil, že se tvůrci Shreka nenechají zahanbit a udělají to originálně. Výsledek je tak někde mezi. Jistá podoba prostředí tady je, ale nedá se říct, že by šlo o podobný film. Stejně jako Shrek je i Příběh žraloka určen dospělým divákům. Zatímco Hledá se Nemo se snaží udělat mořské hlubiny pokud možno reálně, Příběh žraloka bere vše s nadsázkou. Útes, na kterém se vše odehrává tak překypuje vymoženostmi našeho moderního světa a právě to, v kombinaci s jednoduchým příběhem dělá film zajímavým a koukatelným. Po stránce grafického zpracování ale nedosahuje kvalit ani Shreka ani Nema. Ale o to tady asi ani nešlo. Rozhodně je to pěkná animovaná komedie. ()

Reklama

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Dobrý animovaný film s různorodými mořskými živočichy. Bohužel je to jen dobré a tak film ničím nevybočuje z průměru. Příběh je na animák obstojný, zábava je slušná a některé hlášky stojí za to. Tato rodinná komedie si jisto jistě své příznivce najde a určitě vás poprvé bude dobře bavit. 60% ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Poněkud hyperkativní a barevně přepísklá podívaná, jejíž stylizace a animace je mnohem výraznější než příběh a dialogy. Podmořský svět je sice plný nápaditých detailů (nejvíc asi pobavila sushi restaurace), s humorem už je to však slabší. K zasmání nedošlo, místa, kde by se člověk alespoň usmál by se dala na prstech jedné ruky spočítat a ani děti z něj nebyly nijak zvlášť nadšené. ()

Mahalik 

všetky recenzie používateľa

Pro mě MEGA zklamání. Zdálo se mi, že se koukám na hip-hopový videoklip, než na animovanou komedii. Hlavní postavičce bychom měli fandit a né si přát, aby ji konečně sežral žralok, protože se ty její kecy nedají vydržet. Dreamworks u mě hodně propadlo a doufám, že si pro příště rozmyslí jestli chtějí vytvořit videoklip Christině Aguileře a Missy Elliot nebo kvalitní 3D animák ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 75 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Celosvětová předpremiéra proběhla v roce 2004 v provizorním letním kině na Benátském filmovém festivalu. (wosho)
  • Nasazení v až 4 016 kinech přineslo animáku od DreamWorks za úvodní víkend (1.-3.10. 2004) 47,6 milionů amerických dolarů. (imro)

Súvisiace novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (viac)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (viac)

Reklama

Reklama