Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

David a Gail trávia dovolenku na jednom z bermudských ostrovov. Pri potápaní objavia vrak lodi Goliáš, čo vzbudí pozornosť miestneho mafiána Henriho, keďže Goliáš sa potopil aj s obrovským nákladom morfia. David a Gail sa spoja s miestnym dobrodruhom, aby morfium za peniaze z lode vyzdvihli, v skutočnosti však hlbočina ukrýva ešte väčšie bohatstvo - vrak staršej lode so zlatým pokladom španielskeho kráľa Filipa. Pokusy o jeho získanie však budú životu nebezpečné, niektorí ľudia sa totiž pri honbe za bohatstvom nezastavia pred ničím... (RTVS)

(viac)

Recenzie (114)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Snímok "Hlbočina" som si zohnal najmä kvôli tomu, že je to film natočený podľa románu amerického spisovateľa Petera Benchleyho. Už som videl dve filmové adaptácie kníh tohto autora. Dokonalé Spielbergove "Čeľuste" a celkom podarenú "Beštiu" (tú som dokonca aj prečítal). Preto som bol hodne zvedavý aj na "Hlbočinu". Je to postarší dobrodružný thriller, ktorý je miestami celkom zajímavý a miestami nudne rozťahaný. Bolo to fajn, ale druhý krát by som si ho už veru nepozrel. *** ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Tak jako malého mě tenhle film dost zklamal, to víte co já věděl o takovýhlech filmech? Jen to že to bylo po Čelistech takže jsem čekal něco v tom stylu, nakonec mě film ale zklamal a to díky tomu že se tu 2 hodiny nic moc nedělo, a není tomu jinak ani dnes, nečekal jsem nic extra po těch 10 letech co jsem to viděl poprvé ale čekal jsem aspoň průměr. Nicméně film jsem si pustil asi na 3x protože jsem u něj vždy usínal. Herci jsou dobří a film je i dobře natočený ale mě moc nebavil. ()

Reklama

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Mořské dobrodružství na Bermudách, s formáty Noltem a Shawem a miss průhledné tričko Bisset, padouchem Gossettem a někdejším Calverou Wallachem. Až na woodoo a žraloky zapletené do hadic (asi ne) výborná napínavá záležitost. Bissetku bych ale svlíkl! Viděno v dabingu Bontonu (Soukup, Rímský, Meduna, Čárová, Haničinec). ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

No, nutno povedať, že Spielberg urobil z iného románu Petera Benchleyho ( ČEĽUSTE ) väčšiu jazdu, ale takisto nutno povedať, že rozprúdiť krv tak ako Stevenov žralok dokáže rovnako dobre J. Bissetová – a to nielen v mokrom tričku! A samozrejme poklad, čo, dva poklady! Okamžite som tak po twainovsky zatúžil vybrať sa dakam a vyhrabať či vyloviť nejakú tú debnu zlata a drahokamov. Polku noci som si potom čítal Vraky plné pokladov a hútal, ako to celé zaonačiť... Film inak vo svojej dobe musel byť ambiciózna pálka, ale nie je bohvieako dobre spracovaný, napriek veľkému množstvu plusov dosť nudí. Kvalitný príbeh, príťažlivé prostredie a neodolateľná Jacqueline však mnohé zachraňujú. Podobných filmov nie je veľa, obzvlášť zo 70. rokov a natáčanie muselo byť hodne zaujímavé z hľadiska techniky i výpravy. Ozaj, a „Rum nie je na smäd, ale na prežitie!“ ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Oceán není obchod se šperky." To mohu potvrdit, protože já jsem byl v Černým, Jaderským i Středozemním moři nejméně deset metrů od břehu a nic vzácnýho jsem nenašel. A to jsem byl vybaven zánovním šnorchlem. Jsou však šťastlivci, kteří našli a pak si museli trošku zabojovat o poklad či o život. Dříve mě to bavilo i napínalo, ale projekce po letech mi odhalila, že na můj vkus Hlubina obsahuje množství nekonečnejch podvodních scén a dramatická linka skoro vůbec nefunguje. Zejména proto, že největší drama je pomalování těla slepičím pařátem. To bych se asi uřehtal k smrti, ale Miss mokrý tričko Gail přitom vypadala skutečně vystrašeně. Oni vlastně všichni ti voodoo násilníci byli hrozně směšní, ale Gail mě prostě přinutila, abych vydržel do konce. A tak jsem vydržel a nakonec jsem se naučil, jak na někoho poštvat žraloky, takže to příští rok na Balatonu určitě zkusím. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (14)

  • Jedná se o devátý kasovně nejúspěšnější film roku 1977 a nejúspěšnější film studia The Columbia Pictures. (dokec)
  • Vrak, k němuž se hrdinové filmu potápějí, byla skutečná loď Královské lékařské společnosti, která ztroskotala v roce 1867 u Britských Panenských ostrovů a rozlomila se na dvě části. (Cherish)

Reklama

Reklama