Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prominentný právnik Martin Vail je sebavedomý muž, ktorý v súdnej sieni bez výčitiek manipuluje faktami aj ľuďmi. Na dobročinnom večierku u biskupa sa stretne so svojim bývalým nadriadeným a jeho asistentkou, svojou bývalou milenkou. Krátko na to je biskup vo svojej rezidencii brutálne ubodaný a polícia zatkne zakrvaveného mladíka. Je to miništrant, u ktorého naviac nájdu biskupov prsteň. Vail sa domnieva, že podobný prípad by mohol prispieť k jeho prestíži a preto sa rozhodne, že bude podozrivého bezplatne obhajovať. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (613)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Prvotní strach jsem pocítil já, když moje oko v programu zavadilo o film s Ríšou a Edou. Všechny obavy ale rozcupovalo jedno z nejlépe natočených soudních dramat, co jsem kdy viděl. Je pravdou, že největší plusové body naskočily především díky vynikajícímu finiši a závěru, v tomhle si Hoblitův film ničím nezadá s průběhem každého průměrného pelešení. Ale povedený závěr patří jak k dobrému filmu, tak i k dobrému milování, takže není důvod křivdit ani Hoblitovi, ani slečně vedle vás. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Poutavá, na mainstreamový thriller v detailech nečekaně brutální a po všech směrech solidně odvedená filmařina, v níž se debutujícímu Edwardu Nortonovi ve vedlejší roli podařilo dokonale zastínit hvězdného tahouna, jakým byl v té době Richard Gere... což vlastně skvěle koresponduje s vyzněním snímku. Bravo. ()

Reklama

Matty 

všetky recenzie používateľa

Kdo je bez viny, nechť hodí kamenem. Brutální vražda, podezřelý s motivem, bezskrupulózní právník a kdesi na konci cesty plné nečekaných nástrah podobně nečekané odhalení. Filmu dodává tempo pár výborně zvládnutých akčních sekvencí. Ty ostatní, převážně dialogové, fungují hlavně zásluhou vynikajících herců. Prvotní strach kopíruje notoricky známou šablonu a jen čas od času ji znevšední nějakou okrasnou kudrlinkou navíc. Dobře se na to dívá, dvě hodiny utečenou jako nic a konec vyvolává nepříjemné mrazení v zátylku. 75% Zajímavé komentáře: tron, numi, tangerine1 ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Dnes uz tento film nedokaze asi az tak prekvapit, ako v roku 1996, ked som bol na tom v kine, ale pre mna je to nielen nezabudnutelny zazitok na zaver filmu, ale aj na vykon Edwarda Nortona a preto zostavam u 5*... 23.03.2009 _______ Richard Gere - (Martin Vail) +++ Laura Linney - (Janet Venable) +++ Edward Norton - (Aaron) +++ Frances McDormand - (Molly) +++ John Mahoney - (Shaughnessy) +++ Terry O´Quinn - (Yancy) +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

Eawy 

všetky recenzie používateľa

A keď si myslíte, že ste to všetko videli, nakoniec sa ukáže, že nie. Pre mňa je tento film ďalšou ukážkou toho, že Edward Norton v hocakom filme hrá, ten film je dokonalý. Neexistuje iný herec, ktorý v tomto filme zažiaril. Ale k samotnému filmu, Ed ma môže zaujímať aj inde. Príbeh je pre mňa nový, film podobného zaradenia som ešte nevidela, nemyslím film, ktorý sa odohráva v súdnej sieni, ale film, ktorý nie je ničím podfarbený záleží na hercoch a scenári. Scenár bol famózny, niekedy ste sa v ňom možno strácali ale z hľadiska filmu to nevadilo. Herci v poriadku o Edovi som povedala, čo som chcela. Richard fajn, Laura-nevýrazná na herečku jej kalibru, pán Mahoney-páni tento chlap vie hrať aj zlých ujov! Ja som sa bavila a na konci som mala otvorené ústa, oči som mala až na obrazovke. Veľmi dobrý film 100%(jedna rada, pozerajte v origináli, koktajúci Ed, to je niečo!) ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (14)

  • Prvotním strachem je myšlen strach ze smrti, který si každý více či méně vědomě v sobě neseme jako celoživotní trauma a které nás činí nesvobodnými. Přírodní civilizace si tohoto Kainova znamení byly vědomé, a proto měly rituály smrti, které jim pomáhali strach ze smrti transformovat. (sator)
  • Role soudkyně (Alfre Woodard) byla původně psána jako šedesátiletý bílý muž. (Delock)

Reklama

Reklama